1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Stiri si noutati in domeniu - Stocarea datelor

Discussion in 'PC Hardware' started by bausto, Feb 10, 2009.

 1. bausto

  bausto The year of grace, 2007

 2. bausto

  bausto The year of grace, 2007

 3. bausto

  bausto The year of grace, 2007

 4. bausto

  bausto The year of grace, 2007

 5. bausto

  bausto The year of grace, 2007

 6. bausto

  bausto The year of grace, 2007

 7. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

 8. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Magnetismul este distrus de caldura. Densitatea datelor poate fi crescuta prin cresterea coercitivitatii mediului. In acest caz, caldura folosita (doar!) la scriere va permite inregistrarea datelor pe un astfel de mediu.
  Tehnologia nu este noua. A fost folosita deja de zeci de ani la discurile magneto-optice.
   
 9. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  OCZ's Vertex 2 Pro Preview: The Fastest MLC SSD We've Ever Tested
  Noul venit pe piata controllerelor SSD: SandForce. Si ce intrare si-a facut. :smile:
   
 10. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Dar se preconizeaza un cost foarte mare in conditiile unei lansari prin martie. Uneori imi revin visele umede cu gandul la SLC cand aud preturi de lansare tot mai mari pentru SSD.
   
 11. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Da, toată lumea se uită cu jind la chestiile astea, şi nu ştiu de ce am impresia că atunci când vor scădea preţurile până în zona consumer, performanţa va fi şi mai mare :smile:.
   
 12. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  Eu astept sa fie ieftine ca braga si atunci ma bag la unul :smile:. Acum l-as lua doar pentru ca e silent dar piticul care cere silentiozitate nu prea se face auzit cand ma uit la preturi de SSD.

  hulu, ce te mai intereseaza SLC cand astia de la SandForce scot si untul din MLC-uri?
   
 13. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Ca suna mai misto :biggrin:
  Pentru ca SLC suna a ceva oarecum testat pe cand SandForce suna mai mult a teorie. Si stii ca uneori practica mai lasa de dorit.
   
 14. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  Cand spui teorie pare ca ar fi vorba de slide-uri ppt si roadmapuri. Ala chiar e un SSD acolo. Evident ca o sa aiba niste boli ale copilariei dar pana la urma acum nu prea mult timp niste useri aflau ca si-au luat SSD-uri Intel din prima generatie, iar Intel ii uita cand vine vorba de suportul pentru TRIM (adica performante de 2 lei cand vine vorba de rescrierea unui bit care a mai fost scris candva). Apoi aia care au luat generatia a doua s-au trezit ca FW-ul care aduce suport TRIM cam pune pe chituci SSD-ul. Si vorbim de SSD-uri care costa cat un rinichi.

  Am adus vorba doar de Intel pentru ca astea sunt cam singurele SSD-uri care impresioneaza la multe capitole dar se descurca onorabil si la celelalte. Nu ma intereseaza ca cine stie ce SSD are burst rate sau sequential read de 200+MB/s cand la random sau la 4K writes merge la pasul melcului sau pur si simplu se impotmoleste ocazional, face pauze.
   
 15. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  CES Preview - Micron's RealSSD C300 - The First 6Gbps SATA SSD
   
 16. bausto

  bausto The year of grace, 2007

 17. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Mda, depinde ce înțelegi prin truly affordable :smile:.

  Oricum, problemele (costurile de cercetare/producție) cresc cu cât te apropii de limitele fizice, așa că nu cred că o să se întâmple lucruri magice.
  http://www.computerworld.com/s/arti...ce_world_s_densest_flash_memory?taxonomyId=19
   
 18. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  Ma refeream la titlu cu "cheaper in Q4", ceea ce nu cred ca o sa se intample. Intel nu tine pe piata 2 generatii deci in momentul ala o sa ai deja doar generatia viitoare si aia nu cred ca o sa fie mai ieftina decat cea actuala, chiar daca e mai ieftin de produs. Mai mari cu siguranta vor deveni dar nu stiu cat de "mai ieftine".

  Nu se stie niciodata dar Intel nu si-a facut niciodata renume prin preturi mici sau reduceri masive de preturi.

  L.E. IceCub, evident ca pretul nu poate sa mearga decat in jos daca nu cumva da dezastrul in ei. Dar parca de la "truly affordable" ma astept la scaderi serioase de pret. Iar in momentul de fata pretul SSD-urilor de la Intel numai mic nu e. Intr-adevar, depinde mult de definitia lui affordable sau cheaper dar cand vad SSD-uri de 1000-2000 de lei primul lucru care imi vine in minte cu siguranta nu e affordable. Evident ca te raportezi la tehnologia clasica, hardurile cu platane.

  miahi, din doua in doua generatii cred ca apar chestii de-astea "la limita absoluta a tehnologiei". Acum ceva vreme toti plangeau ca vine peste noi electromigrarea si nu mai poti sa faci OC sau sa cresti un voltaj la noile procesoare pentru ca iti crapa. Uite ca s-a rezolvat problema. Se mai spunea ca 22nm e limita absoluta a siliciului dar tinand cont ca 32nm e deja in productie, 22nm trebuie sa fie in faza de testare si poate s-a trecut si mai departe. Nu spun ca e usor sa dezvolti o tehnologie noua dar daca gasesti ceva si e prea scump pentru cumparatori atunci nu ai gasit inca ce trebuie :biggrin:.

  Deci pe aia cu 2012 cu truly affordable o cam cred. In primul rand pentru ca mai sunt 2 ani si ceva, in al doilea rand pentru ca vine sfarsitul lumii si ar cam fi vremea sa faca si astia o fapta buna. Dar nu ma bazez ca in jumatate de an o sa avem SSD-uri prea ieftine. Probabil cheaper pe hartie, pentru ca tot ce se lanseaza acum deja are preturi fantastice.
   
 19. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  Poate ca pretul/produs nu o sa scada asa repede, dar macar pretul/GB tot o va lua la vale.
   
 20. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Ca un SSD să fie affordable care ar fi parametrii cost, capacitate și performanță? Mă gândesc că 40 GB mi-ar fi suficient pe desktop doar dacă restul ar fi pe SAN în dulap/cămară pe iSCSI ca să am performanță bună. 80 GB tot nu ar fi suficient și ar costa dublu, deci nu are rost, nici chiar 160 GB nu m-ar scăpa de problema big mass storage. Un SSD de 40 GB la 150-200 RON ar fi o propunere decentă, dar ce faci cu cei care nu au SAN și iSCSI în dulap?

  Affordable la 500 GB e un vis deocamdată. Deci ce rămâne?