Recomandări pentru o agenție de voiaj în vederea achiziționării unor bilete de avion

whiskas

Chronic suicidal
Plănuiesc o excursie pentru care îmi trebuie o secvență de zboruri mai complicată (open jaw).

Caut o agenție (sau mai multe?) de voiaj serioasă și de încredere care să mă ajute cu treaba asta. Serviciile suplimentare (gen asigurări, tururi sau alte chestii) sînt un bonus.

Mulțam. :smile:
 
Mmmmm ai putea încerca pe tripsta pentru bilete de avion și trivago pentru hotel. Eventual începi prin skyscanner cu biletele de avion că are cele mai flexibile setări. Pentru o secvență de zboruri n-ai ce face decât să iei one-way-uri la cele mai bune prețuri, poate chiar din mai multe locuri. La un moment dat mi-am luat un zbor de avion prin expedia.com (site american) fiindcă avea ceva promoție și era mult sub orice agenție europeană; nici nu mi-ar fi trecut prin cap să caut dacă nu mi-l găsea un motor din ăsta de căutare de oferte.

Asigurările le iei direct de la asiguratori, nu de la agenția care e un reseller pentru cine știe ce pachet. Personal am avut o bună experiență (de cumpărare online) cu allianzdirect.ro dar nu am fost în situație de despăgubiri sau asistență. (Mă rog, a fost o dată o întrebare dacă un bagaj rătăcit de operatorul de zbor se încadrează la vreo despăgubire, și mi s-a spus că policy-ul asigură despăgubiri dacă am avut EU accident, am fost dus la spital și ăia de la ambulanță nu s-au obosit să-mi care și bagajul cu mine. Gen.)
 
Asa ceva am fost ajutat de cei de la Vola prin 2009. Vreo 5 zboruri cap la cap in diferite locuri. Bonus mi-au dat si factura romaneasca ca sa decontez.
Expedia este buna, dar daca ai probleme greu mai rezolvi ceva. Valabil cam la toti cei online, prinzi preturi bune, dar ofertele au multe stelute si nu prea poti sa schimbi ceva. Sunt foarte bune cand ai intervale suficient de mari intre avioane (o zi plus) ca sa nu ai surprize. Altfel te rezumi la zboruri directe sau cu o escala.
 
Să iau zboruri numai dus m-ar omorî, nici nu vreau să mă gîndesc la asta.

Vreau o agenție mai mult să mă ajute cu secvența în sine (sigur ei pot face altfel rezervările decît le pot face eu, utilizator simplu), dar nu mă deranjează nici să fie mai ieftin.

Reiterez întrebarea: dacă aveți experiențe pozitive cu vreo agenție de voiaj, recomandați-o aici.

Mulțumesc. :smile:
 
Sau experiente negative. La fel de informative. Macar sa stii de cine sa te feresti. :smile: Over and out.
 
Cu vola am avut o experienta placuta, dar asta pentru ca persoana cu care am tinut legatura era chiar pusa pe treaba. Asta nu garanteaza ca nu dai din intamplare peste o persoana ... usor indispusa.
Nimic nu bate viata reala, cand te vezi fata in fata cu persoana. Dar necesita timp si drumuri.
 
OK, am scrisa Vola pe listă. De Paravion știți ceva? Situl arată surprinzător de bine și mi-au dat un preț mai bun decît Lufthansa pentru un zbor "normal" (dus-întors Europa).
 
Eu apelez de multi ani numai la Travel Tips (www.travel-tips.ro), lucreaza o fosta colega de facultate care e foarte meticuloasa si intotdeauna a reusit sa imi ofere exact ce imi trebuia, la cel mai bun pret.
 
Back
Top