Tableta cu malware preinstalat

neaxu

Rătăcit
Joined
Aug 29, 2004
Messages
199
Am o tableta Overmax model OV-qualcore 1020 3G(B) http://www.overmax.eu/en/product/21364/ cu android 4.4.2 care are preinstalat un malware numit Search cu 3 procese: RequestService, MyService si GoogleClient.

Aplicatia nu poate fi dezinstalata si MalwareBytes o raporteaza ca Android/Trojan.Spy.Agent.el /system/app/GoogleSearch.apk si daca ii spun sa rezolve problema zice: Uninstall UNsuccessful.

Daca o opresc fortat, reporneste automat (probabil ca exista alt proces care face asta). Am incercat diferite programe de root fara succes.

Malware-ul e foarte enervant, baga reclame cam indiferent ce aplicatie rulezi, practic tableta este de nefolosit.

Site-ul oficial imi ofera o imagine de android http://www.overmax.eu/en/product/21364/#item-product-support pe care nu reusesc sa o instalez cu ce unelte ofera ei acolo. http://www.overmax.eu//downloads/INSTRUKCJE/TABLETY/Aktualizacja Qualcore 7022 3G.pdf

La pasul 5 daca apas pe power si apoi volume - nu se intampla nimic, daca apas butonul de reset cu un ac, se opreste tableta. L.E. de fapt, la pasul 4 nu imi apare pe ecran cum e imaginea din pdf FDL Downloading.

Ce solutie ar fi?
 
Last edited:

Jaffar

Wizard
Joined
Oct 20, 2003
Messages
906
Nu poti sa o duci inapoi? Vezi ca daca pui custom rom s-ar putea sa pierzi garantia.
 

neaxu

Rătăcit
Joined
Aug 29, 2004
Messages
199
Nu mai gasesc factura si certificatul de garantie si ma astept sa mi se refuze garantia pemotiv ca tableta 'merge'.
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,500
Dirty Cow a facut posibla rootarea aproape oricarui device Android, asa ca mai incearca cateva modalitati de root-are generice (nu neaparat specifice device-ului): KingoRoot de exemplu.
 

neaxu

Rătăcit
Joined
Aug 29, 2004
Messages
199
Victorie!

Incercasem KingoRoot versiunea de android si nu a reusit asa ca am renuntat. Dar acum am vazut ca exista o versiune de windows care (dupa a doua incercare) a rezolvat problema. Apoi, cu SuperUser oferit tot de KingoRoot, am putut sa sterg mizeria. La sfarsit i-am dat unroot si tableta e in starea pe care mi-o doream.

Multumesc de link IceCub, daca nu vedeam ca exista si versiune de win nu o scoteam la capat.
 
Top Bottom