Caut un program care sa faca <ceva>

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,951
Acu' 2 zile ziceam că nimeni nu-mi citeşte postările... :frown:
Scuze că am sărit peste, nu am observat, must train skimming skills more :smile:

Dar tot VirtualDUB recomand, eventual cu alte plugins. Fiind ceva moca, nu te poți aștepta la mari chestii, pluginurile sunt de multe ori scrise cu picioarele și pot apărea problemele descrise de tine.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Bine. O să zici că iară-s puturos, dar cum fac cu VirtualDUB extragere de câteva mii de scene din câteva sute de filme, cunoscând start time şi end time, în mod automat şi fără să facă sunetul praf, în batch mode? Că eu nu m-am prins.
Legat de "moca", n-am găsit nici soft pe bani care să facă (corect) ce vreau eu.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,951
Eu nu văd cum ai putea face ce dorești tu oricum ar fi, și am și folosesc Adobe Premiere CS6...
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Poate ar trebui să mă uit în ograda Linux, că acolo se găsesc programe făcute cu CLI în minte.

Exemplu de CLI pentru cut:
Code:
MyVideoCutter -s:sourcepath -d:destinationpath -starttime:hh:mm:ss:sss -endtime:hh:mm:ss:sss -l:logpath
Pentru join:
Code:
MyVideoJoiner -d:folder -s:filenames -o:filename -R (recursive) -l:logpath
Adobe Premiere e pentru chestii complicate, complexe, de adâncime. Ce vreau eu pare trivial, problema e că nu există cerere pe piaţă pentru aşa ceva.
Pentru poze, de exemplu, am găsit un progrămel care face o treabă excelentă. De fiecare dată când scot pozele de pe aparatul foto, aleg ceea ce vreau să păstrez la rezoluţie mare (for whatever reason), restul le pun într-un folder temporar, rulez progrămelul, aştept până termină (de obicei îl las peste noapte să macine) şi gata. L-am setat să facă resize la 50% height+50% width pentru toate pozele dintr-un folder, plus subfolders, cu replace, la cea mai mare calitate posibilă. Ia una-două secunde per poză pe procesorul meu Core2 Duo E6750 la 3.2 GHz. Set-and-forget. Perfect pentru nevoile mele.

Am să verific lista de batch tools pentru VirtualDUB. Poate găsesc ceva care să se potrivească acolo...
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Si sigur face ce vrei? Problema nu e scriptul, ci lipirea - daca ai diferente de framerate sau audio VBR nu interfata e problema, ci modul in care rezolva sau nu problemele de conversie si sincronizare.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Uff. Doar am zis că lipesc două fişiere identice ca framerate, audio type, rezoluţie. Sunt filme "pe 2 CD-uri", practic un singur film "tăiat" în 2 bucăţi. Aşa era metoda pe atunci, când CDROM-ul era la putere.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,951
Adobe Premiere e pentru chestii complicate, complexe, de adâncime. Ce vreau eu pare trivial, problema e că nu există cerere pe piaţă pentru aşa ceva.
Ai pus punctul pe i oarecum aici. Problema este că ce vrei tu batched nu prea se face din câteva motive evidente:
- dacă ai nevoie să lipești secvențe, se presupune că vrei un singur rezultat final, nu că vrei să faci același lucru de n ori;
- aplicabilitatea în zona pro este minimă, poate la un portofoliu, dar nici acolo, pentru că vrei din nou un singur rezultat final, cât mai periat cu putință.

Ca o notă aparte, Premiere știe de pe la versiunea CS5 să folosească CUDA pentru media export, cu îmbunătățiri vizibile în timpul de procesare.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Din păcate, pe mine CUDA m-ar ajuta doar la Adobe Media Encoder, dar nemernicii de la Adobe nu au implementat.
Am reuşit să unesc două fişiere într-unul cu VirtualDUB, manual, cu direct stream copy, a mers perfect şi destul de repede (limitarea e se pare la HDD, procesorul era pe la 5%). La fel şi extragerea unei bucăţi din fişierul rezultat.
O să sap să văd cum pot să automatizez chestia asta; până acum lucrurile nu arată bine. Au mai fost oameni care au pus întrebarea asta şi n-au primit niciun răspuns.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,258
Ca notă aparte, o fi știind Premiere să folosească CUDA, dacă pe nVidia nu i-ar durea în șpiț de Premiere. Așa că-s pline forumurile de discuții gen „mie îmi sacadează randarea”, „voi ce versiune de driver nVidia folosiți”, „ia-o pe cutare că doar aia merge”. Când am trecut de la ATi, căruia i-am hulit driverele în gura mare, la un nVidia scump și mai în ton cu vremurile, și am văzut că mai multe editoare video îmi redau o jumătate de secundă de film după care fac randarizare pentru 4-6 secunde, am crezut că înnebunesc.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,951
Eu nu am avut probleme pe GTX560Ti, GTX680 sau pe Quadro 3000M, respectiv 4000M. Se presupune că nu faci chestia asta pe GTX260 sau 8800GT.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,258
De ce nu citești? Problema e de la drivere în aplicații de editare video, nu de la hardware. GTX 560 Ti am și eu. Merge prost, faci downgrade la driver cu unul recomandat pe forumuri, merge impecabil. Fuck nVidia.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,951
Probabil s-a întâmplat ca de fiecare dată să am driverul potrivit :smile: Culmea este că fac update fix când apare un driver nou.

Ca și la ATi, eu nu aș exclude interacțiuni de tip voodoo cu alte programe și/sau hardware vOv
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Miahi, mulţam, cred că aşa o să fac, deşi va trebui să mă joc cu folder structure şi să fac un mass rename, probabil, la fişiere, ca să pot automatiza.
Rămâne problema extragerii de secvenţe din fişiere video...
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,192
Extragerea de secvențe e simplă, mai ales dacă o faci pe keyframes, setezi begin/end și dai save. Ca să vezi cum ar trebui făcute script-urile, deschide "normal" filmele, fă activitățile care te interesează și pe urmă dă-i file/save processing settings, și uită-te în fișierul rezultat.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Nu, m-am prins :smile: Mă gândeam că ar trebui să creez un progrămel care să-mi permită să generez câteva sute de fişiere script utilizând ca input numele fişierului, start time, end time.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Nu ştiu dacă vă aduceţi aminte de întrebarea mea de acum ceva vreme legată de join de fişiere video şi extragere de secvenţe din ele. dacă nu, citiţi mai sus un pic :smile:
Am făcut rost de un HDD extern WD My Studio II de 4 TB (nu ştie JBOD, 'tu-i mama lui!) şi m-am apucat să copiez fişierele video de pe DVD-uri pe HDD pentru procesare ulterioară.

Well, much to my dismay am realizat că unele DVD-uri din colecţie sunt... de necitit. Nu sunt zgâriate (mă rog, unele sunt dar foarte puţin), nu arată ciudat, dar unitatea DVD se împiedică la citire. O chestie stranie: Bag un DVD, copiază un fişier video, la următorul se împiedică, dau eject după câteva minute, bag DVD-ul înapoi, nu-l mai citeşte deloc. WTF.

În fine, aş vrea să ştiu dacă aţi lucrat cu vreun software care copiază date de pe un DVD cu probleme, "sărind" peste zonele care nu pot fi citite. Programe de-astea există gârlă pe net, nu mi-e greu să le instalez şi să le verific, dar m-am gândit să întreb pe-aici mai întâi. E clar că nu prea ai ce face cu un executabil din care lipsesc bucăţi, dar când am un film din care copiază 99% şi se împiedică la final pentru că sunt 200K cu probleme (unde se termină geenricul and crap), asta mă enervează la culme.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,951
În primul rând contează cât de bună este unitatea optică la corecția erorilor. Pe vremea când CD-R abia ieșeau pe piață erau niște writere Yamaha excepționale la corecția erorilor. Din păcate, în sectorul DVD, nu sunt convins că există așa ceva.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
OK, să presupunem că e foarte, foarte proastă la corectarea erorilor. Pe mine mă interesează ce software să folosesc ca să înlocuiască aceste erori cu zerouri sau spaţii sau ce vea el, astfel să am la final un fişier pe HDD cu care să pot lucra.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,951
Mă îndoiesc că există așa ceva sincer, mai ales că din câte știu informațiile despre acel .avi sunt scrise fix la finele fișierului.
 
Top Bottom