Vand teren agricol si padure

bausto

The year of grace, 2007
Vand 5000 mp. teren agricol. Este situat la mijlocul distantei dintre Slobozia si Amara, in zona lacului Amara-Ialomita.
Are 25m/200m.
Se poate discuta si de vanzarea unei suprafete de 2000 - 3000 mp.
Pret : 25 euro/mp.

Vand 10 ha. padure cu varsta de cca. 40 - 45 ani, situata in com. Lehancea, la 5 km. de Podu Turcului, jud. Bacau.
Exista posibilitatea de discutie pentru inca o suprafata de cca. 20 ha., care face corp comun cu cele 10 ha. si pe care doresc sa o vanda vecinii.

Relatii - Tel 0722 206 816 (sau in topic/PM dar nu e la fel de rapid).
 
E teren agricol sau teren pe malul lacului? Pentru un teren agricol prețul de 250.000 euro per hectar pare să aibe câteva zerouri în plus.
 
Nu este pe lac este la cateva sute de metri de lac. Si este deja in plan sa treaca in circuitul terenurilor construibile, adica in maxim 2 ani nu o sa mai fie agricol. Am fost oarecum surprins de evolutia pretului, dar un vecin putin mai departat de lac, a primit o astfel de oferta. Se pare ca asta e pretul pietei.

O sa mai sap un pic si o sa revin cu precizari sau modificari de pret dupa nevoi.
 
No need, eram doar surprins pentru că sunt în curs de achiziție a unor mici terenuri (2-3000 mp) cu prețuri de genul 500-1000 EUR bucata. Sunt bucăți de livadă vecine cu ale bunicii mele și sunt ale unor rude îndepărtate (fragmentarea terenului prin succesiune), dar ăsta e prețul în zonă, vreo 1-2000 EUR hectarul în funcție de ce este pe el (pomi fructiferi) și poziție (cât de greu accesibil e ca să îl exploatezi).
 
Probbail ca cine va cumpara terenul asta (si cine a facut oferta vecinului) nu are in gand agricultura ci construirea unui ansamblu rezidential, acum ca sunt la moda si in provincie, sau specula. Si, mai rar, chiar pentru construirea in viitor a unei case in zona.
 
5.000 mp e minuscul pentru agricultura. Poate doar sera sau melci, daca ai utilitati (apa, curent) in zona.

In Prahova gasesti intravilan sub 5 Euro/MP prin diferite comune la doar cativa kilometri de autostrada Bucuresti - Ploiesti (deja in constructie). Extravilan, maxim 1.000 Euro hectarul asta daca e langa sosea/sat. Scade pana la 600 euro hectarul daca te indepartezi. Putin mai scumpe sunt zonele de deal (Valea Calugareasca) cu vii si livezi dar gasesti si acolo.

Ce te omoara sunt actele, de obicei nu au dezbaterea succesorala facuta, nici vorba de cadastru sau intabulare. Poate dura 1-2 ani sa iei un teren intravilan daca-s mai multi mostenitori, oricat de dornici ar fi sa vanda.
 
Atunci nu-mi ramane decat sa sper ca ala care a luat in zona cu 25E/mp se intoarce cu prieteni :biggrin:.
Sunt patit cu un teren in partea cealalta a Sloboziei care si-a inzecit pretul la cativa ani dupa ce l-am vandut. Si ala era in aceeasi situatie cu asta.

E la cateva sute de metri de lac, la 100m de sosea, la 20Km de autostrada A2, vreo 3Km de Slobozia si tot vreo 3Km de statiunea Amara (cifre aproximative).
Acum merg pe ideea ca daca s-au facut astfel de oferte in zona pretul nu e chiar atat de exagerat.
Si, din fericire, nu se pune problema actelor, nefiind vorba de o mostenire.
 
La agricole e loterie, de planuri de trecere la intravilan aude toata lumea dar doar samsarii imobiliari stiu sigur (cu spaga potrivita). Poti sa iei un agricol si sa iesi la pensie cu el agricol.

Daca chiar e in plan sa treaca in circuitul terenurilor construibile, dupa trecere va fi mult mai valoros. Pana atunci, e ca vanzarea unei seminte de pepene la pret de pepene de cateva kilograme pe ideea ca "daca o plantezi, poate-ti ies 2-3 pepeni".
 
Probabil ca ai dreptate. Planul de care vorbeam e "pe hartie" la primarie. Deci nu e chiar doar din auzite. Nu-mi ramane decat sa astept sa vad cum evolueaza situatia. :smile:
 
Am şi eu un teren de vreo 3000mp cu un plan d-ăsta "pe hârtie" la primărie, şi e de vreun an aşa, fără să se mişte nimic, probabil nu şi-au aranjat toţi afacerile aşa că nu se grăbesc. I can wait, de scăzut preţul oricum slabe şanse.
 
Pai pe moment nu am motive sa scad pretul. Nu ma mananca in fund sa il dau si am avut experiente dezamagitoare din cauza grabei. Daca nu creste pretul si nu creste o sa pot sa il dau la pret de trabant si in 4-5-10 ani. Dar daca il dau si totusi ii creste valoarea nu cred ca o sa imi puna cineva in cont profitul retroactiv. :smile:
 
Vezi ce faci cu padurea, mai mergi si inspecteaza din cand in cand... Odata te trezesti ca ti-au fugit entzii aia din ograda... La un minoritar... In curte...
 
Pai entzii cam ajung in curtea altora. Din fericire vecinii, care intamplator sunt din zona, au venit cu o paza ceva mai sanatoasa in ultimul timp. Dar de obicei padurea de acolo nu dispare pentru ca e furata, dispare pentru ca fiecare o taie dupa bunul plac si o vinde. Bustean cu bustean.
 
Aşa a început şi într-o zonă pe la mine, fiecare-şi tăia copacu', problema a apărut când unii şi-au terminat copacii dar au continuat. Acu' e o zonă foarte luminoasă, în loc de iuţari se fac fragi.
 
Prin Prahova. Si in mod surprinzator, chiar se lucreaza la ea.
 

Attachments

  • sosea.jpg
    sosea.jpg
    49.3 KB · Views: 53
  • 14042008 003.jpg
    14042008 003.jpg
    144.4 KB · Views: 45
Back
Top