Stai că discuția asta n-a avut loc încă pe XF... Doamne-ajut'.
War. Am plătit pe jocuri de 486 și 5 dolari bucata (Sid Meier's Alpha Centauri), pentru că am considerat că merită să-l am original (exemplu random, tot de pe GOG.com). La fel cum mi-am cumpărat No One Lives Forever 2, Enter the Matrix (preferință personală, nu se discută gusturile), Shogun Total War, IL2, BloodRayne, Diablo II, X3 Terran Conflict, American McGee's Alice, DeusEx (care-l am în dublu exemplar, Steam + retail), World of Goo (de asemenea dublu exemplar, retail luat cu 10 RON la ofertă și gratis de la revista Level), Starcraft + Broodwar, seria Thief, seria Hitman, etc, la prețuri asemănătoare. Da, poți rupe torrents în două și să le ai pe toate. Eu am făcut-o în facultate, acum a venit timpul să ajungă și din bănuții mei la developers, pentru că au trudit să-mi ofere zeci și sute de ore de relaxare, gândire, nervi, bucurie, tristețe, etc., atunci când nu-mi permiteam financiar asta. Din cauza multora din titlurile de mai sus mi s-au dezvoltat logica, înțelegerea limbii engleze ca o a doua limbă maternă, anumite reflexe, gândirea în perspectivă, etc, etc, etc. Aș putea spune că (și) din cauza lor sunt omul care sunt astâzi.
Dacă ți se pare rip-off, adaugă imho. Nu toată lumea gândește la fel. Pace.