whiskas
Chronic suicidal
Salut,
Mă interesează o soluție de backup cu următoarele cerințe:
Mai e un lucru care mă interesează: există vreo modalitate de a garanta integritatea datelor și nu doar a metadatelor pe discuri NTFS? Exemplu: marchez unul-două-n foldere pe un disc NTFS ca fiind data-journalizable astfel încît să facă (un fel de) jurnalizare și pentru data. Sau... un program/driver/ceva care să facă și să verifice sume de control sau alte chestii similare pentru foldere pe care le desemnez eu, știți?
Vă mulțumesc pentru timp, idei și sugestii.
Mă interesează o soluție de backup cu următoarele cerințe:
- preferabil online (d-astea cu nori), că nu am nici NAS, nici rack, nici discuri dure zăcînd prin dulapuri și parcă nici de medii optice nu-mi arde
- să fie cît mai automat(ă) posibil, că dacă tre' să fac ceva manual...
- sînt două categorii de chestii pe care vreau să le asigur:
- documente: mici, multe, se schimbă relativ des, ar fi ideal să fie transparentă toată treaba
- media: poze și audio (uneori și cîte-un film), multe cărți în format PDF, se schimbă foarte rar, de cele mai multe ori doar o dată
Mai e un lucru care mă interesează: există vreo modalitate de a garanta integritatea datelor și nu doar a metadatelor pe discuri NTFS? Exemplu: marchez unul-două-n foldere pe un disc NTFS ca fiind data-journalizable astfel încît să facă (un fel de) jurnalizare și pentru data. Sau... un program/driver/ceva care să facă și să verifice sume de control sau alte chestii similare pentru foldere pe care le desemnez eu, știți?
Vă mulțumesc pentru timp, idei și sugestii.