Thermaltake Schooner

Xllerator

Colţ Alb
Joined
Oct 11, 2003
Location
Giurgiu
După ce l-am căutat disperat multă vreme, cîteva zile am fost mîndrul posesor al unui radiator pasiv Thermaltake CL-G0009 Schooner. Din lipsă de timp, abia astăzi am putut încerca să-l montez pe placa video, un Leadtek A6600GT TDH.
Spun "am încercat" pentru că, în faza finală (cînd să montez radiatorul superior), m-am convins de durul adevăr: ansamblul nu se potriveşte pe placa mea. Începusem să bănuiesc încă de la început, dar am crezut că mă descurc. Ei bine, nu m-am descurcat, aşa că am fost nevoit să remontez vechiul cooler stock, urmînd ca proaspătul Schooner să-şi găsească locul la un nou şi fericit stăpîn. Eventual, accept schimburi cu alte radiatoare...
Voi săriţi cu oferte, eu mă duc să mă spînzur. :mad:
 

Attachments

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
Şi eu am la momentul acesta exact placa ta video; dacă ai putea să detaliezi un pic problema aici ţi-aş rămâne recunoscător...
 
Last edited by a moderator:

Edis0n

addiction syndrome
Joined
Aug 2, 2004
Location
Menlo Park
Xllerator, ai putea să dai niste dimensiuni ale coolerului? Dacă răspunsul este afirmativ, te rog să spui care este distanţa de la placa video la cooler pe faţă şi spate şi înălţimea maximă a radiatorului spate. Dacă ai putea pune şi o poză cu radiatorul din spate, ar fi excelent, deoarece pe site-ul oficial sunt doar câteva poze, fără detalii tehnice.
Am nevoie de aceste date pentru a vedea dacă se potriveste pe Hercules 9800 PRO al meu, care are montate RAMsink-uri de 1 cm înălţime şi distanţa dintre cooler-ul de Northbridge şi placa video e de 1/2", iar înălţimea coolerului de Northbridge este de 3 cm.
 

Xllerator

Colţ Alb
Joined
Oct 11, 2003
Location
Giurgiu
Imi pare rău că nu am făcut şi poze din profil, ci doar izometrice sau top-down. Grosimea ansamblului din poză o estimez la 2cm, la care se adaugă grosimea GPU-ului.
 

Attachments

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Location
Ploiesti
Şi pe spate care este distanţa între PCB şi radiator? Acolo este problema stringentă pt. deţinătorii de plăci Hercules 9800.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Am vorbit pe IRC azi despre asta. Am si eu unul, care este demontat, si mi-a fost usor sa masor. Grosimea totala pe spate este de 8mm plus inca 4, la care se adauga si grosimea pieselor SMD de pe spate. Pe fata este de 14 plus inca 4 milimetri.
Fata de radiatoarele care au 10mm, se pare ca e mai mult.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Location
Ploiesti
Mai are careva jucăria? Sunt cât de cât curios de performanţe şi compatibilităţi, poate cumpăr eu aşa ceva.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Location
Ploiesti
burebista, Schooner se pare a fi foarte eficient. Aerocool VM-101 din câte am observat pe SPCR este mai slab ca şi VM-102 şi tare am senzaţia că la răcire full pasivă, VM-102<=Schooner. În condiţile acestea, prefer un Schooner care să fie super OK în 2D (evident că şi frecvenţe mult reduse) şi un Nexus de 80 sau 120mm pus peste care să pornească în full-load.
ipman, vrei să-l păstrezi amintire? Dacă nu, poate discutăm cumva să văd cum se potriveşte şi îşi face treaba şi în cazul ăsta poate chiar (dacă şi tu eşti total de acord), ţi-l transform în amintire.
 
Top Bottom