Eu spun ca va obositi degetele degeaba pe aici, pentru ca la atatea feţe, atatea tipuri de piele si atatea metode de ras vor fi. De exemplu eu ma impac excelent cu niste Bic-uri cu 2 lame cu aloe vera, dar m-a iritat intotdeauna Braun-ul 1008 pe care-l posed si la care am renuntat eventual. Am mai mers o perioada si pe mach 3, dar am renuntat in favoarea Bic-urilor, nu am vazut aproape nici o diferenta pe piele, dar la buzunar da
.
Chiar daca fiecare ar trebui sa experimenteze cu diferitele metode de ras (mai putin briciul pentru cei cu mana nesigura
) sfaturile de uz general sunt chiar foarte utile. Barbieritul dupa un dus, tehnica corecta de ras, apa calda vs apa rece sunt subiecte care chiar trebuie discutate.
Eu de exemplu initial aveam o tehnica foarte proasta de ras, pe gat ma radeam (involuntar) impotriva firului si ma iritam in mod ingrozitor. Dupa o (lunga) vreme m-am prins de greseala si totul a fost ok, apoi chiar am reusit sa perfectionez tehnica. De asemenea eu ma impac mai bine cu aparatele de ras de "unica folosinta" decat cu cele electrice, desi as fi curios sa incerc niste aparate electrice "ude" (google it). Imi plac gelurile de ras, nu sunt chiar fantastice, dar si cu ele ma impac bine.
Si in final: eu pot sa ma rad cu ambele maini. Cine se mai lauda cu asta ? Ambidecstrii (spellcheck?) mana sus
.