Recomandare boxe

sundar

Membru Senior
Joined
Jul 27, 2007
Messages
255
Placa de sunet este Audigy SE (probabil ca o voi schimba cind imi voi lua NAD si ELAC :smile: ) .
Hulubei spui ca am constatat pe propria piele un lucru pe care il spune Cosmin! Am parcurs topicul si totusi nu am reusit sa gasesc pasajul respectiv. Nu cumva este in alt topic? Da-mi te rog un link ca sa pot citi si eu rindurile alea.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,008
Nu stiu acel amplif dar Technics in general are amplificatoare cu sunet mai cald, calm, usor sters, motiv pentru care s-ar putea sa se pupe bine cu Magnat pentru ca difuzoarele alea metalice (in special tweeterul) au un sunet mai agresiv, intepat.
My bad, eu când am citit am înţeles mai multe pentru că ştiam ce vrea să spună Cosmin acolo. Abia acum îmi dau seama că pentru un necunoscător, descrierea lui e mult prea scurta şi romanţată. Adevărul e de fapt de partea descrierii tale faţă de sunetul lui Technics.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,341
1. La CD-Player tensiunea standard de iesire respectata de aproape toti este 2 volti, singura placa de sunet care scoate atat de mult este Xonar, placile Creative nu au nici macar un volt; am constatat pe propria piele ca Xonar suna cel putin de 2 ori mai tare decat M-Audio Revo si AudigySE, placa pe care inca o am pe al doilea sistem.
2. Mai mult ca sigur amplificarea Microlab contine ceva corectii de ton integrate, in timp de amplificatorul Technics e "generic" ca sa zic asa, nu e tunat sa sune bine cu anumite difuzoare/incinte. Nu compara mere cu pere ca nu iese nimic, stai sa iti vina boxele si te lamuresti atunci daca se pupa cu Magnat.
3. Cand am scris citatul pus mai sus de hulubei nu stiam ca boxele nu au mid/bass si tweeter metalic, ci doar imita metalul dar de fapt sunt celuloza si textil. Boxele au deja un sunet cald, placut, acum nu mai sunt asa sigur ca se vor intelege bine cu Technics... again, doar testarea ne va lamuri pe deplin.
 

sundar

Membru Senior
Joined
Jul 27, 2007
Messages
255
Multumesc mult pentru raspunsurile voastre. Acum incep sa ma dezmeticesc. Intre timp ... experimentez. Am facut rost de cablu de boxe gros (cred ca este de 2,5mm patrati, dar fara pretentii OFC etc.) si am pus din nou boxa la amp. Alta mincare de peste! Pe linga faptul ca dinamica este mai buna ca la ampul integrat si-au facut aparitia inaltele :biggrin:. Sunt la fel de detaliate ca si la intergatu cu pricina. De asemenea am simtit si altceva. Nu stiu cum sa numesc chestia asta. Sunetul este mai aproape de sunetul real al instrumentelor, mai putin coafat. Boxele microlab adauga niste chestii care fac sunetul mai artificial. Deoarece mediile sunt nasoale rau pe microlab, sunt oarecum taiate de ampul integrat astfel incit sa sune "bine". Diferenta m-a surprins destul de tare si acum identific imediat sonoritatile artificiale ale boxelor microlab. Daca cu o singura boxa am sesizat treaba asta sunt convins ca voi fi multumit (comparativ vorbind) de sunetul cu 2 boxe.
Un lucru mi-a devenit clar: imi trebuie cabluri groase si bune! Probabil voi lua Ecosse 2X3 si interconect Proel. Cind imi vin boxele voi continua povestea.
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
As avea o rugaminte: sa refaci testul cu cele doua tipuri de cabluri de boxe (presupunand ca cel initial avea totusi mai mult de 4 litze in sectiune) si sa ne comunici din nou rezultatele. Asta este totusi un forum serios si nu au ce cauta aici fantasmagorii de genul asta. Multumesc.
 

sundar

Membru Senior
Joined
Jul 27, 2007
Messages
255
Cablul de boxe cu care am testat initial este cel care vine cu boxele Microlab Solo6. Nu cred ca il voi mai avea in momentul cind voi lua MM 220, deoarece le vind cuiva pina atunci. Eu am scris exact ce am auzit. Este posibil sa nu fi facut eu legaturile bine (in sensul unor contacte ferme) deoarece ampul are un sistem de prindere cu un fel de clape si nu cu suruburi si din acest motiv sa se fi auzit asa de infundat, dar... Daca ceva este fantasmagoric in cele spuse de mine inseamna ca probabil sunt nebun. Sper sa nu ma dati afara de pe forum pentru asta.
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Stai linistit ca nu te jupoaie nimeni. Ideea era sa refaci in primul rand pentru tine testul. La cum ai inceput exista riscul ca peste cateva luni sa incepi sa bagi sute de euro in nu-stiu-ce cabluri sfintite in noaptea de Boboteaza. :smile:
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,341
Dupa ce am testat pe WD 9.3 de la cabluri veioza 1.0 mm pana la bi-metal 3.0 mm (cupru + argint) fara sa aud neam-de-neam diferente pot spune ca sunt foarte sceptic cand e vorba despre cabluri, adica ori nu conteaza aproape deloc ori boxele mele sunt complet imune la sarme, mergand la fel de bine cu orice cablu. Elimin faptul ca urechile mele ar avea probleme si nu disting diferentele pentru ca nu am facut singur testele si toata lumea a fost de aceeasi parere...

