1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Vand teren agricol si padure

Discussion in 'Alt tip de publicitate' started by bausto, Aug 21, 2008.

 1. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  Vand 5000 mp. teren agricol. Este situat la mijlocul distantei dintre Slobozia si Amara, in zona lacului Amara-Ialomita.
  Are 25m/200m.
  Se poate discuta si de vanzarea unei suprafete de 2000 - 3000 mp.
  Pret : 25 euro/mp.

  Vand 10 ha. padure cu varsta de cca. 40 - 45 ani, situata in com. Lehancea, la 5 km. de Podu Turcului, jud. Bacau.
  Exista posibilitatea de discutie pentru inca o suprafata de cca. 20 ha., care face corp comun cu cele 10 ha. si pe care doresc sa o vanda vecinii.

  Relatii - Tel 0722 206 816 (sau in topic/PM dar nu e la fel de rapid).
   
 2. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  E teren agricol sau teren pe malul lacului? Pentru un teren agricol prețul de 250.000 euro per hectar pare să aibe câteva zerouri în plus.
   
 3. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  Nu este pe lac este la cateva sute de metri de lac. Si este deja in plan sa treaca in circuitul terenurilor construibile, adica in maxim 2 ani nu o sa mai fie agricol. Am fost oarecum surprins de evolutia pretului, dar un vecin putin mai departat de lac, a primit o astfel de oferta. Se pare ca asta e pretul pietei.

  O sa mai sap un pic si o sa revin cu precizari sau modificari de pret dupa nevoi.
   
 4. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  No need, eram doar surprins pentru că sunt în curs de achiziție a unor mici terenuri (2-3000 mp) cu prețuri de genul 500-1000 EUR bucata. Sunt bucăți de livadă vecine cu ale bunicii mele și sunt ale unor rude îndepărtate (fragmentarea terenului prin succesiune), dar ăsta e prețul în zonă, vreo 1-2000 EUR hectarul în funcție de ce este pe el (pomi fructiferi) și poziție (cât de greu accesibil e ca să îl exploatezi).
   
 5. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  Probbail ca cine va cumpara terenul asta (si cine a facut oferta vecinului) nu are in gand agricultura ci construirea unui ansamblu rezidential, acum ca sunt la moda si in provincie, sau specula. Si, mai rar, chiar pentru construirea in viitor a unei case in zona.
   
 6. Azazel

  Azazel Barbar

  5.000 mp e minuscul pentru agricultura. Poate doar sera sau melci, daca ai utilitati (apa, curent) in zona.

  In Prahova gasesti intravilan sub 5 Euro/MP prin diferite comune la doar cativa kilometri de autostrada Bucuresti - Ploiesti (deja in constructie). Extravilan, maxim 1.000 Euro hectarul asta daca e langa sosea/sat. Scade pana la 600 euro hectarul daca te indepartezi. Putin mai scumpe sunt zonele de deal (Valea Calugareasca) cu vii si livezi dar gasesti si acolo.

  Ce te omoara sunt actele, de obicei nu au dezbaterea succesorala facuta, nici vorba de cadastru sau intabulare. Poate dura 1-2 ani sa iei un teren intravilan daca-s mai multi mostenitori, oricat de dornici ar fi sa vanda.
   
 7. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  Atunci nu-mi ramane decat sa sper ca ala care a luat in zona cu 25E/mp se intoarce cu prieteni :biggrin:.
  Sunt patit cu un teren in partea cealalta a Sloboziei care si-a inzecit pretul la cativa ani dupa ce l-am vandut. Si ala era in aceeasi situatie cu asta.

  E la cateva sute de metri de lac, la 100m de sosea, la 20Km de autostrada A2, vreo 3Km de Slobozia si tot vreo 3Km de statiunea Amara (cifre aproximative).
  Acum merg pe ideea ca daca s-au facut astfel de oferte in zona pretul nu e chiar atat de exagerat.
  Si, din fericire, nu se pune problema actelor, nefiind vorba de o mostenire.
   
 8. Azazel

  Azazel Barbar

  La agricole e loterie, de planuri de trecere la intravilan aude toata lumea dar doar samsarii imobiliari stiu sigur (cu spaga potrivita). Poti sa iei un agricol si sa iesi la pensie cu el agricol.

  Daca chiar e in plan sa treaca in circuitul terenurilor construibile, dupa trecere va fi mult mai valoros. Pana atunci, e ca vanzarea unei seminte de pepene la pret de pepene de cateva kilograme pe ideea ca "daca o plantezi, poate-ti ies 2-3 pepeni".
   
 9. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  Probabil ca ai dreptate. Planul de care vorbeam e "pe hartie" la primarie. Deci nu e chiar doar din auzite. Nu-mi ramane decat sa astept sa vad cum evolueaza situatia. :smile:
   
 10. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Am şi eu un teren de vreo 3000mp cu un plan d-ăsta "pe hârtie" la primărie, şi e de vreun an aşa, fără să se mişte nimic, probabil nu şi-au aranjat toţi afacerile aşa că nu se grăbesc. I can wait, de scăzut preţul oricum slabe şanse.
   
 11. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  Pai pe moment nu am motive sa scad pretul. Nu ma mananca in fund sa il dau si am avut experiente dezamagitoare din cauza grabei. Daca nu creste pretul si nu creste o sa pot sa il dau la pret de trabant si in 4-5-10 ani. Dar daca il dau si totusi ii creste valoarea nu cred ca o sa imi puna cineva in cont profitul retroactiv. :smile:
   
 12. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  Vezi ce faci cu padurea, mai mergi si inspecteaza din cand in cand... Odata te trezesti ca ti-au fugit entzii aia din ograda... La un minoritar... In curte...
   
 13. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  Pai entzii cam ajung in curtea altora. Din fericire vecinii, care intamplator sunt din zona, au venit cu o paza ceva mai sanatoasa in ultimul timp. Dar de obicei padurea de acolo nu dispare pentru ca e furata, dispare pentru ca fiecare o taie dupa bunul plac si o vinde. Bustean cu bustean.
   
 14. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Aşa a început şi într-o zonă pe la mine, fiecare-şi tăia copacu', problema a apărut când unii şi-au terminat copacii dar au continuat. Acu' e o zonă foarte luminoasă, în loc de iuţari se fac fragi.
   
 15. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Scuze de offtopic, unde-i autostrada asta? :biggrin:
   
 16. Azazel

  Azazel Barbar

  Prin Prahova. Si in mod surprinzator, chiar se lucreaza la ea.
   

  Attached Files: