Standard TV

Discussion in 'Gadget-uri și electronice' started by Marius '95, Mar 28, 2015.

 1. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Deci suntem in 2015. Cica a aparut televiziunea digitala. Cica avem si televizoare digitale, cu procesor, RAM, sistem de operare, internet, etc.
  Cum se face ca ma uit la televiziunea cu toate aceste tehnologii si vad intreruperi si salturi in imagine cauzate de conversia 60fps->50fps?!?
   
 2. Cosmin_C

  Cosmin_C melomaniac

  Care conversie 60-50 fps se intampla acolo? Si ce o fi ala standard TV?
   
 3. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Își amintește Marius de viteza de baleiere a tuburilor cinescop care a dus la standardul PAL pentru Standard Definition cu 525 linii și 24 cadre pe secundă, interlaced, pentru transmisiuni analogice, și are impresia că se mai aplică și la televiziunea digitală. Adică cumva e totul filmat analogic, după care niște dobitoci dați dreaq forțează conversia în digital pentru transmisiune, și apoi televizoarele fac operațiunea inversă, inclusiv conversii de frecvențe. Da' ce legătură e între 50 și 60 Hz, care sunt standardele de frecvență a curentului alternativ la prize în Europa și Murica, respectiv FPS-urile, mă depășește. Dar apreciez creativitatea :biggrin:
   
 4. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

 5. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Și aici. Un TV care îți poate afișa parametrii tehnici ai transmisiunii te va lămuri mai mult decât niște tabele sterile.
   
 6. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Televizorul meu nu afiseaza parametrii transmisiunii, dar la documentarele americane de pe canalele Digi, si uneori si pe alte posturi, la fiecare 2-3 secunde apare o intrerupere in cursivitatea imaginii, ca si cum "sare" cateva cadre. Miscarile line apar intrerupte si este foarte deranjant la ochi. Este exact efectul care apare cand faci conversia video dintr-un framerate in altul.
   
 7. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Pateam si eu asta cu semnal terestru slab sau cand s-a busit ceva in cutia de cablu de pe stalpul din fata portii dupa o ploaie lunga si serioasa: nu e de la compresie, conversie sau flacara violeta, e de la calitatea proasta a liniei care da pachete busite si cauzeaza intreruperi in stream, unele nerecuperabile.
   
 8. maxu

  maxu Membru Senior

  Sau atenuarea semnalului intr-un cablu cu prea multe indoituri tip ac de par. Zic si eu, ca am vazut si retele mai nefericite...
   
 9. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Televizorul imi arata starea semnalului - e buna - si oricum, semnalul slab nu produce ACEL gen de "sarituri", ci mai degraba artefacte de compresie. Astea de care vorbesc sunt mult prea regulate (practic, cate un frame pur si simplu sarit) ca sa fie din alte cauze decat conversia framerate-ului.
   
 10. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Dacă e câte o fracțiune de secundă, nu vezi artefactele alea. Tot de la semnal nașpa e, conectică slăbită. Până n-am refăcut mufăraia din splitter și eu aveam probleme de genul ăsta.
   
 11. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Marius tocmai ne-a spus de două ori că tehnologia modernă e de vină, de ce sunteți căpoși și nu înțelegeți că aici nu facem debugging pentru a rezolva o problemă ci ar trebui doar să manifestăm compasiune și să murmurăm „da, așa e, unde-s vremurile bune de altădat”? :biggrin: Că dacă era o cerere de ajutor ar fi postat la „Ajutor!”.
   
 12. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  Lasa ca are bubele ei tehnologia "noua".
   
 13. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Făceam doar mișto :biggrin: Normal că are, da' mai este și problemi ce nu ține de ei. Dacă conținutul transmis e varză, poa' să fie tehnologia cât de magnifică fiindcă aceeași varză va fi redată la celălalt capăt. Garbage in, garbage out. Și se prea poate să fie transmise documentare vechi de la americani, convertite întâi NTSC-PAL și abia apoi făcut upscale și servite drept material digital, fiindcă atât i-a dus capul și bugetul.
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice