Care linux? Care *nix?

A, nu au. Slackware e făcut de un singur om. Nu-i nimic de văzut la el, cu singuranță e mai puțin de văzut la Slackware azi comparativ cu acum 15 ani.

Este clar în acest moment că ești praf :D


Marius, nu ai toate chestiile echivalente, dar există XMMS pentru Winamp, MPlayer pentru WMPC, Pidgin pentru IM, ca idee. Restul, explorează :D
 
Right click any desktop icon and choose ROX-Filer>Options>Pinboard>Pinboard behaviour and choose an appropriate grid step for the icon size you are using. The icons will automagically fall into line with the chosen grid pattern when you move them around manually.

Asta e (inca) marea problema a distributiilor Linux: functionalitatea. Orice problema simpla are o rezolvare complicata.
 
Daca a ajuns Marius sa incerce distributii de linux si Ne-o sa le recomande...
Marius, no offense man, incearca altceva, ski nautic, parasutism, lasa linux-ul, ca-ti faci si tie draci, si noua :D
 
Marius, nu ai toate chestiile echivalente, dar există XMMS pentru Winamp, MPlayer pentru WMPC, Pidgin pentru IM, ca idee. Restul, explorează :D

Măi, XMMS e mort de vreo 10 ani. Cred că Audacious e ce vroiai, ca alternativă de Winamp Classic. Dacă preferă Winamp din alea noi cu media library, sînt o grămadă: Rhythmbox, Amarok, Songbird, Banshee, Clementine, Exile şamd.

Pentru WMP Classic este SMPlayer.
 
Watever, am renunțat la Linux din simplu motiv că nu am timp. Este trist că foarte multă lume care nu are treabă cu Linuxul (a se citi nu lucrează în domeniu) îl bypassează fix din motivul ăsta.

Nu pune mâna Google pe el să scoată Android pentru PC? :D
 
Lipsa de timp. Uneori vrei doar să "get things done". Nu ai timp să vezi ce-a vrut Gigel cu superkernelul lui care nu încarcă un driver de RT8780. Vrei doar să dai install la driver la NVIDIA, nu să faci debugging de ce plt crapă X după instalare ș-apoi să stai să editezi cu VIM. Mnțelegi? :D
 
Numai uneori? Eu tot timpul vreau să fac asta, de asta folosesc Unix-uri care merg și nu-mi pierd timpul cu Linux :D.
 
Marius, daca vrei ceva mai mainstream ca Puppy dar nu asa mainstream ca Windows incerca Lubuntu. E versiunea cea mai light a Ubuntu si are un suport mai bun ca Puppy. Pt o eventuala problema la pornire a interfetei grafice nu uita "sudo start lxdm".
 
Mda. M-am convins. Linux-ul ramane in continuare un jeg scris de amatori.
Aici aveti dovada: Utilizare CPU 100% in timp ce ma plimb cu mouse-ul pe meniuri.
In plus: Opera dispare de pe ecran din cand in cand in mod subit la minimize/restore, unul din managerele de fisiere (am uitat care) dispare in aceeasi maniera la anumite meniuri, Pidgin e jalnic la customizare comparativ cu Miranda, driverul ATI se instaleaza dar control-panel-ul nu se deschide, fonturile sunt neclare cu vreo doua exceptii, nu mai vede serverul in retea desi initial mergea, etc. etc.
Deci FORMAT T: si ne vedem peste inca vreo 5 ani.
 
Nu iti tine rasuflarea astia 5 ani, celor care folosesc Linux nu le pasa de utilizatorii cu asteptari decente (sa functioneze fara sa sapi in el o gramada) asa ca nu o sa faca nimic in aceasta directie. Vesnica poveste Windows versus Linux (chiar versus OSX) are niste fapte reale la baza, nu e doar fictiune.
 
Amatorii ăia care lucrează la Linux (și care-s plătiți foarte bine că doar sunt amatori) au probleme adevărate de rezolvat, așa că în 5 ani îi va merge la fel de prost lui Marius '95.
 
Amatorii tai, aia care lucreaza pe bani la Linux, cu siguranta au probleme reale de rezolvat, gen, cum sa bootezi pe 64 de procesoare.
Partea nasoala este ca de la 2000 incoace, si Windows-ul merge pe directia asta. Hai ca sunt curios: mai exista vreun sistem de operare single-user pentru PC?
 
Incep sa cred ca sunt un user avansat in Linux, il folosesc fara probleme serioase acasa nonstop din 2009 si sunt chiar foarte lenes (nu imi place sa sap in sistemul de operare). Sau ar mai fi variantele ca Marius sa fi nimerit exact bugurile care descurajeaza incepatorii in Linux sau sa fie un power user ce customizeaza nonstop sistemul de operare.

Consum de resurse enorm nu am in Lubuntu, abia daca lucreaza Atomul 330, Pidginul mi-a placut asa mult incat il folosesc si in Windows, singura chestie cu care sunt de acord cu Marius e optimizarea varza a driverelor ATI/AMD in Linux (de asta prefer placi Nvidia in Linux).
 
Hai ca sunt curios: mai exista vreun sistem de operare single-user pentru PC?

Există oricâte, toate-s proaste și irelevante. Dar sunt exact așa cum îți plac ție. Probabil nu te interesează pentru că nu merge Miranda.


Marius, cred ca poti sa iti scrii singur unul: va face absolut tot ce vrei tu si nimic in plus.

Nu, nu poate pentru că Marius nu știe nici nimic nici despre programare și nici despre sisteme de operare. Am mai zis undeva că dacă ar studia 10 problema asta cu scopul să facă el singur ceva, ar ajunge la concluzia că ce vrea el e prost.


Incep sa cred ca sunt un user avansat in Linux

Da, și eu sunt Linus Torvalds. No ofense dar un user avansat în Linux e cineva care știe differența dintre bottom half și top half kernel, știe unde se procesează TCP/IP și în ce condiții, știe de ce e mai bine așa, știe shell script și awk de parcă ar fi limbi materne și știe să explice tot ce se întâmplă din momentul în care o aplicație face read(2) sau mmap(2).
 
@_~_

Nice to meet you Linus Torvalds. Eu sunt Foxter. :)

Era o gluma partea cu user avansat, aparent pt Marius oricine se descurca cu Linuxul daily e user avansat. Nu pot pretinde ca stiu tot ce ai mentionat dar pt ce am nevoie eu (browsing, IM, muzica si filme) Linuxul e ultrasuficient.
 
...un user avansat în Linux e cineva care știe differența dintre bottom half și top half kernel, știe unde se procesează TCP/IP și în ce condiții, știe de ce e mai bine așa, știe shell script și awk de parcă ar fi limbi materne și știe să explice tot ce se întâmplă din momentul în care o aplicație face read(2) sau mmap(2).
De ce ar avea nevoie un user să ştie toate astea?! WTF, doar e user, nu scrie cod!
 
Back
Top