Caut un program care sa faca <ceva>

Eu fac imagini ISO cu ImgBurn la discurile care au probleme, după care extrag ce se poate din ISO. În ImgBurn poți să setezi de câte ori să încerce citirea până trece mai departe. Durează mult, pentru că reduce viteza la fiecare astfel de problemă și trebuie să facă seek ca să găsească unde e următorul sector (nu se mai poate lua după datele din sectorul prost, trebuie să caute iar).
 
O alta varianta ar putea fi sa incerci split file din Total Commander, si sa reunesti bucatile care au mers copiate la sfarsit.
 
Ştiu că ai fi preferat să vorbesc din experienţă şi să fac referire la un program de Windows, dar azi, cu totul întâmplător, am dat peste ăsta şi m-am gândit să-l menţionez, poate mai au şi altii nevoie.
 
jarod, utilitarul ăla se împiedică anyway dacă un sector e buşit complet.
termita, ideea ună în teorie, dar nepractică în realitate. Dacă am un fişier de 700 MB şi doar 0.2 MB sunt defecţi, ar trebui să fac split în... 3500 de bucăţi? :)
miahi, bună idee. Am să încerc.
Neo, problema e similară unui fişier video pe care îl iei de pe net cu uTorrent, dacă e doar un seeder care are 95% din el, poţi să vezi filmul, în afară de bucata lipsă.
 
Da, ca nu te afecteaza prea mult nici ca timp nici ca spatiu. Ii faci un director undeva, pui bucatile acolo si aia e. Ce conteaza ca-s 10 sau 3500?
 
Stai că n-ai înţeles.
Am cam 300 DVD-uri. Pe astea 300 DVD-uri sunt vreo 1000 de filme, give or take. Din astea 1000 de filme, eu nu ştiu care pot fi copiate complet, care nu pot fi copiate complet. Deci trebuie să bag un DVD în unitate, să dau start copy, să aştept şi să văd dacă se agaţă şi pe unde se agaţă.
Cu metoda ta, eu iau fiecare fişier şi-l împart în mii de bucăţi care îmi sunt inutile dacă filmul s-a copiat tot, e muncă în plus degeaba să le lipesc la loc. Poţi să spui "împarte fişierul în 10 bucăţi". Fair enough. Dar dacă e vorba de 100 Kb necitibili din 700 MB şi eu împart în 10 bucăţi, atunci pierd 70 MB de date pentru 100 KB. Cam ineficient.

Ideal ar fi un program care să efectueze copierea şi în momentul în care se împiedică de ceva, să încerce de X ori, apoi să sară un sector sau 5 sau whatever, înlocuind zona "moartă" cu zerouri.
 
Eu cred ca miahi a dat cel mai bun sfat. Si eu as face la fel.
Dar totusi, nu-i mai simplu sa cumperi o unitate mai buna? Daca zici ca bagi discul la loc si nu-l mai citeste deloc, mi se pare ca unitatea ta e cam dusa.
 
Știți vreun softuleț sau ceva care să facă batch copy a textului dintr-un fișier text într-un fișier pdf existent (în metadata/keywords sau ceva de gen)?
Corespondența se realizează prin numele fișierelor: fisier1.txt -> fisier1.pdf, fisier2.txt -> fisier2.pdf etc.
Am găsit aplicații care fac batch edit-uri la proprietățile astea în pdf-uri, dar nimic care să le importe dintr-un fișier text (e.g. Advanced PDF Tools).

Merci.
 
Cred că m-am exprimat ambiguu. Nu vreau un convertor din text în pdf, vreau ca informațiile dintr-un fișier text să se adauge într-un pdf deja existent, sub formă de adnotări sau cum se cheamă.

[Dacă face vreunul din cele două progrămele de mai sus lucrul ăsta, my bad, am citit doar descrierile. :p]
 
Încerc să-mi dau seama de algoritmul care ar putea face aşa ceva. Programatic vorbind, nu ai cum să determini în care pagină sau în ce loc să intre textuleţele alea în PDF. Humans are needed :)
 
Nu stiu daca iti satisface cerintele. Ai putea sa convertesti .PDF-ul in text, sa introduci text in text si apoi sa convertesti la loc in .PDF.
 
E un câmp care mă interesează în mod special, în Document Properties - Keywords. Am citit ceva despre un anume PDFLeo pe blog-ul cuiva care-și schimba metadatele la ebooks, să văd dacă reușesc să ajung de la ce știe el să facă la ceva similar cu ce vreau eu. Merci de sugestii, în rest.
 
Caut un server VoIP/SIP.

Cerinte:
- free pentru 2-4 clienti
- compatibilitatea cu Windows (pe care va rula serverul) si clientul SIP din Symbian S60
- criptare
- configurare GUI sau un singur fisier text non-xml

Nu ma intereseaza:
- conferinte
- codecuri de orice fel, vreau doar pass-through de la client la client
- administrare web
- fax
- interconectare cu alte retele
- taxare pentru clienti
- alte tipuri de bloatware

Printre variantele studiate si respinse:
- 3CX = 90 MB impachetat
- Mizu = 80 MB impachetat
- FreeSwitch = 13 MB instalat, arata decent, dar imposibil de configurat: "You should consider using some versioning control system for managing the FreeSWITCH™ configuration files." :bash:

Alte sugestii?
 
Caut orice program care sa imi permita sa rezolv o problema.

Exista un server Oracle pe lista de casare, dar pana atunci mai sunt cateva luni bune si platesc storage la greu: baza de date are cateva sute de GB. Cea mai mare parte a tabelelor pot fi sterse, ma intereseaza doar cateva mici cu niste nomenclatoare (sa zicem), dar intrucat sunt vreo 1000 de tabele si mult prea multa complexitate am luat in vizor doar cele cateva zeci de tabele peste 10 MB; restul au adunat cam 1 GB, nu ma deranjeaza.

Intrebarea 1: ce client sa folosesc sa ma conectez la baza de date ca sa vad tot ce se poate vedea in ea? In SQL se numeste SQL Server Management Studio si are absolut tot ce imi trebuie, dar in Oracle habar nu am ce client si de unde sa il iau. M-am conectat in trecut la baza cu un client universal free (unul din duzinile de...), dar acum nu ma intereseaza sa ma uit la date, vreau sa vad dimensiunile fisierelor de date, de loguri, informatii despre dimensiunile fisierelor, indecsilor si relatiile intre tabele cat mai usor.

Intrebarea 2: cum se face reclaim la spatiul neutilizat din baza? In SQL se face shrink la fisiere si e gata, ca sa golesti logul trebuie sa faci un backup inainte dar asta se face oricum zilnic

Intrebarea 3: cum pot sa arunc direct pe computerul meu un backup cu tabelele pe care vreau sa le sterg si sa le restaurez in caz ca am sters prea mult? Serverul e undeva intr-un data center departe, face backup pe banda, nu ma ajuta la ce vreau eu sa fac. Din pacate ultimul DBA alocat pentru baza asta a plecat asta vara (urma sa fie casat atunci) si nu mai stie nimeni mai nimic despre ce e acolo.

Scopul final e sa scap macar de storage cat se poate, pot sa raman linistit cu 2-3 GB (din care sub unul de date), tot inseamna 1% din ce platesc acum si restul de 99 sunt economii.
 
Back
Top