Mmmmm ai putea încerca pe tripsta pentru bilete de avion și trivago pentru hotel. Eventual începi prin skyscanner cu biletele de avion că are cele mai flexibile setări. Pentru o secvență de zboruri n-ai ce face decât să iei one-way-uri la cele mai bune prețuri, poate chiar din mai multe locuri. La un moment dat mi-am luat un zbor de avion prin expedia.com (site american) fiindcă avea ceva promoție și era mult sub orice agenție europeană; nici nu mi-ar fi trecut prin cap să caut dacă nu mi-l găsea un motor din ăsta de căutare de oferte.
Asigurările le iei direct de la asiguratori, nu de la agenția care e un reseller pentru cine știe ce pachet. Personal am avut o bună experiență (de cumpărare online) cu allianzdirect.ro dar nu am fost în situație de despăgubiri sau asistență. (Mă rog, a fost o dată o întrebare dacă un bagaj rătăcit de operatorul de zbor se încadrează la vreo despăgubire, și mi s-a spus că policy-ul asigură despăgubiri dacă am avut EU accident, am fost dus la spital și ăia de la ambulanță nu s-au obosit să-mi care și bagajul cu mine. Gen.)