Dacă ne uităm în dicţionar vedem că margine = [...]limită, extremitate, marjă[...] asa că nu mi se pare greşită folosirea. De acord că există alternative care sună mai bine dar asta este o chestie de gust.
Nu m-aş aventura să vorbesc despre economia înţeleasă după ureche: de ex. Cora nu cumpără marfă de la producători - ei doar o vând prin magazinul lor şi plătesc producătorul/distribuitorul după ce au vândut respectivul produs, nu plătesc nimic înainte. Poţi considera cel mult că beneficiază de o linie de credit de la producător până vând respectivul produs.
O comparaţie mai potrivită mi s-ar fi părut cea cu micile magazine care se aprovizionează din Metro şi vând după aia la colţul blocului/străzii. Oricum, să ştii că la nivelul de început, până să se ajungă la linie de credit de la furnizor, toţi au costuri şi achiziţionează produsele pe banii lor urmand să îi recupereze ulterior.
Nu văd care este problema că am cumpărat componentele pe bucăţi (pe toate), le-am asamblat obţinând un calculator complet funcţional după care am vândut totul la un preţ mai mare decât preţul de achiziţie. Am investit în asta bani, timp şi cunoştinţe (de piaţă, tehnice etc) asumându-mi riscul ca să rămân cu ele şi le-am vândut la un preţ care s-a dovedit corect cuiva care nu avea timpul sau cunoştinţele să facă asta - după cum prefer să îmi spele altcineva maşina deşi aş putea să o fac şi eu.
Soluţia pentru un NAS este doar una din multele posibile: unii preferă o placă de bază normală şi un procesor, ambele sh de 2-4 ani la un preţ mai mic (preţul poate fi doar mai mic sau mai mare, nu mai bun sau mai rău) cu dezavantajul spaţiului ocupat şi al zgomotului, alţii preferă soluţia unui server cu cage extern pentru harduri care se montează într-un rack în timp ce alţii preferă dimensiunea redusă şi silenţiozitatea. Evident că pentru orice caracteristici dorite există mai multe soluţii şi că evident, până la urmă gusturile nu se discută (asta ar fi traducerea consacrată din latină).