Vand sistem PC Mini ITX cu Procesor DualCore 1.6

Status
Not open for further replies.

lauru'_balauru'

Membru Senior
Vand sistem Mini ITX , placa de baza INTEL cu procesor Intel ATOM 1.6GHz DualCore (cu Hyper-Threading - 4 procesoare logice), HDD WD SATA 640GB, DVDRW, 2GB RAM DDR2.

Potrivit pentru un calculator silent, NAS sau alte domenii unde sunt necesare dimensiunie & zgomot minime.

Pret: 950 RON
 

Attachments

  • carcasa-pc-cfi-group-cbi-a8989-desktop-mini-itx-2xusb2-0-audio-sursa-150w.jpg
    carcasa-pc-cfi-group-cbi-a8989-desktop-mini-itx-2xusb2-0-audio-sursa-150w.jpg
    19.9 KB · Views: 185
  • 13-121-360-02.jpg
    13-121-360-02.jpg
    27 KB · Views: 176
M-ar tenta, dar nu ştiu care sunt preţurile pentru componentele astea noi. Şi garanţie, ceva? Câte HDD-uri încap? Sursă are? E silenţios?
Nota bene: vreau pentru NAS.
LE: am găsit ceva asemănător, e cu aproape 200 lei mai scump decât al tău dar are garanţie etc. Preţul tău e OK, dar mai dă nişte detalii :smile:
 
Sa dat kit-ul complet (avea garanţie) cu 850 RON.

Despre partea cu bişniţa prefer să nu comentez - gandeşte-te doar ca toate firmele fac asta: cumpără dintr-o parte şi vând în altă parte mai scump. Cu cât au o margine mai mare / volum mai mare sunt mai de succes.

Oricum, iniţial cumpărasem pentru mine pachetul dar ulterior am descoperit următoarele limitări:
- placa respectivă avea doar ieşire video VGA (fară DVI sau HDMI) iar lipsa accelerării video făcea imposibilă folosirea pe post de mediacenter pentru material FullHD
- placa de bază are doar un port IDE şi două SATA deci folosirea pe post de NAS este limitată în caz că se doreşte şi redundanţă: fie se foloseşte un RAID 1 cu ambele discuri pe SATA, fie se foloseşte un RAID 5 cu 2 discuri SATA si unul IDE. De asemenea carcasa nu avea decât un bay 3.5" şi unul de 5.25" - există adaptoare care permit utilizarea de 2 HDD-uri 3.5" într-un bay de 5.25.
- portul PCI limita destul de mult gama de extensii posibile

Oricum, una peste alta este o soluţie demnă de luat în considerare pentru un NAS entry-level ţinând cont cât costă o soluţie dedicată şi că oricum e mult mai performantă şi mai flexibilă decât ce există în aceeaşi plajă de preţ.

Baftă! :wink:
 
Nu, firmele cumpără uneori un produs, introduc un serviciu sau o îmbunătățire și revând acel produs cu valoare adăugată, nu cu margine mare că în limba română englezescul "margin" se traduce prin "adaos". Ex. Cora cumpără marfă de la producători și distribuitori și face vânzare în detaliu, ceea ce ei nu fac și e o chestie care are și costuri, nu doar adaos cât mai mare. Ce zici tu e doar economia înțeleasă după ureche.

Iar ca NAS entry level prefer o placă de bază normală șu un procesor, ambele sh de 2-4 ani (4 SATA și porturi de extensie gârlă) la un preț mult mai bun. Dar gusturile nu se comentează.
 
Dacă ne uităm în dicţionar vedem că margine = [...]limită, extremitate, marjă[...] asa că nu mi se pare greşită folosirea. De acord că există alternative care sună mai bine dar asta este o chestie de gust. :smile:

Nu m-aş aventura să vorbesc despre economia înţeleasă după ureche: de ex. Cora nu cumpără marfă de la producători - ei doar o vând prin magazinul lor şi plătesc producătorul/distribuitorul după ce au vândut respectivul produs, nu plătesc nimic înainte. Poţi considera cel mult că beneficiază de o linie de credit de la producător până vând respectivul produs.

O comparaţie mai potrivită mi s-ar fi părut cea cu micile magazine care se aprovizionează din Metro şi vând după aia la colţul blocului/străzii. Oricum, să ştii că la nivelul de început, până să se ajungă la linie de credit de la furnizor, toţi au costuri şi achiziţionează produsele pe banii lor urmand să îi recupereze ulterior.

Nu văd care este problema că am cumpărat componentele pe bucăţi (pe toate), le-am asamblat obţinând un calculator complet funcţional după care am vândut totul la un preţ mai mare decât preţul de achiziţie. Am investit în asta bani, timp şi cunoştinţe (de piaţă, tehnice etc) asumându-mi riscul ca să rămân cu ele şi le-am vândut la un preţ care s-a dovedit corect cuiva care nu avea timpul sau cunoştinţele să facă asta - după cum prefer să îmi spele altcineva maşina deşi aş putea să o fac şi eu.

Soluţia pentru un NAS este doar una din multele posibile: unii preferă o placă de bază normală şi un procesor, ambele sh de 2-4 ani la un preţ mai mic (preţul poate fi doar mai mic sau mai mare, nu mai bun sau mai rău) cu dezavantajul spaţiului ocupat şi al zgomotului, alţii preferă soluţia unui server cu cage extern pentru harduri care se montează într-un rack în timp ce alţii preferă dimensiunea redusă şi silenţiozitatea. Evident că pentru orice caracteristici dorite există mai multe soluţii şi că evident, până la urmă gusturile nu se discută (asta ar fi traducerea consacrată din latină). :wink:
 
gandeşte-te doar ca toate firmele fac asta: cumpără dintr-o parte şi vând în altă parte mai scump.
Ele ofera o garantie in schimbul adaosului. Tu nu oferi nimic. Sau oferi garantia firmei, nu a ta. Nu te compara cu o persoana juridica aici.
Oricum, iniţial cumpărasem pentru mine pachetul dar ulterior am descoperit următoarele limitări:
Care limitari justifica o crestere de pret?