Deci in concluzie, sundar, ia-ti un cablu OFC decent, facut special pentru boxe, sa zicem de 2.5 mm ca sa calmezi piticii si esti good to go. :biggrin:
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,871
Nu stiti cumva un magazin care are Magnat Monitor 220 in stoc? Magazinele gasite de mine zic ca le aduc in 2 saptamani (ceea ce e putin probabil, tinand cont ca vorbim de Ro).

PS: Scuze pt. offtopic.
 

dreamer

Little Devil
Joined
Mar 22, 2004
Messages
1,860
Incep sa cred ca totusi cablurile au si ele un rost... :smile: Asta dupa ce a binevoit o cunostinta, mare maniac in ale hi-fi-ului, sa imi imprumute un interconnect si doua cabluri de boxe (nu tin minte exact firma producatoare). Mers acasa, pus cablurile, bagat CD-ul 1 (Yanni) in DVD-player... hmm, ceva parca suna altfel. Bag CD-urile de test 2 & 3 (Diana Krall si Depeche Mode - Violator), acelasi efect. Opresc, pun cablurile vechi la loc, sunetul imi place in continuare, insa ii lipseste ceva, e mai domol, mai soft. Asa ca am pus pe lista niste cabluri noi, probabil nu de genul celor testate (obscen de scumpe din cate am inteles), insa ceva de nivel mediu. Piticul wins again... :frown:
 

dreamer

Little Devil
Joined
Mar 22, 2004
Messages
1,860
UTP chiar n-am incercat... exista vreo natie mai speciala de UTP, mai potrivita la teste de genul asta, sau e vorba doar de UTP-ul ordinar, de 50 de bani metrul? :smile:
Quark, I agree, castiga cam des jivina... :goofy:
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,182
Cred că trebuie să ne luăm şi noi de vândut cabluri pentru audiofili. Ok, cablul de alimentare de $995 e versiunea uberdumb_buyer_with_lotsa_money, însă dacă băgăm cablu UTP pe un furtun d-ăla (nici nu cred că trebuie CAT5, dar diferenţa de bani e prea mică) şi-l vindem drept cablu interconnect putem scoate un ban cinstit ca toţi ceilalţi.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,341
UTP a incercat hulubei pe chistoacele lui de la Mission, se aude ceva mai tare asa ca a ajuns la concluzia ca se aude mai clar, mai deschis. Cred ca de fapt ii omorase si urma aia de bass pe care o scot dif-urile alea de 12 cm si sunetul parea, logic, mai deschis...
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Castiga teren mai rau decat margarina la copiii mici (vezi reclamele).

BTW (ca si OFC-ul il iubesc enorm): diferenta de rezistivitate intre cuprul electrolitic ordinar (din firul de veioza) si cel catalogat drept OFC este de max. 1%. Ceea ce aplicand legile fizicii se poate traduce printr-o diferenta de 1% intre lungimea unui cablu OFC si a unui cablu ordinar de aceeasi sectiune, la aceeasi rezistenta electrica echivalenta. Deci daca vreti sa vedeti cum suna un cablu OFC de aceeasi grosime cu ce aveti in prezent, scurtati cablul actual cu 1% din lungime si ramaneti siderati ce imbunatatire EVIDENTA si DE NETAGADUIT veti obtine. :smile:
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,341
Eu am avut nevoie de 8 metri de cablu pentru boxa din dreapta asa ca am pus la ambele boxe aceasta lungime. Am facut bine sau e tot un moft audiofil ? :biggrin:
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Raspuns: depinde cat ai dat pe el. :biggrin: Desi o sa razi, si eu il tai in bucati egale. Dar din alt motiv: imi place simetria.

LE: deci daca vrei sa vezi cum vor suna niste OFC-uri, taie 8cm din ele si zi-ne si noua cum se aud. :smile:
 

sundar

Membru Senior
Joined
Jul 27, 2007
Messages
255
Se pare ca am provocat discutii degeaba. Cum am citit postul lui Quark m-am pus la treaba. M-am gindit ca nu se poate sa nu aiba dreptate ca doar are experienta mare dar in acelasi timp stiam ca diferenta de calitate a sunetului pe care am remarcat-o era clara. Am dat jos cablul de la microlaburi si l-am preparat la ambele capete (dezizolat pe lungime de 5 cm si apoi infasurat in doua ca sa aiba grosime si sa fie mai greu de indoit). La fel am facut cu cablul de 2,5 (conductor normal). Am fost foarte atent cu prinderea cablurilor atit in amp cit si in boxa cu pricina. Le-am incercat pe rind si concluzia este urmatoarea : Technics-ul se aude mult mai bine pe partea de dinamica, medii si mai ales bas, iar integratul se aude mai bine pe inalte, in sensul ca sunt mai clare si mai fine. Testul a durat 1/2 ora si am ascultat orchestra, violoncel solo, clavecin solo si Eros Ramazoti. Sunetul artificial al microlaburilor este evident si... deranjant. Technics-ul baga niste medii super, lucru care se simte foarte tare la orchestra. Imi place si faptul ca instrumentele sunt mai bine individualizate si ca nu se aude asa de amestecat. Ma intreb cum s-o auzi pe NAD-ul ala de 100 de milioane care cintareste 23 de kile !?!
Mai mult ca sigur ca prima data nu am facut contactele cum trebuie la amp. :biggrin:
Sunt multumit ca sunetul este mai bun decit cu amplificatorul integrat. Sper ca pe Magnate sa sune bine! :smile:
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Aha, deci piticul incepe sa piarda. Bun. BTW: sper ca toata lumea stie ce inseamna sa conectezi boxele in faza. Daca nu, poate ar fi bine sa mai explice cineva inca o data. :wink:
 
Top Bottom