Neo
The Good Doctor
În principal pentru Quark și Marius '95
Poate scapă de XP
O serie foarte interesantă - partea 1 și partea a doua.
Poate scapă de XP
O serie foarte interesantă - partea 1 și partea a doua.
Din punct de vedere al securittatii sistemului overall, un hypervison type 1 e de preferat. VirtualBox e type 2 si e afectat, neintentionat, inclusiv de jocuri.Dpdv al securității sistemului overall, un desktop cu Linux la zi care rulează XP sau 98 în mașină virtuală cu VBox mi se pare ideal.
Fals. De obicei merge, mai putin daca uiti sa instalezi client tools.- VirtualBox este o chestie mare si lata care nu suporta copy-paste la prompt-ul DOS/Linux.
Ultima propozitie si cu prima se contrazic. Linux se descurca mai bine cu virtualizarea, nu cu situatia de a fi virtualizat. Iar ideea de izolare e pentru continutul VM care sa nu iti afecteze host, iar host ar trebui sa fie o masina sigura si in siguranta, asta inseamna orice altceva decat XP in zilele noastre.- De ce sa rulezi XP intr-o masina virtuala in Linux, cand poti sa faci exact invers: Sa bootezi XP si sa rulezi Linux-ul virtual? Linux se descurca mai bine cu virtualizarea si poti sa joci si jocuri in XP.
- hardware-ul suportat e foarte puțin și cam server-level (să faci o placă de rețea consumer să fie vizibilă în ESXi e destul de complicat dacă nu e foarte aproape de niște plăci server-level pentru care are drivere; eu am două plăci Intel în NAS și nu erau suportate by default)