Daca imi permiti sa intreb, cam la cat se situeaza "adaosul"?
 
Mda, chestia asta se cam numeste comert iar sectiunea de publicitate de pe XF nu este proiectata pentru asa ceva. :frown:

Rubrică dedicată exclusiv persoanelor fizice care doresc să-şi vândă ocazional o componentă sau un sistem.
 
"Adaosul" era de numai vreo 100%. Asta se numeşte bişniţă.
Mă rog, are dreptate cine zice că nu-i prost cine cere.
Din punctul meu de vedere e urât, din punctul altora e o afacere. Anyway, mă bucur că am fost un client informat şi că n-am îmbogăţit pe nime' :smile:
Cosmin, e chiar comerţ cu RIDICATA :smile:
 
Nu m-aş aventura să vorbesc despre economia înţeleasă după ureche: de ex. Cora nu cumpără marfă de la producători - ei doar o vând prin magazinul lor şi plătesc producătorul/distribuitorul după ce au vândut respectivul produs, nu plătesc nimic înainte.
Să moară pisica ta și cei trei șoareci cu care se joacă după-amiaza? Dacă nu aș ști aș tăcea din gură, dar am participat la negocierile în urma cărora Cora (și ceilalți) face plata la livrare. Da, se poate, toate condițiile comerciale sunt negociabile.

Nu văd care este problema că am cumpărat componentele pe bucăţi (pe toate), le-am asamblat obţinând un calculator complet funcţional după care am vândut totul la un preţ mai mare decât preţul de achiziţie. Am investit în asta bani, timp şi cunoştinţe (de piaţă, tehnice etc) asumându-mi riscul ca să rămân cu ele şi le-am vândut la un preţ care s-a dovedit corect cuiva care nu avea timpul sau cunoştinţele să facă asta.

Nici eu nu văd o problemă în asta dacă nu ar fi interzis de regulament și dacă ar fi fost un adaos de bun simț. Nu sunt în măsură să judec cât ar fi fost un adaos rezonabil și nici cât de corect era prețul pentru acel cineva, dar pare way out of line.
 
Văd ca toată lumea se cramponează de cât a fost adaosul meu, asta în condiţiile în care am reuşit să vând tot calculatorul la un preţ mai mic decât suma preţurilor din magazin a respectivelor componente - cu aceeaşi garanţie ca în magazin.

La ce preţ am cumpărat eu respectivele componente nu este relevant pentru discuţia asta - puteţi considera că le-am luat "la promoţie" şi am fructificat diferenţa faţă de preţul de catalog. Ar fi aberant sa ma duc la orice furnizor şi să am pretenţia să îmi vândă componentele cu 40% mai ieftin, ca ştiu eu cu cât le cumpără ei din altă parte.

Într-o economie liberă fiecare este liber să îşi pună ce adaos doreşte - în practică adaosul este influenţat direct de nivelul competiţiei de pe respectiva piaţă iar în cazul monopolurilor de reglementările de pe respectiva piaţă. În cazul IT nu este monopol aşa că atât timp cât reuşesc să vând un produs (indiferent de mărimea adaosului) înseamnă că preţul a fost "corect" şi foarte probabil că mai mic decât la concurenţă. Vremea în care o statul decidea care este nivelul "corect" al preţului a apus, ar fi bine să vă obişnuiţi cu gândul ăsta. Dacă nu vă convine pretul dintr-un loc nu e nici o problemă, duceţi-vă în altă parte si cumpăraţi mai ieftin. Singura problemă s-ar putea să fie dacă nu puteţi aprecia care preţ este bun şi care nu.

Pentru cârcotaşi menţionez că profitul meu a fost de aproximativ 25% şi că dacă aş fi avut mai multe bucăţi probabil că le-aş fi dat pe toate. Şi nu, nu fac asta în mod regulat ci doar din când în când ca hobby, când apare oportunitatea :biggrin:

Din punctul meu de vedere discuţia este încheiată, nu mai am nimic de comentat pe tema asta. :tongue:
 
OK dar pe viitor nu uita ca XF nu este magazin ci forum, iar scopul sectiunii Publicitate nu este cel pe care l-ai inteles tu. :wink:
 
...aş mai adăuga că nu e de bun simţ să faci o astfel de mişculaţie într-o comunitate restrânsă cum e XF-ul. It's a matter of trust after all. Pe XF, când vând ceva, e produsul meu, cumpărat de mine de nou, şi-l dau la cel mult 70% din preţul de achiziţie. Pentru că îl ofer unor oameni pe care îi cunosc, chiar dacă numai virtual; they're still my friends. Şi nu-i ţăpesc.
Da, ştiu, nu-s bun la afaceri, but that's not the point. E o chestiune de etică :smile:
 
Si eu gandesc la fel - lucru care se poate observa dupa pretul de dumping pe care l-am cerut la orice am vandut pe XF - dar totusi nu putem pretinde ca toti oamenii sa fie la fel. Eu as vrea dar nu cred ca putem. :biggrin:
 
Băi, eu vreau să fac speculă. Vând șurub cu filet de HDD cu 30 RON bucata, ofertă limitată.

Ce plictiseală :smile:

PS. Ca să nu fiu înțeles greșit, pariez că 90% din cei care frecventează forumul gândesc la fel despre vânzări de piese, dar nu mă aștept să confirme individual.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top