Neo
The Good Doctor
VM??? Chill, Neo
Deci să dau bani în plus pe Trident din cauza (printre altele) radiatorului supradimensionat, doar ca să-l dau jos mai incolo?
Iar Noctua... no way. Athlonul actual rulează răcit pasiv de un Scythe Ninja Mini. Tot 65W TDP.
Am recomandat GSkill pentru că din experiența mea au fost foarte andurante plus garanția lifetime și RMAul fără dureri de cap. Trident au în funcție de specs ICuri "alese" mai cu grijă, iar la Ryzen este important să mergi 1:1 RAM cu Infinity Fabric pentru performanță optimă. În funcție de IF freq alegi și RAM care să-l ducă și să scrie pe pachet - de exemplu pentru IF la mine la 1800 MHz merg cu RAM la 3600, pe cutie scrie 3600, am intrat în BIOS și am încărcat profilul XMP pentru 3600 și merg out of the box.
65W TDP la Athlon nu se compară cu 65W la Ryzen. Treaba ta. Din nou, 5950x la mine cu 105W TDP făcea spikes la 95*C în boost stock, fără să-mi bag eu nasul prin setări. Asta cu AIO 360mm care nu-i chiar de colo - EVGA cu waterblock conceput de Asetek, nu-i chiar prost - true, uitasem să conectez unul dintre cele trei ventilatoare, dar totuși. TDP nu mai este de ani buni o măsură pentru ce cooler să cumperi imho, ai să vezi că multe coolere nici nu mai afișează TDP ci spun "appropriate for <insert CPU name here>".