Sfat juridic

Discussion in 'Discuții cotidiene' started by Foxter, Apr 9, 2013.

 1. Foxter

  Foxter Membru Senior

  Tatal meu a primit o amenda de circulatie in 2006. A contestat amenda si a castigat procesul. A primit un anunt scris ca a castigat procesul si ca amenda s-a anulat. Cu raspunsul primit a fost la taxe si impozite dar cei de acolo au cam mormait ca nu e destul de buna dovada. Au trecut anii si acum tatal meu a primit proprire pe pensie pt amenda neplatita din 2006. WTF ? A primit anunt in 2006 ca a fost anulata amenda atunci si acum astia de la taxe si impozite se decid sa il taxeze pt ceva anulat de o instanta judecatoreasca ?

  Lasand la o parte ridicolul situatiei, ce poate sa faca tatal meu sa rezolve aiureala asta ?

  Multumesc anticipat.
   
 2. whiskas

  whiskas Chronic suicidal

  Plătește ceea ce-i cere ANAF, după care îi dă în judecată, cu daune.
   
 3. radul

  radul Membru Senior Sugar daddy

  Eu cred ca se rezolva cu o cerere catre ANAF pt ridicarea popririi, la care se anexeaza hotararea judecatoreasca de anulare a amenzii.
   
 4. termita

  termita Membru Senior

  Cred ca s-a cam prescris amenda aia.
   
 5. LNT

  LNT Meşter Strică-Tot Sugar daddy

  Amenzile nu se prescriu.
   
 6. termita

  termita Membru Senior

  Unii zic ca se prescriu. (link din februarie 2012)
   
 7. wirespot

  wirespot Membru Senior

  Nu cred ca are oricum importanta. Ceea ce se prescrie e posibilitatea de executare silita. Ori aici nu e vorba de executare ci de refuzul unor beneficii.
   
 8. radul

  radul Membru Senior Sugar daddy

 9. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  E cam asa: o instiintare de la judecatorie ca ai castigat un proces nu are decat un scop informativ, nu legal. Iti trebuie o hartie de la judecatorie care sa ateste ca hotararea instantei este definitiva si irevocabila - asemenea hartii nu se emit automat, ci la cerere.

  Intrucat tatal tau nu a prezentat acest act amenda in cauza este inca valabila. Pentru anularea ei trebuie prezentat acest act. Avand in vedere lipsa de procedura poprirea este legala.

  Amenzile se prescriu daca nu se incepe sau se intrerupe procesul de recuperare a datoriei. Daca primesti instiintare atunci termenul de prescriere se reseteaza de fiecare data.
   
 10. wirespot

  wirespot Membru Senior

  De curiozitate, nu trebuie sa poata dovedi ca instiintarea a fost primita?
   
 11. Foxter

  Foxter Membru Senior

  Corect, de asta a cerut postasul o semnatura de primire.
   
 12. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Daca nu semneaza de primire se face afisare si tot aia e; pune un vecin sa semneze ca s-a afisat instiintarea (ti-o lipeste pe usa).
   
 13. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Mi se pare că mai e o chichiță, pe stil românesc: instanța poate să-ți dea dreptate, însă implicit să nu anuleze și efectele fiscale ale actului greșit. Îmi scapă momentan un exemplu concret. Dar trebuie verificat că scrie negru pe alb că amenda se anulează.
   
 14. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  In contestatia in instanta tu ceri anularea procesului verbal de contraventie si a amenzii; au fost cazuri in care nu s-a cerut si anularea amenzii si instanta nu a mentionat si asta in hotarare (o scapare), dar rare. Eu am avut o singura contestatie in instanta si am facut-o dupa un model al unui amic facut de avocatul firmei la care lucreaza. Am avut 3 capete de cerere in contestatie, mentionate distinct: anularea PV, a amenzii si a suspendarii dreptului de a conduce. Azazel a facut si el aceeasi contestatie (ne-a oprit politia pe amandoi, mergeam impreuna pe motociclete), dar putin diferita si eu am castigat, el a pierdut - aceeasi judecatorie, procesul in aceeasi zi. Eu insa apucasem sa platesc amenda in 48 de ore si ar trebui sa recuperez banii, dar trebuie sa ajung la Pitesti pentru asta si costa cam cat banii de recuperat.
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice