Acum citeva zile am luat salariul. Din diverse motive am luat ceva in plus. Nu mult, citeva mlioane. Cam 3-4. Si cum mai vindusem si tunerul TV (nu mai aveam nevoie de el) aveam aproape 6 milione in plus, neimpozabil (adica nu stia sotia de ei
). Cum de un an nu mai bagasem nimic nou in calculator, am zis ca e ocazia perfecta. Ceva pina in 4 milioane (sa ramina si de ceva pentru sotie). Eram deja un pic entuziasmat. Si m-am apucat sa ma uit prin preturi, prin ofertele on-line (nu am timp sa intru prin magazine).
Categorie cu categorie, nu am gasit nimic. Adica nimic care sa ma atraga si sa ma faca sa cumpar. Am un computer rezonabil, nu lipseste ceva anume in el, si am descoperit ca in acest moment nu e nimic pe piata care sa ma faca sa imi cheltui banii.
Marii producatori de computere se pling de vinzari slabe. Nici nu e de mirare: ca procesoare AMD64 e prea scump pentru mainstream (si e singurul procesor cit de cit interesant pe piata), la discuri joaca de-a "ia S-ATA dar nu e chiar S-ATA si oricum vine curind un alt S-ATA care e chiar complet" e dezgustatoare (e ca si cum cineva promite un produs cu 5 caracteristici si incepe sa il vinda pe rind in 5 variante: cu prima caracteristica dar fara celelalte, cu primele doua etc. pina apare intr-un tirziu si produsul complet). La placi de sunet Audigy 2 ZS costa cit o placa de baza buna, tuner TV nu imi mai trebuie, unitati optice am prea multe, mouse si tastatura perfect functionale (si char imi plac cele pe care le am), un monitor TFT de 17" costa exagerat de mult fata de un CRT si in afara faptului ca e subtire nu ofera mai nimic... Placile video sunt de la scumpe in sus (mi-as permite orice model, dar consider ca nu isi fac banii).
Nu stiu daca am ratat ceva, dar sunt singurul care e de parere ca piata e intr-un virf de ne-atractivitate? Suntem intre tehnologii la unele componente (intre Athlon XP si 64, intre PATA si SATA, intre AGP/PCI si PCI Express) si intre extreme la altele (sunet on-board aproape gratis, sunet mai bun pe multe zeci de dolari, video decent ieftin (gen FX5200) si bun pe sute de dolari. Cele vechi sunt fara viitor, dar inca bune, cele noi sunt imature sau incomplete si scumpe, iar eu nu cred ca am stofa de cobai si nici sa platesc bani seriosi pentru asta. Beer anyone?