Neo, alo!!, merge și doar kitul pentru acasă. Lasă-le-ncolo de sticle scumpe. Măcar are opțiunea de a le cumpăra mai târziu,
dacă vrea! Și, apropo, Fuji ăla micu' e de două ori bugetul lui. Frat'su e de 5x. Recomandăm cu două mâini așa, fără să citim datele problemei?
Da, vă rog?
Nu, nu merge și doar kitul pentru acasă decât dacă-i soare și cam atât și atunci dai de alte chestii faine, cum ar fi purple fringing și alte nebunii la f/ mic. Am folosit și folosesc sticle ieftine și bune, dar le știu limitările, focusează lent și dau rateuri de multe ori, dar nu mă deranjează pentru că am experiență. Tu îi recomanzi lui
burebista să-și ia un dSLR decent, cu sticle stock și o să te-njure de numa când o să tragă poze pe auto și-or să iasă nașpa pentru că DOF și pentru că sticlă slabă și pentru că lipsă lumină și la f/5.6 cu 55mm o să-i tragă un blițan subiectului de-o să vadă stele verzi (la propriu).
Nu este vorba cu sticlele scumpe că le iei ca opțiune, că dacă le iei ca opțiune te uiți apoi în urmă și vezi că ai băgat 5000 iepuroi ca să acoperi toată plaja focală și alte nebunii. Plus că la un moment dat sunt necesare dacă vrei o calitate a imaginii decentă, demnă de camera pe care o ai. Nici măcar un 550D nu plafonează un 70-200 f/2.8
L.
De asemenea, te-ai întrebat de ce Fuji X20 este dublu bugetul? Este cam echivalent dpdv al prețului cu Canon G series
Dar mai bun în general. Le-am recomandat ca scule end-game, nu ai nevoie de altă cameră decât X20 pentru zece ani (sau până crapă, dar cred că ține mai mult) dacă ești în situația descrisă în OP. X100S este overkill, da, dar X20 este o investiție ok, trage poze foarte faine cu minim de efort iar dacă vrei (deci
opțional ) poți învăța fotografie cu ea fără să ai grija lentilelor sau a altor accesorii care fac de fapt savoarea unui dSLR dar dau dureri de cap oamenilor care vor doar să facă poze.
Nu zic nu, îți știu progresia în fotografie digitală de când trăgeai cu Fuji S6500 (parcă) și ai avut mereu rezultate excepționale, mult peste limitele hardware. Dar din nou, omul vrea poze cu cât mai puține setări necesare și calitate cât mai bună din start. Tu ai folosit post procesare ca să treci peste multe deficiențe hardware, ți-ai modat aparatele, ai învățat fotografie serios. Am avut și eu S3IS-ul modat, dar uite, ca să meargă modul ok ai nevoie de un card foarte performant altfel stai după el 1 an, trebuie să știi tot ce fac chestiile acelea (care pe
burebista nu-l prea ajută?)...
Pot continua, dar te agăți de speranța că poate omul se apucă și învață foto. Um, ok?