Vreau media player. Ce media player vreau?

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Testat. Netflix 1080p.nu merge. Din motive suspecte, la inceperea unui film nou, playerul ia aleator rezolutii mici. Posibil o problema de retea, care cauzeaza golirea unui buffer care golire duce la selectarea unui bitrate mai mic.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Meanwhile am instalat aseară Amazon Fire TV 4k, și mișcă foarte snappy la prima impresie. Și-a actualizat firmware-ul, apoi și cel din telecomandă. Telecomanda pe bluetooth combinat cu IR e mișto, poate controla televizoare și receivere audio, selectezi brandurile din listă. În sfârșit funcționează complet lanțul media player - receiver - TV, pentru power on/off prin HDMI CEC; RPi nu trecea de receiver. N-am testat încă Alexa și comenzile vocale.

A fost un pic mai ciudată partea cu instalarea aplicațiilor suplimentare pentru Netflix, SAT1 și Pro7, fiindcă pe ecran îmi dădea o eroare dubioasă. Pe net unii ziceau că poate trebuie pus un mijloc de plată în cont (am) sau o adresă implicită de livrare în țara corectă (am) sau trebuie activat 1-click purchase (nu se poate pe device, se activează pe fiecare browser unde ești autentificat) sau nu e setată corect țara și limba. Am reușit instalarea intrând în browser pe calculator și adăugând de acolo aplicațiile în Fire (căutarea aplicației în search, în loc de Buy ai opțiunea de a trimite aplicația pe ce device ai înregistrat în cont); instalarea s-a făcut imediat. Ulterior cred că i-am dat de cap de ce - Kindle-ul și Fire-ul îmi sunt asociate contului de pe amazon.com nu amazon.de și atunci aplicațiile pentru Germania zic că sunt indisponibile sau dau eroare la instalare. Mi-am mutat device-urile în amazon.de, acum merge - dar numai dacă păstrez interfața în limba germană. :capu:

Interfața e destul de încărcată, e plină de recomandări și reclame destul de aleatorii în funcție de ce ai mai căutat sau văzut. Neapărat trebuie să cauți direct ce vrei, că dacă e să navighezi prin stufoșenia de opțiuni te iau pandaliile.

Pentru filme de pe Amazon, trebuie abonament Prime. Are nevastă-mea și mi-a dat și mie beneficiile lui - Amazon permite adăugarea de membri de familie care să beneficieze de Prime. Daaaaaar, beneficiile pentru membrii de familie sunt doar pentru expediere rapidă a cumpărăturilor la aceeași adresă cu a titularului de abonament, nu și pentru Prime Video. Deci trebuie să mut abonamentul pe contul meu, sau să mut Fire-ul pe contul nevestei (nu permite conturi multiple).

Pentru Netflix o să fac un abonament pe care să îl împart cu soră-mea, mai stau câteva luni până se mută în casă nouă și atunci.

Îmi rămâne Raspberry Pi pentru playback de pe NAS, dar mai trebuie să văd dacă nu cumva există Kodi ca aplicație și pentru Fire (și de preferat fără sideloading), sau altă aplicație network media player, și atunci RPi-ul poate fi folosit pentru altceva.

[LE] Kodi poate fi instalat direct de pe kodi.tv (Fire e totuși un Android), după activarea instalării din surse necunoscute. Doar că e mereu un risc cu plugin-urile ce fac mining sau alte minunății. Abia aștept Kodi Leia. Deci RPi-ul e cam inutil :biggrin:
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Location
the past.
Te intreb omeneste si as vrea un raspuns sincer: nu te complici putin cam mult ca sa vezi Forged in Fire? :smile:
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Uhm nu știu ce e Forged in Fire. Vreau ocazional să mă tolănesc pe canapea și să pot vedea un film pe alese, într-un mod foarte comod, cum am făcut weekendul trecut un movie night cu soră-mea și cumnatu-meu.

Amazon are o selecție cam limitată (mai ales cu sunet original în engleză, nu doar dublat în germană) și filme mai ales mai vechi; pentru filme mai noi ar merge Netflix și posibil HBO, da' pana mea, câte abonamente să fac. Un Amazon Prime în familie e suficient, un Netflix pentru 2 familii e boboc.

Nu am timp de seriale, ocazional duminica seara ne mai uităm la Vocea Germaniei, de-acuma vom putea vedea când vrem și episoadele de joia seară (când eu sunt la curs la germană) prin aplicația Pro7/SAT1.

Uneori mai avem chef de filme din colecția personală de pe NAS (sketch-urile Laurel & Hardy / Stan și Bran, vreun episod la plezneală din Whose Line Is It Anyway, filme), și pentru aia un playback local e necesar.

Dacă pot vedea și clipuri YouTube pe TV, cu atât mai bine, că sunt câteva canale pe care le urmăresc și le-aș vedea din când în când pe un ecran mare.

Așa că dacă Fire TV acoperă cam toate nevoile astea de media playback într-un device ultracompact pe care îl pot înfige în orice TV cu HDMI și internet în apropiere și să facă fix același lucru, nu văd unde e complicația.
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Location
the past.
Daca nu stii ce e Forged in Fire, atunci tot ce ai pus laolalta pentru a viziona chestii e o absolut inutila pierdere de timp. :biggrin:
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
M-am mirat mereu cum de Chromecast nu este plin de reclame și alte tâmpenii, dar îți bagă automat iutubul când este cazul. Cel mai probabil trebuie să-mi fac puțin timp să bag un PiHole pe un RPi weekendul ăsta să scap de ele definitiv.

Sincer am găsit EMDB pentru catalogarea chestiilor locale (am o tonă de BluRays pe care le-am tras pe HDD pentru comoditate) și o să folosesc Steam Link pentru content local streamed și pot pune Prime Video într-o fereastră de browser (folosesc Unified Remote pentru telecomandă). Chromecast mi-este suficient pentru Netflix & co.

Ce-i super enervant este că nu pot pune BluRay de pe PC pe TV via Steam Link pentru că #DRM, dar pentru aia am playerul hardware, care este super pentru orice tip de conținut pe disc.Nu știu cum să simplific mai mult, probabil un computer dedicat cu OpenElec ar fi mai indicat să le înlocuiască pe toate, dar Fire TV stick nu cumpăr (e pe listă cu Alexa și altele asemenea la never buy).
 
Top Bottom