On popular request.
Un cioban moldovean, unul oltean și unul ardelean stăteau lângă focul de tabără pe măsură ce se însera. Și ca să mai treacă vremea, au început să se laude.
Moldoveanul: mi-am amintit acuma cum a venit o dată ursul la oile mele, și m-am luptat cu el vreo două ore până s-a lăsat păgubaș și a fugit, nu m-a crezut nimeni până nu le-am arătat zgârieturile.
Olteanul: la mine a venit o haită de lupi, erau 5, ba ce zic, 9 lupi înfometați, și am dat cu bâta-n ei de n-am mai putut, au încercat ei să mă capseze dar i-am dovedit.
Moldoveanul: altă dată m-au găsit niște hoți ucraineni, veniseră cu duba să fure oi, erau și înarmați, io am pândit dintr-un tufiș și i-am atacat cu ghioaga când nu s-au așteptat, ca-n filme i-am făcut, țac pac nici n-au știut ce i-a lovit.
Olteanul: stai să vezi, s-a rupt podul când treceam cu oile și au căzut vreo 30 în apă, am sărit după ele și le-am salvat pe toate.
Moldoveanul: asta nu-i nimic, să vezi când...
Ardeleanul nu zicea nimic, numa' stătea mai de-o parte și din când în când mai răscolea jăraticul focului cu p*#a.