1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Sfaturi medicale

Discussion in 'Discuții cotidiene' started by hulubei, Aug 14, 2007.

 1. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Aş vrea să ştiu dacă în urma unui accident la ochi prin care cristalinul este distrus, dacă se mai poate face ceva pentru ca ochiul sa fie readus la forma şi funcţionalitatea sa normală sau măcar pe aproape. Acum 10 ani înţeleg că doctorii români spuneau că acel ochi este distrus pentru vecie, s-a schimbat ceva între timp? (după 10 ani, ochiul deşi nu distinge nimic, se mişcă să panorameze dreptului deşi nu are cu ce).
   
 2. Pisoi

  Pisoi Monsieur Pussycat

  Acolo nu a fost distrus numai cristalinul, că şi în urmă cu 10 ani existau implante de cristalin (de exemplu, pentru cei cu cataractă). Mai ales dacă spui că şi-a pierdut şi forma. Precizare: Nu sunt oftalmolog. Poate ar merita o consultaţie cu un expert de top.
   
 3. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  Vezi AICI. Sunt printre cei mai buni la ora actuala, comparabili cu Laseroptics-ul Dr.-ului Carstocea si la tarife putin mai mici decat acesta. Ai totul pe site, inclusiv tarifele. Se face si reconstructie de corp vitros. Trecut acum sase saptamani cu soacra-mea pe acolo, Schimbat cristalin, totul ok. Bafta! :smile:
   
 4. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Mulţumesc pentru răspunsurile de până acum.
  Pisoi, nu ştiu concret ce mai este distrus în afara cristalinului, ci doar că este efectul unui joc în copilărie cu obiecte contondente. Dar am vaga impresie că persoana respectivă cât şi rudele nu au fost în totalitate informate în cel mai bun mod despre problemă.
   
 5. Gabriela

  Gabriela Dominion Sugar daddy

  Îmi poate recomanda cineva un medic dermatolog de încredere în Bucureşti?

  Link-uri, impresii sau orice alte informaţii din experienţe mai mult sau mai puţin personale are more than welcome. :smile:
   
 6. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  Mihaela Leventer. dermastyle.ro (sau google). Din ce am auzit e alegerea numarul 1 in materie de dermatologie.
   
 7. Thor

  Thor Membru Senior Sugar daddy

  Nu e tipa aia care mai dadea sfaturi medicale pe Pro Tv?
   
 8. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Aia nu-i Oana Cuzino?
   
 9. lai

  lai 370HSSV-0773H

  Dermastyle.ro
  Preţ de la 70 euro/şedinţă.
  Eftin. :biggrin:
   
 10. Gabriela

  Gabriela Dominion Sugar daddy

  Hmm, să fiu mai specifică: mă interesează o consultaţie pentru aluniţe care au forme neregulate şi/sau aspecte dubioase şi pentru care s-au primit oarece atenţionări.

  Serviciile de cosmetică &such sunt irelevante. :smile:
   
 11. Pisoi

  Pisoi Monsieur Pussycat

  Excelentă decizie.
   
 12. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  Gabriela, acolo nu ai numai cosmetica :wink:. Dermatologia implica tot. Deci daca esti dispusa sa platesti banii... Toate persoanele cu care am discutat au recomandat-o cu caldura (inclusiv pentru o operatie asupra unei alunite ca in cazul tau).
   
 13. Tora

  Tora Membru Senior

  Aşa m-am dus şi eu la unul, Nedelcu, de pe lângă Gara de Nord şi nu am reuşit să intru în schedule vreo 3 săptămâni. Hype, that's all. Mai dai şi cât nu face imo.
   
 14. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Mi-a apărut un nodul sub braţul drept; se manifestă prin durere vagă, mai mult o senzaţie de jenă, care se accentuează şi devine mai puternică la palpare. Nodulul are aproximativ dimensiunea unei alune mai mici. L-am "detectat" în noaptea asta. Căutările pe net sunt crap, n-am dat de nimic relevant, în afară de o grămadă de rezultate legate de sâni... Aşa că daţi-vă cu părerea pls. Mulţam :smile:
   
 15. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Limfom.
   
 16. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  De aici. Înainte de a speria omul, poate ar fi mai bine să-i recomandaţi o vizită la medic, nişte analize (hemoleucogramă completă, VSH, ASLO şi ce se mai face în cazuri din astea), poate un eco abdominal.

  Cel mai important e să nu amâni vizita la medic (sau la medici) în ideea că trece de la sine.
   
 17. war4peace

  war4peace Membru Senior

  "Limfomul este o boala asimpotmatica in majoritatea cazurilor. Simptomele pot aparea sub diferite forme, cum ar fi febra, scaderea in greutate si dureri ale ganglionilor. Diagnosticat precoce si intr-un stadiu incipient, limfomul poate fi vindecat. Netratata, aceastei boli poate duce la deces in doar sase luni".
  Geezas, Marius, ai grijă că te aramduneşti încet-încet. Eu rog oamenii să-şi dea cu părerea şi tu scrii un cuvânt. Poate eşti ocupat şi n-ai timp, dar în cazul ăsta mai bine nu scrii, really. Fără supărare, e un semn că ai ajuns să te integrezi perfect în societatea medicală românească, aşa cum e ea descrisă de oh-vai-prea-multe glasuri... :frown:
  jarod, mulţumesc mult pentru răspuns. Nu mă sperii, ce-o fi o fi, am o filosofie tare dubioasă legată de viaţă şi boală, dacă o fi să mă duc în 6 luni, măcar ştiu mai multe decâât unul care e sănătos şi habar n-are când îi vine vremea :tongue:
  Am mai găsit articolul ăsta, care e suficient de informativ ca să îmi fac o părere...
  Miercuri mă duc la control, wish me luck :smile:
   
 18. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  ++ :frown:
  Nu cred că are rost să porneşti la drum cu ideea că e limfom. Ăsta mi se pare worst case scenario. Până nu faci investigaţii amănunţite, poate fi orice din lista de mai sus.
  Baftă!
   
 19. radul

  radul Membru Senior Sugar daddy

  Mai oameni buni, cred ca era doar o glumiţă.

  La ce a descris war acolo poate sa fie (pe româneşte) si un coş care-si face de cap acolo...

  Poate fi si lipom, chist sebaceu , foliculita, furuncul etc dar astea sunt doar cuvinte multe si n-au nicio valoare fara o vizita la medic. In caz contrar Marius are dreptate :biggrin:.
   
 20. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Am invatat ca orice caut pe net despre o boala, ma duce cu gandul direct la moarte rapida. Damn!