Cât de des facem upgrade?

Discussion in 'Discuții cotidiene' started by Rabbit, Jul 31, 2004.

 1. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Se și vede bine culoarea portului după ce am băgat iar unitatea sub masă :smile:. N-am mai avut USB 3.0, nu știam de problemă, am zis că e bine s-o spun și altora.
   
 2. Thor

  Thor Membru Senior Sugar daddy

  miahi, esti sigur? Tocmai am pus W7 pe un Lenovo G580 de pe un stick conectat la un port USB3.0 si am mers fara probleme. Nu a avut nevoie de nici un driver suplimentar. Probabil difera controllerul?
   
 3. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  In mod normal Windows 7 nu are drivere native de USB 3.0, poate in cazul tau BIOS-ul face vreun "truc".
   
 4. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  La unul din computere am o optiune in BIOS numita "USB3 legacy mode". Din ce am citit inseamna ca functioneaza si ca USB2 la nevoie si atunci nu are nevoie de driver. Tot acolo am si "USB2 legacy mode".
   
 5. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Încearcă o şmecherie. Scoate stick din USB, dă "retry", o să urle că nu găseşte, bagă stick din nou, try again, works. WoW (Word of Warning): nu e mereu valabil workaround-ul.
   
 6. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Asta cu scos/băgat USB am făcut-o fără să vreau, când am încercat vreo 3 drivere de AHCI (din documentația plăcii nu era foarte clar care controller SATA unde e).

  N-am găsit USB 3 legacy în BIOS, USB2 legacy există. Mi se pare cam prost implementată partea asta de USB, cel puțin la placa asta: am făcut update de BIOS și acum boot-ul e mai rapid, dar e atât de rapid încât în 90% din cazuri USB-ul (și tastatura USB) nu se inițializează înainte să expire timeout-ul de "press DEL to enter setup".

  În diagrama plăcii (block diagram) arată că Intel Z77 are 4 porturi USB 3.0 și 6 USB 2.0, și că mai e un controller PCIe VIA cu 4 porturi USB 3.0. Pe backplane două din porturile USB au un sticker "USB keyboard and mouse here" (și care sunt, presupun, alea din Z77 - dar tastatura nu se inițializează rapid nici acolo). E posibil ca aseară să fi nimerit stick-ul USB cu Win doar în porturile VIA (nu scrie care sunt exact), și Win să n-aibă drivere pentru acel port.
   
 7. LNT

  LNT Meşter Strică-Tot Sugar daddy

  Si eu am patit ca miahi si n-a mers nimic pana cand n-am mutat stick-ul pe usb 2.0. La un moment dat aveam impresia ca e ceva cu stick-ul, dar a mers pe alte calculatoare asa ca a ramas doar sa schimb porturile.
   
 8. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  De obicei porturile marcate pentru tastatura si mouse la placile mai vechi erau 1.1, la astea noi sunt 2.0 tocmai pentru compatibilitate si pentru ca nu au nevoie nici macar de USB2.
   
 9. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Porturile marcate pentru tastatură la Gigabyte Z77 UD3 sunt USB 3.0
   
 10. LNT

  LNT Meşter Strică-Tot Sugar daddy

  Porturile marcate pentu tastatura la Gigabyte Z77X-UD3H sunt USB 3.0 si la mine nu merge kit-ul wireless logitech. Adica merge, si la anumite intervale are suturi cand merge sau nu merge. Si in Wot nu pot risca sa am perioade de inactivitate la mouse/tastatura. :biggrin: In schimb cand am mutat stick-ul de la kit pe alt port, USB 2.0, n-am mai avut probleme.
   
 11. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Dar de ce USB 3 este diferit pentru SO/driver fata de USB2 sau 1? Ce are asa special de au trebuit sa schimbe ID-urile sa nu mai mearga vechiul driver?
   
 12. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Google e prietenul tau daca vrei explicatii amanuntite. USB2 are moduri noi de transfer fata de USB1, la fel 3 fata de 2. Nu e acelasi USB la frecvente mai mari, sunt diferente si in capabilitati.
   
 13. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  E posibil si sa fie pur si simplu un bug in kit-ul de Windows. Zic asta pentru ca bootand un Windows deja instalat, care n-a auzit de USB3 pana atunci, device-urile USB merg. Nu stiu la ce viteza, pentru ca nu am nimic USB3 cu care sa testez.
   
 14. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Un bug in kit-ul de Windows?? Cum poti sa spui asa ceva?? Cum poti sa gandesti asa ceva?? Blasfemie! Windows-ul nu are bug-uri. Toata lumea stie asta. :tongue:
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice