Meanwhile am instalat aseară Amazon Fire TV 4k, și mișcă foarte snappy la prima impresie. Și-a actualizat firmware-ul, apoi și cel din telecomandă. Telecomanda pe bluetooth combinat cu IR e mișto, poate controla televizoare și receivere audio, selectezi brandurile din listă. În sfârșit funcționează complet lanțul media player - receiver - TV, pentru power on/off prin HDMI CEC; RPi nu trecea de receiver. N-am testat încă Alexa și comenzile vocale.
A fost un pic mai ciudată partea cu instalarea aplicațiilor suplimentare pentru Netflix, SAT1 și Pro7, fiindcă pe ecran îmi dădea o eroare dubioasă. Pe net unii ziceau că poate trebuie pus un mijloc de plată în cont (am) sau o adresă implicită de livrare în țara corectă (am) sau trebuie activat 1-click purchase (nu se poate pe device, se activează pe fiecare browser unde ești autentificat) sau nu e setată corect țara și limba. Am reușit instalarea intrând în browser pe calculator și adăugând de acolo aplicațiile în Fire (căutarea aplicației în search, în loc de Buy ai opțiunea de a trimite aplicația pe ce device ai înregistrat în cont); instalarea s-a făcut imediat. Ulterior cred că i-am dat de cap de ce - Kindle-ul și Fire-ul îmi sunt asociate contului de pe amazon.com nu amazon.de și atunci aplicațiile pentru Germania zic că sunt indisponibile sau dau eroare la instalare. Mi-am mutat device-urile în amazon.de, acum merge - dar numai dacă păstrez interfața în limba germană.
Interfața e destul de încărcată, e plină de recomandări și reclame destul de aleatorii în funcție de ce ai mai căutat sau văzut. Neapărat trebuie să cauți direct ce vrei, că dacă e să navighezi prin stufoșenia de opțiuni te iau pandaliile.
Pentru filme de pe Amazon, trebuie abonament Prime. Are nevastă-mea și mi-a dat și mie beneficiile lui - Amazon permite adăugarea de membri de familie care să beneficieze de Prime. Daaaaaar, beneficiile pentru membrii de familie sunt doar pentru expediere rapidă a cumpărăturilor la aceeași adresă cu a titularului de abonament, nu și pentru Prime Video. Deci trebuie să mut abonamentul pe contul meu, sau să mut Fire-ul pe contul nevestei (nu permite conturi multiple).
Pentru Netflix o să fac un abonament pe care să îl împart cu soră-mea, mai stau câteva luni până se mută în casă nouă și atunci.
Îmi rămâne Raspberry Pi pentru playback de pe NAS, dar mai trebuie să văd dacă nu cumva există Kodi ca aplicație și pentru Fire (și de preferat fără sideloading), sau altă aplicație network media player, și atunci RPi-ul poate fi folosit pentru altceva.
[LE] Kodi poate fi instalat direct de pe kodi.tv (Fire e totuși un Android), după activarea instalării din surse necunoscute. Doar că e mereu un risc cu plugin-urile ce fac mining sau alte minunății. Abia aștept Kodi Leia. Deci RPi-ul e cam inutil