Vreau media player. Ce media player vreau?

Testat. Netflix 1080p.nu merge. Din motive suspecte, la inceperea unui film nou, playerul ia aleator rezolutii mici. Posibil o problema de retea, care cauzeaza golirea unui buffer care golire duce la selectarea unui bitrate mai mic.
 
Meanwhile am instalat aseară Amazon Fire TV 4k, și mișcă foarte snappy la prima impresie. Și-a actualizat firmware-ul, apoi și cel din telecomandă. Telecomanda pe bluetooth combinat cu IR e mișto, poate controla televizoare și receivere audio, selectezi brandurile din listă. În sfârșit funcționează complet lanțul media player - receiver - TV, pentru power on/off prin HDMI CEC; RPi nu trecea de receiver. N-am testat încă Alexa și comenzile vocale.

A fost un pic mai ciudată partea cu instalarea aplicațiilor suplimentare pentru Netflix, SAT1 și Pro7, fiindcă pe ecran îmi dădea o eroare dubioasă. Pe net unii ziceau că poate trebuie pus un mijloc de plată în cont (am) sau o adresă implicită de livrare în țara corectă (am) sau trebuie activat 1-click purchase (nu se poate pe device, se activează pe fiecare browser unde ești autentificat) sau nu e setată corect țara și limba. Am reușit instalarea intrând în browser pe calculator și adăugând de acolo aplicațiile în Fire (căutarea aplicației în search, în loc de Buy ai opțiunea de a trimite aplicația pe ce device ai înregistrat în cont); instalarea s-a făcut imediat. Ulterior cred că i-am dat de cap de ce - Kindle-ul și Fire-ul îmi sunt asociate contului de pe amazon.com nu amazon.de și atunci aplicațiile pentru Germania zic că sunt indisponibile sau dau eroare la instalare. Mi-am mutat device-urile în amazon.de, acum merge - dar numai dacă păstrez interfața în limba germană. :capu:

Interfața e destul de încărcată, e plină de recomandări și reclame destul de aleatorii în funcție de ce ai mai căutat sau văzut. Neapărat trebuie să cauți direct ce vrei, că dacă e să navighezi prin stufoșenia de opțiuni te iau pandaliile.

Pentru filme de pe Amazon, trebuie abonament Prime. Are nevastă-mea și mi-a dat și mie beneficiile lui - Amazon permite adăugarea de membri de familie care să beneficieze de Prime. Daaaaaar, beneficiile pentru membrii de familie sunt doar pentru expediere rapidă a cumpărăturilor la aceeași adresă cu a titularului de abonament, nu și pentru Prime Video. Deci trebuie să mut abonamentul pe contul meu, sau să mut Fire-ul pe contul nevestei (nu permite conturi multiple).

Pentru Netflix o să fac un abonament pe care să îl împart cu soră-mea, mai stau câteva luni până se mută în casă nouă și atunci.

Îmi rămâne Raspberry Pi pentru playback de pe NAS, dar mai trebuie să văd dacă nu cumva există Kodi ca aplicație și pentru Fire (și de preferat fără sideloading), sau altă aplicație network media player, și atunci RPi-ul poate fi folosit pentru altceva.

[LE] Kodi poate fi instalat direct de pe kodi.tv (Fire e totuși un Android), după activarea instalării din surse necunoscute. Doar că e mereu un risc cu plugin-urile ce fac mining sau alte minunății. Abia aștept Kodi Leia. Deci RPi-ul e cam inutil :biggrin:
 
Te intreb omeneste si as vrea un raspuns sincer: nu te complici putin cam mult ca sa vezi Forged in Fire? :smile:
 
Uhm nu știu ce e Forged in Fire. Vreau ocazional să mă tolănesc pe canapea și să pot vedea un film pe alese, într-un mod foarte comod, cum am făcut weekendul trecut un movie night cu soră-mea și cumnatu-meu.

Amazon are o selecție cam limitată (mai ales cu sunet original în engleză, nu doar dublat în germană) și filme mai ales mai vechi; pentru filme mai noi ar merge Netflix și posibil HBO, da' pana mea, câte abonamente să fac. Un Amazon Prime în familie e suficient, un Netflix pentru 2 familii e boboc.

Nu am timp de seriale, ocazional duminica seara ne mai uităm la Vocea Germaniei, de-acuma vom putea vedea când vrem și episoadele de joia seară (când eu sunt la curs la germană) prin aplicația Pro7/SAT1.

Uneori mai avem chef de filme din colecția personală de pe NAS (sketch-urile Laurel & Hardy / Stan și Bran, vreun episod la plezneală din Whose Line Is It Anyway, filme), și pentru aia un playback local e necesar.

Dacă pot vedea și clipuri YouTube pe TV, cu atât mai bine, că sunt câteva canale pe care le urmăresc și le-aș vedea din când în când pe un ecran mare.

