Windows 7

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
E prea mare. Şi pin-uiesc pe el doar ceea ce folosesc foarte des. :biggrin:
 

PigBrother

Membru Senior
Joined
Aug 9, 2004
Messages
531
Hmmm, ok. :smile:
Ma rog, eu nu am folosit niciodata Quicklaunch, am preferat shortcuturi (ctrl-alt-shift-<key> pentru aplicatiile utilizate des.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Eu folosesc quick launch-ul intensiv, nu ştiu ce m-aş face fără el. Am în jur de 40 de shortcut-uri pe acolo. Dacă ar fi să folosesc shortcut-uri din taste, ar trebui să le învăţ ca pe Luceafărul :smile:
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Şi eu m-am obişnuit cu ea (QL Bar). Musai să aibă Show Desktop (văd că ăsta are şi pe click dreapta pe Taskbar, ca şi Task Manager-ul, good job), Windows Explorer, Firefox şi Winamp. Mai are loc şi YM pe-acolo, dar cam atât. Restul e Can-can. :biggrin:

PS: nu pot să nu observ cât au putut ăştia de la MS să fure de la distribuţiile Linux, cel puţin la aspect vizual, la Vista şi 7. Aaa, şi apropo de impresia generală: nu-i găsesc, acestei variante de test, veleităţi suplimentare faţă de Vista, dimpotrivă, la aceleaşi setări îmi ocupă doar cu vreo sută-două de MB mai puţină memorie şi mi se pare clar mai lent ca Vista. Să zicem că poate e şi din cauză că e upgrade la Vista. În schimb are nişte chestii pe care mi le-aş dori la Vista, ca de pildă treaba cu thumbnail-urile multiple dintr-o aplicaţie din Taskbar şi ascunderea iconiţelor din Tray. E mişto tare.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
L-am găsit şi eu, dar e prea peste mână. Ca şi ăla cu click dreapta pe Taskbar. S-au format nişte reflexe ca la dactilografe şi sunt dificil de înlocuit. :smile:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Unele părți sunt greu de crezut: dacă există o metodă de a deschide porturi în firewall fără acceptul utilizatorului atunci orice virus peste 3 luni o să știe să facă asta.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,181
Da, şi mie mi se pare cam ciudat, dar dacă setup-ul se face ca admin softul cam are tot ce-i trebuie ca să poată modifica setări. Trebuie încercat.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,870
Unele părți sunt greu de crezut: dacă există o metodă de a deschide porturi în firewall fără acceptul utilizatorului atunci orice virus peste 3 luni o să știe să facă asta.
Nu va putea fiindca nu va fi semnat.
Oricum, mi-a disparut brusc orice dorinta, chiar si de a experimeta, orice e mai nou decat XP.
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Messages
3,225
Acum că XP dispare şi lumea trece pe Vista sau pe viitor chiar pe Windows 7 poţi să te apuci de bibilit XP-ul. :biggrin:
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,870
Da, treptat-treptat il integrez in Win98, :biggrin: lasand afara partile esentiale (DRM, NTFS, separarea Kernel/User), desigur.

Hai, gata, ca iar ma provocati la offtopicareala.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,008
Pai de fapt ce bagi din XP ca nici macar thema nu-ti place?
 

florin

Membru Senior
Joined
Jun 28, 2006
Messages
219
A few more changes from Beta to RC…

Nu se ştie încă data lansării:

If all these changes have you a little excited, you'll be happy to know that the Microsoft plans to soon release the RC1 build to the public. News site Neowin says they expect it to be released on April 10, but a Russian site Wzor places the release to testers at the fourth week of April and the release to the public near the start of May.
Văd prin listele astea cam toate chestiile mici care mă enervau la Vista. Pot spune că W7 e deja pe lista de achiziţii.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,181
Prima buseala iremediabila a W7. Foarte greu de reprodus, dar am ajuns la reinstall.

Am mutat un hdd cu W7 de pe un calculator vechi pe unul nou, multicore. Nota 10 la migrare, a instalat perfect aproape tot. Problema a fost la HAL, nici asta nu avea chef sa vada mai mult de un core. Acum HAL-ul ACPI cuprinde toate cele 3 drivere, ACPI, unicore, multicore. I-am dat update driver si am pus acelasi driver. Asta a fost, la boot a ramas in logo-ul care pulseaza si nu mai trece de el. Am facut repair, dar tot acolo ramane.
 

_~_

Membru
Joined
May 6, 2005
Messages
667
Faci o intrare la boot să booteze cu hal.dll corect și ntkrnlmp.exe, problem solved.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,181
Am facut reinstall, oricum intre timp hdd-ul pe care era W7-le vechi a murit, asa ca am o instalare curata acum.

Ce-mi place la W7 (poate si Vista, n-am idee) e ca orice hardware cat de cat nou i-am dat, a gasit drivere.

Pana acum (adica la XP/2003) nu prea mi s-a intamplat sa gaseasca rezultate la cautarea online de drivere. Se pare ca se misca ceva pe-acolo.

L-am pus pe i815, a gasit drivere de de toate (mai putin grafica, oricum, putin interesant). L-am pus pe Atom cu i945, cu driverele de pe cd-ul de instalare mergea grafica foarte prost, si-a luat altele de pe net si acum e multumitor. I-am dat placa de retea wireless pe PCI (care pe 2003 nu mergea decat cu drivere + aplicatia producatorului), in 2 minute si-a gasit drivere; i-am dat stick wireless, intr-un minut ma intreba la ce retea sa se conecteze. Daca stau mult cu asa ceva o sa ma lenevesc :smile:.

LE: la fel si cu doua webcam-uri.
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,485
Dupa ce mi-a picat HDD-ul de 250GB, am instalat temporar Windows 7 64bit (RC1 de data asta) pe un HDD de rezerva - asta pana vine HDD-ul de la service (daca mai vine avand in vedere ca e la UltraPro). Toate bune si frumoase pana acum. Spre deosebire de versiunea beta, la RC1 inca nu i-am gasit inca nici o "buba".

P.S. Spre uimirea mea, functia de identificare si rezolvare a problemelor legate de programe incompatibile, periferice, drivere, etc., chiar functioneaza. Solutiile furnizate sunt simple si usor de inteles/aplicat pentru orice noob.
 
Top Bottom