Smartwatch

burebista

Manic Miner
Aaa, habar n-am ce-i cu ele da' lu' nevasta-mea i-a venit o idee sa-i luam ceva care seamana a smartwatch lu' aia mica.
N-ar fi o idee rea ca e cam uituca si nu stie pe unde-i telefonul, ba nu-l aude, chestii d'astea.
Ca exemplu asta. Ce-i bun, ce-i rau la draciile astea? Merita? Sau mai bine stau cu 200 lei in buzunar?

Sar'na.
 
Vezi că sunt tone de bălării useless pe piață - ex: ZeCircle ăla are ecran cât vezi luminat în poze (un piiic în mjloc), restul e useless. Iar soft pentru chinezisme/"startups" n-o să facă nimeni, abia dacă face pentru alea "mari". Adică 90% nu-s smartwatch, sunt doar niște ceasuri electronice cu notificări în loc de melodii. Of course, toată lumea a avut ceas cu melodii :smile:.

Ah, și vezi și la ce telefon îl conectezi, pentru că sunt foarte multe care știu doar Android (cu aplicație proprie), adică nu le vei putea conecta la Windows sau iphone.
 
De departe cea mai naşpa problemă la jucărelele astea este faptul că trebuie să le încarci nu des, ci extrem de des (unele chiar zilnic), comparativ cu un ceas "non-smart". Am vrut să-i iau şi eu fiică-mii aşa ceva, dar mi-a trecut. Mie, dacă ar fi fost să-mi doresc unul, mi-ar fi trebuit ceva cu monitorizare cardiacă, dar cele cu aşa "feature" sunt la scoruri nesimţite. Prefer "amărâtul" de Crivit@Lidl la 65 lei.
 
Zilnic? Vrei să spui că pleci cu el dimineața proaspăt scos din charging cradle și pe la 3-4 după-masa a sucombat :biggrin:

Pe lângă faptul că piața e plină de pocnitori care seamănă a smartwatch, chiar smartwatch-urile pe bune au un bun segment care ar trebui clasificat mai corect drept „display pe bluetooth”. Nu ai telefonul pe-aproape ca să meargă pairing-ul BT, păi „ceasul” ăla nu-ți poate spune singur nici măcar ora exactă fiindcă tot ce poate face e să interogheze telefonul și să afișeze rezultatul.

A, și mai e o categorie de „fitness watches” care de fapt nu au ca scop să afișeze nimic, ci doar să-ți monitorizeze activitatea fizică din timpul zilei. Întrebarea este dacă chiar ai nevoie de așa ceva.

Pentru „unde-i telefonul” e funcția de phone locator la Google (aia de unde poți și să blochezi de la distanță telefonul sau să-i faci wipe). Pentru „nu-l aude că l-a uitat pe silent” se instalează Smart Connect (sau altele similare, io cu ăsta am avut experiențe bune) în care se definesc anumite intervale orare pentru „silent” (școală/job/noapte) și atunci comută singur între silențios/gălăgios. Ideal ar fi să vezi dacă telefonul permite și liste „VIP” sau prioritare, la care să definești să sune întotdeauna indiferent dacă e pe silențios sau vibrație.
 
Dacă tot e vorba de gadget-uri funky, io tocmai îi iau nevestei o chestie pentru corectarea posturii - poate te coafează și pe tine ca idee. Se prinde de bluză cu magnet sau de breteaua la sutien, cam prin dreptul claviculei; prin bluștuț sau din buton se calibrează postura corectă, și când simte că te înclini (fiindcă stai incorect) vibrează discret să te îndrepți. Cică e de mare efect. Bine, totul a pornit de la Upright, care se lipește pe coloană pe șale, însă tocmai a fost lansat la început de decembrie și nu-l are nimeni în stoc (plus că te costă ceva, plus că n-am idee cât e de eficace lipirea aia cu adeziv, și dacă merge pe înclinație sau pe torsiune). Dar Amazon mi-a recomandat că alți clienți s-au uitat și la Lumo (Lift), care e drăcia asta de prins pe haină, și are deja ceva istoric de funcționare și recenzii etc. Și care a ieșit la 126€ cu transport cu tot, momentan e în camionul UPS plecat din Otopeni ca să mi-l aducă azi.
 
Un smartwatch interesant ar fi Vector Watch, din ce ne-a aratat Bogdan Rapa, tipul care lucreaza la compania care il produce, nu mai stiu daca bateria tine 7 zile dar parca asa zicea. Dupa cum zice @putefixer, e mai degraba un display bluetooth decat un simplu ceas, are afisajul rotund cat tot ecranul si rezolutie maricica.

Problema e ca nu costa deloc 200 de lei, in rest e destul de destept si tot dezvolta la el in functie de feedback-ul de la vreo 600 de testeri. Din pacate nici nu mi-a lasat o copie a prezentarii.
 
ZeCircle e de fapt un ZeLittleDisplay, nu are display complet ci doar un patratel mic, restul e design.
Mai dureaza pana apar ceasurile cu adevarat destepte, momentan se leaga la telefon, ele singure nu fac nimic.

cicretbraceletskintouchscreen4.jpg
 
Back
Top