Sistem mITX AMD

Mi-aduc aminte de o vreme când v-ați fi prins imediat că placa de bază nu are conectorul pentru USB-C de pe front panel-ul carcasei. Aș zice că ați îmbătrânit...

Așa că ”Help me amazon.de, you're my only hope!"

Ah, și am cedat pe jumatate presiunilor și am achiziționat un be quiet! Pure Rock 2 Black pentru impresie artistică.
 
Mda, placile de baza ITX stau mai prost la conectori, iar USB-C pe panoul frontal e foarte, foarte rar. De obicei se intampla invers, ai conector pe placa de baza si nu ai la ce sa il legi, cand am facut computerul meu acum aproape 2 ani nu am gasit USB-C pentru panou de 3.5" nicaieri.
 
Un ASRock B550M Phantom Gaming ITX/Ax și un be quiet! Pure Wings 2 120mm mai târziu...

1. Dacă faci upgrade o dată la 8 ani, orice-ți cumperi e rachetă
2. Goal achieved, în sensul că YouTube îmi rulează automat toate videoclipurile in 2160p. Netflix/Disney+/HBOMax nu oferă informații de astea, iar eu nu sunt în stare să văd diferența :biggrin:, dar probabil că e bine și acolo.
3. Liniște și pace, cu trei ventilatoare (sursă, cooler procesor și exhaust). Toate puse pe silent.
4. Temperaturi decente (33 grade in idle, 75 in Cinebench)
5. Key-ul de Win10 de pe calculatorul vechi (upgradat de la Win8) a funcționat fără întrebări

Mai rămâne de văzut cum se comportă la gaming, că încă n-am apucat (deși mi-am instalat RetroArch și NES Classic Tetris).

Hai, că știu că ardeați de nerăbdare.
 
Ce consum are? S-ar potrivi pe post de NAS?

PS: Ce pustiu e prin magazinele online din .ro la plăci de bază mITX.
 
Ce consum are? S-ar potrivi pe post de NAS?
Ummm... Habar n-am? Nici nu știu căt e de relevant cît consumă la cum îl folosesc eu. Poate îmi fac curaj să pun priza cu monitorizare pe el. Dar probabil ca nu ai nevoie de 32GB RAM si Ryzen 5 5600G pentru NAS.
PS: Ce pustiu e prin magazinele online din .ro la plăci de bază mITX.
Mie-mi spui...
 
probabil ca nu ai nevoie de 32GB RAM si Ryzen 5 5600G pentru NAS.
Depinde și ce faci cu el. Dacă-i doar NAS atunci da, este puțin overkill. Dacă rulezi și mașini virtuale pe el, nu-i rău deloc.

Also vezi că la Zen 3 sunt importante temperaturile în full load. 75*C în Cinebench all cores este mai mult decât onorabil dacă reușește asta all silent, se pare că build-ul este un succes :smile:
 
FreeNAS/TrueNAS cam cere 32 GB, desi porneste si cu 16. Cu ceva jails gen Photoprism si Jellyfin chiar are nevoie de 32.
 
Și când mă gândesc că mai aveai puțin și mă speriai. :damn:
Nu a fost intenția mea, dar am avut de exemplu un mic șoc cu AIO 360mm cu fan-uri EVGA care nu reușea să-mi țină-n frâu 5950x stock, că ăsta făcea boost la 5GHz cu 1.45V și sărea imediat la 90*C+ :biggrin:
 
Back
Top