Așa că dacă Fire TV acoperă cam toate nevoile astea de media playback într-un device ultracompact pe care îl pot înfige în orice TV cu HDMI și internet în apropiere și să facă fix același lucru, nu văd unde e complicația.
 
Daca nu stii ce e Forged in Fire, atunci tot ce ai pus laolalta pentru a viziona chestii e o absolut inutila pierdere de timp. :biggrin:
 
tenor.gif
 
M-am mirat mereu cum de Chromecast nu este plin de reclame și alte tâmpenii, dar îți bagă automat iutubul când este cazul. Cel mai probabil trebuie să-mi fac puțin timp să bag un PiHole pe un RPi weekendul ăsta să scap de ele definitiv.

Sincer am găsit EMDB pentru catalogarea chestiilor locale (am o tonă de BluRays pe care le-am tras pe HDD pentru comoditate) și o să folosesc Steam Link pentru content local streamed și pot pune Prime Video într-o fereastră de browser (folosesc Unified Remote pentru telecomandă). Chromecast mi-este suficient pentru Netflix & co.

Ce-i super enervant este că nu pot pune BluRay de pe PC pe TV via Steam Link pentru că #DRM, dar pentru aia am playerul hardware, care este super pentru orice tip de conținut pe disc.



Nu știu cum să simplific mai mult, probabil un computer dedicat cu OpenElec ar fi mai indicat să le înlocuiască pe toate, dar Fire TV stick nu cumpăr (e pe listă cu Alexa și altele asemenea la never buy).
 
Pentru cineva apropiat mie, am nevoie să am o modalitate de a rula YouTube pe un televizor non-smart. Probabil ar fi utilă și posibilitatea de a adăuga o tastatură. Aveți o recomandare în acest sens?

M-am gândit la varianta unui

, și conectarea la el printr-un laptop / smartphone.

Din păcate, persoana e atehnică, și aș prefera ceva mai simplu.

Aveți vreo sugestie?

Televizorul are stick USB, dar e non-smart.
 
Intr-adevar e f simplu cu chromecast , insa as zice ca pentru o persoana atehnica (o am mereu pe maica-mea in minte ca exemplu) combinatia smartphone + streamer nu face decat sa complice lucrurile.
Eu as merge doar pe un mediaplayer cu app de youtube built in si nimic mai mult.
Eu am reusit sa o invat pe maica-mea sa ia un stick USB sa-l infinga in USB ul TV ului, sa navigheze prin foldere, sa dea play si sa-si aleaga o subtitrare. In momentul in care am bagat in combinatia asta si smartphone + google account si restul, am pierdut-o complet!
 
De-aia pui doar Chromecast :biggrin:

Eu explic așa când persoana nu este prea pricepută cu tehnologia dar are skills în a înțelege chestii:
- cloud este lacul/marea/oceanul;
- internetul este conducte;
- chromecast este boilerul;
- smartphone-ul este robinetul.

Netflix, youtube etc sunt super simplu de folosit ca aplicații. Chromecastul odată pus în loc are nevoie de zero maintenance, cel mult scos din priză uneori și reconectat dacă face gâlci la conectare. Altfel, trebuie să te descurci cu aplicația de pe telefon (netflix, youtube, etc).
 
E mai simplu sa ai o telecomanda cu butoane directionale si un buton de OK vs smartphone.
 
E mai simplu sa ai o telecomanda cu butoane directionale si un buton de OK vs smartphone.
Pentru unii oameni este mai ușor să le dai un enter mare decât să-l pui pe tastatură. Depinde de la persoană la persoană. Înțelege că oamenii nu-s chiar complet idioți, doar le este lene să depună efort să învețe ceva nou.
 
Vobeam de variante cat mai facile, mai simplu de utilizat, pt oameni mai putin familiarizati cu tehnica, chiar nu am ce sa inteleg aici si nici nu vreau sa inteleg!

Daca spui tu ca un smartphone e mai simplu de utilizat, decat o telecomanda cu 6 butoane, atunci inseamna ca asa este, cine m-am mai trezit si eu sa spun altfel?!
Mult succes cu iphonul si chromecastul, cand ii explici bunicului/bunicii, cum e treaba cu cloud ul, marea, oceanul si valurile inspumate ale revolutiei digitale...LOL
 
Bunica mea, dacă ar mai trăi, ți-ar da clasă la faza asta. Dar fiecare are bunici diferiți :smile:


 
A sosit Chromecast-ul, l-am instalat, actualizat și făcut să meargă. Pow! S-a deschis un nou univers - "Poți pune orice de pe YT la televizor?". Vă mulțumesc pentru ajutor și sărbători fericite!
 
Poate incearca si cu HBOGo/Netflix/whatever.
De cind cu Chromecast-ul asta practic mi-am adus plasma la viata. Daca inainte mai vedeam o stire, un film pe cablu si cam asta era, acu' bag seriale si filme de ma ustura ochii. :biggrin:
 
Back
Top