Thermaltake Schooner

Xllerator

Colţ Alb
După ce l-am căutat disperat multă vreme, cîteva zile am fost mîndrul posesor al unui radiator pasiv Thermaltake CL-G0009 Schooner. Din lipsă de timp, abia astăzi am putut încerca să-l montez pe placa video, un Leadtek A6600GT TDH.
Spun "am încercat" pentru că, în faza finală (cînd să montez radiatorul superior), m-am convins de durul adevăr: ansamblul nu se potriveşte pe placa mea. Începusem să bănuiesc încă de la început, dar am crezut că mă descurc. Ei bine, nu m-am descurcat, aşa că am fost nevoit să remontez vechiul cooler stock, urmînd ca proaspătul Schooner să-şi găsească locul la un nou şi fericit stăpîn. Eventual, accept schimburi cu alte radiatoare...
Voi săriţi cu oferte, eu mă duc să mă spînzur. :mad:
 

Attachments

  • motiv.jpg
    motiv.jpg
    78.4 KB · Views: 403
[off-topic]prezintă problema la topicul despre sisteme noiseless pt VGA te rog.[/ot]
 
Şi eu am la momentul acesta exact placa ta video; dacă ai putea să detaliezi un pic problema aici ţi-aş rămâne recunoscător...
 
Last edited by a moderator:
Xllerator, ai putea să dai niste dimensiuni ale coolerului? Dacă răspunsul este afirmativ, te rog să spui care este distanţa de la placa video la cooler pe faţă şi spate şi înălţimea maximă a radiatorului spate. Dacă ai putea pune şi o poză cu radiatorul din spate, ar fi excelent, deoarece pe site-ul oficial sunt doar câteva poze, fără detalii tehnice.
Am nevoie de aceste date pentru a vedea dacă se potriveste pe Hercules 9800 PRO al meu, care are montate RAMsink-uri de 1 cm înălţime şi distanţa dintre cooler-ul de Northbridge şi placa video e de 1/2", iar înălţimea coolerului de Northbridge este de 3 cm.
 
Imi pare rău că nu am făcut şi poze din profil, ci doar izometrice sau top-down. Grosimea ansamblului din poză o estimez la 2cm, la care se adaugă grosimea GPU-ului.
 

Attachments

  • isoview.jpg
    isoview.jpg
    42.8 KB · Views: 357
Pentru poze 4048x3040 pixeli. contactează-mă.
Radiatorul mic, profil comparativ:
 

Attachments

  • lowrad.jpg
    lowrad.jpg
    13.4 KB · Views: 365
Şi pe spate care este distanţa între PCB şi radiator? Acolo este problema stringentă pt. deţinătorii de plăci Hercules 9800.
 
Am vorbit pe IRC azi despre asta. Am si eu unul, care este demontat, si mi-a fost usor sa masor. Grosimea totala pe spate este de 8mm plus inca 4, la care se adauga si grosimea pieselor SMD de pe spate. Pe fata este de 14 plus inca 4 milimetri.
Fata de radiatoarele care au 10mm, se pare ca e mai mult.
 
Zuperrrr! Păcat că am o sursă bolnavă că altfel mă băteam cu Edis0n pe Schooner :hihi:.
 
Mai are careva jucăria? Sunt cât de cât curios de performanţe şi compatibilităţi, poate cumpăr eu aşa ceva.
 
burebista, Schooner se pare a fi foarte eficient. Aerocool VM-101 din câte am observat pe SPCR este mai slab ca şi VM-102 şi tare am senzaţia că la răcire full pasivă, VM-102<=Schooner. În condiţile acestea, prefer un Schooner care să fie super OK în 2D (evident că şi frecvenţe mult reduse) şi un Nexus de 80 sau 120mm pus peste care să pornească în full-load.
ipman, vrei să-l păstrezi amintire? Dacă nu, poate discutăm cumva să văd cum se potriveşte şi îşi face treaba şi în cazul ăsta poate chiar (dacă şi tu eşti total de acord), ţi-l transform în amintire.
 
Back
Top