Viteza mica in retea pe router D-Link DIR 655

Joined
Feb 8, 2014
Location
Bucuresti
Salut!
De foarte putin timp am achizitionat un router D-Link DIR 655 si am marit abonamentul de net la RDS-RCS de la Fiberlink 100 la Fiberlink 500.
Daca ma conectez cu calculatorul pe direct, fara sa mai trec prin router, am viteza conform contractului, cca 500 Mbps download si cca 100 Mbps upload.
Insa cand trec prin router viteza scade la cca 130 Mbps download iar cea de upload variaza intre 10 si 26 Mbps in functie de locatia serverului cu care fac testele.
Ori router-ul este prost desi in specificatii are viteza de gigabit atat LAN cat si WAN, ori sunt eu prost si nu stiu cum sa fac setarile.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
Sper că l-ai luat online, ca să-l poți da ușor înapoi. Dacă vrei router pentru RDS, DIR 655 e prost, are gigabit extern, poate routa gigabit dar nu poate împacheta PPPoE suficient de rapid pentru conexiunea RDS. Vezi aici un test de routere pentru RDS și rezultatul DIR-655.
 
Joined
Feb 8, 2014
Location
Bucuresti
Oops, au trecut 13 zile de cand l-am luat.
Ce-ar mai fi de facut?
Nu pricep eu ceva sau undeva este o greseala?
A doua pozitie din lista cu testele este router-ul D-Link DIR-636L care costa doar cca 190 RON.
Ar trebui sa fie de departe pe primul loc la best buy dar nu este.... ce nu se pupa ?


l.e. se pare ca la cel.ro accepta retururi pana in 15 zile :biggrin: sunt baftos :d ce ma sfatuiti sa-mi iau ?
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Sper că l-ai luat online, ca să-l poți da ușor înapoi. Dacă vrei router pentru RDS, DIR 655 e prost, are gigabit extern, poate routa gigabit dar nu poate împacheta PPPoE suficient de rapid pentru conexiunea RDS. Vezi aici un test de routere pentru RDS și rezultatul DIR-655.
You have to be joking, nu stiam ca are GBit WAN. Dar nu pot pricepe care-i treaba cu impachetatul rapid oO
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
Troll (nu-l doare mâna să vadă că DIR-655 are gigabit WAN) și nu înțelege PPPoE.

Wikipedia said:
The Point-to-Point Protocol over Ethernet (PPPoE) is a network protocol for encapsulating PPP frames inside Ethernet frames


Acolo în "encrypted IP packet" e un pachet IP normal, pe care router-ul trebuie să îl trimită către RDS. Asta se numește encapsulare sau împachetare. La o rutare normală, router-ul "atinge" doar header-ele unui pachet și verifică sumar datele (CRC). Asta merge repede. La PPPoE trebuie să verifice + adauge headere + posibil spargă mesaje în bucăți + posibil cripteze (n-am idee dacă RDS folosește criptare). Asta cere CPU mai bun sau implemnetare hardware de PPPoE, ceea ce presupun că nu era o prioritate acum câțiva ani, când nu prea găseai nici gigabit în casă, d-apăi PPPoE gigabit.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Troll sau nu inteleg eu?
Nu înțelegi tu, am routerul în casă și-l folosesc dar a) nu am GBit WAN disponibil și b) a fost o constatare că nu știam că are și c) chiar nu știam cum funcționează treaba cu PPoE și de ce este lent, iar miahi m-a lămurit :smile:
 

Thor

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Dec 6, 2004
Location
/dev/null
Bine ca am lamurit si asta.

Daca tot suntem la capitolul aflat lucruri noi despre routerele din dotare, vezi ca are si Wi-Fi Protected Setup - o chestie relativ usor de spart, care e recomandabil sa fie dezactivata.
 

IceCub

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 27, 2005
Location
/dev/urandom
Bine ca am lamurit si asta.

Daca tot suntem la capitolul aflat lucruri noi despre routerele din dotare, vezi ca are si Wi-Fi Protected Setup - o chestie relativ usor de spart, care e recomandabil sa fie dezactivata.
I can vouch for that! Mi-a luat cateva ore intr-o noapte sa fac rost de o parola WiFi exploatand o vulnerabilitate in WPS (la unele routere ii mai zice QSS).
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
Da, dar nu e foarte clar. WPS nu poate fi disabled, dar se poate da disable la PIN.

WNDR3700v3 said:
First test, with WPS PIN enabled: router was responding to PIN requests. Reaver was cycling through attempted PINs. I only attempted to attack the router for a few minutes, but it appeared Reaver would have found the PIN eventually.

Second test, with WPS PIN disabled: router responded to PIN requests with a lock immediately. I allowed reaver to run for 2 hours and the lock never terminated. It appears the WPS PIN disable feature works as intented.

I would prefer that Netgear would allow WPS to be disabled completely. WPS always has been a weaking of the wireless security to ease connections. I'm looking forward to DD-WRT becoming available for my router.
Așa că singura soluție e să testez, că poate un vecin cu muuuult timp liber n-are altă treabă :smile:.

/offtopic
 

IceCub

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 27, 2005
Location
/dev/urandom
Nu e suficient sa aiba doar timp liber, mai trebuie ceva Linux si placa Wifi care sa suport packet injection.

Revenind on-topic, a testat careva TP-Link 1043N(D) v1 pe gigabit-ul de la RDS?
 
Joined
Feb 8, 2014
Location
Bucuresti
Man, imi pare rau daca s-a agitat lumea, desi nu pare, totul pare ok de-aici!
Iar ce ziceai tu acolo nu prea era un sfat.... sorry! Ai zis ca nu sunt multe. Si atat. Daca mi-ai fi dat un sfat atunci poate l-as fi urmat. Sau poate nu.... nu vom sti insa niciodata... :biggrin:

Pot insa sa dau o bere :beer:

beberobu - interesant ca agiti pe toata lumea sa iti dea sfaturi dar dupa aia se dovedeste ca nu prea iei in seama ce ti se zice.
 
Last edited by a moderator:

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Doar pentru că pedala de accelerație din Dacia ta respectă aceleași standarde de utilizare ca pedala dintr-o mașină de concurs Dakar nu înseamnă că mâine te poți da cu Dacia prin deșert în aceleași condiții.
 
Top Bottom