RDS - PPPoE share

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Location
Cluj-Napoca
P.S. Ai grija in Win7 ca LAN-ul dintre PC-uri sa fie de tipul Home/Work, nu Public.
Peste ani şi ani...

Cum naiba schimb din Public în Home? Dintr-un motiv sau altul de data asta s-a pus direct pe Public şi fix pt. conexiunea aia nu poate să fie schimbat.
Mulţam.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Location
Cluj-Napoca
Pus GW 192.168.137.1/2/255, dejaba. Rămâne şi vechea problemă cu un milion de conexiuni care îmi apar. Win7 cu toate update-urile, de data asta cu Comodo IS, în loc de MSE. La fel făcea şi cu BitDefender.
 

Attachments

IceCub

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 27, 2005
Location
/dev/urandom
Start -> Run -> gpedit.msc
In fereastra aia alegi: Windows Settings -> Security settings -> Network List Manager Policies

De acolo alegi reteaua dorita si o faci Public/Private dupa cum vrea sufletul tau.

P.S. gpedit.msc (Group Policy Editor) merge doar pe Windows 7 Pro/Ultimate/Enterprise. Exista solutii pentru a-l activa si pe celelalte versiuni de Win7.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Location
Cluj-Napoca
Varianta asta am găsit-o înainte să întreb aici, selectez "User can change location" şi singura diferenţă se vede în ataşament, doar o pune ca şi "Work", dar tot nu pot să selectez. Acum merge... şi internetu', şi imprimanta. :bulb:
Problema bănuiesc că a apărut din cauză că mi-a alunecat degetul şi am dat "Treat all future networks that I connect to as public". Aşa că întrebarea mai corectă era cum naiba repar asta.

Mulţămesc.

Edit:
Sometimes it is not possible to click on the “Public Network” open the network profile screen, then the easiest geek way to fix it is to remove a registry key:

HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Network\NetworkLocationWizard\
Delete the key: HideWizard

Afterwards you need to disable and then re-enable the problematic network adapter.
Yeah... la mine nu există.
 

Attachments

IceCub

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 27, 2005
Location
/dev/urandom
Tot acolo, schimbi setarile la "Unidentified Networks". Le faci "Private/Public" (cum vrei tu) si bifezi "Users can change location".
 

IceCub

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 27, 2005
Location
/dev/urandom
Am impresia ca nu poti modifica tipul retelei daca nu ai gateway definit, dar cum pe adaptorul acela se face ICS => no gateway.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Location
Cluj-Napoca
Am scris mai sus, am încercat și cu GW, dejaba. Totuși, după cum se vede în postul #27 conexiunea apare (în sfârșit) ca și Work. Dar tot nu mergea, nici internetul, nici imprimanta. Sistemul cu XP era deja configurat cu IP și tot ce trebuie. Am pus IP-urile pe automatic, surpriză: merge internetul, dar nu și imprimanta. Am pus din nou IP-urile manual, merg ambele. :capu:

Rămâne problema cu cele un milion de conexiuni care îmi tot apar. Am avut discuții, că MSE e bubos, etc. Am încercat BitDefender, la fel. Acum am Comodo IS Premium, tot la fel.
 
Last edited:

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Location
Cluj-Napoca
http://support.microsoft.com/kb/2578723
To resolve this issue follow the steps listed below:

Close or suspend any applications that uses the network.
Click Start, type device manager in the Search programs and files box, and then press Enter.
Browse list of devices and click to expand Network adapters
Right-click on the first adapter under Network Adapters and click Disable.

(Repeat this step for all network adapters on your system under Network Adapters).

Note After each change, Device Manager will rescan your hardware. Your monitor may blink when refreshed, this is expected.
While still in Device Manager, re-enable only the adapter that’s associated with the public-network setting that you are trying to change.
(Example, if you’re trying to connect to your wireless network, enable the wireless adapter.)

Note Your system will notice your network reappearing and try to connect. This connection attempt may fail, but that’s ok, this is expected.
Click Start, and type Network and sharing Center in the Search programs and files box, and then click Network and Sharing Center, from the list
In the lower left side of the dialog box, click Choose homegroup and sharing options.
Click What is a network location?, and select your network location.

Note If you want to continue setting up a homegroup, follow the remaining prompts. But a homegroup isn’t required, so you also can simply exit the homegroup setup after you select the correct network location.
The last step is to re-enable your remaining adapters, one by one in Device Manager. To do this simply Right-click each of the disabled adapters under Network Adapters and click Enable.
When all Network Adapters are enabled, close the Device Manager and youre done.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Location
Cluj-Napoca
Între timp am început să folosesc şi router (chiar mai multe). Momentam am PC-ul principal şi un laptop. Pe diferite modele de routere TP-Link am reuşit să dau share la imprimantă urmând paşii descrişi de IceCub în postul #14. Pe Asus RT-N12 D1 nu reuşesc nici măcar să văd sistemele în reţea, deşi merge ping-u' şi tracert. Help?

PS: în meniul routerului văd ambele calculatoare la "Client status".
 
Last edited by a moderator:

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Da si tu mai multe informatii gen: DHCP sau nu, clasa de adrese (eventual IP complet la fiecare calculator si pe router), porturile in care sunt infipte cablurile din fiecare calculator. Altfel seamana cu bancul cu tiganca ghicitoare care a primit o palma si a fost intrebata pentru ce a primit-o.
 

IceCub

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 27, 2005
Location
/dev/urandom
Nu merge sa accesezi dispozitivele partajate nici cu \\numecalculator sau \\adresaipcalculator ?
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Location
Cluj-Napoca
As usual, I suck at networking.
DHCP, 192.168.1.2-254, .22 PC-ul şi .212 laptop-ul, nu merge nici cu \\IP, nici cu \\nume. De pe laptop îmi spune că PC-ul nu se poate accesa, de pe PC îmi cere user/parolă să accesez laptop-ul. Care parolă?! Aştept palma. :tongue:

PS: văd că merge ping/tracert de pe PC către laptop, dar nu şi invers.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Location
Cluj-Napoca
8.1 + BitDefender I.S. pe desktop, 7 Ultimate SP1 cu firewall-ul din sistemul de operare pe laptop.

Numărul la papuci nu vi-l dau...
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Vezi in Win 8.1 daca din firewall raspunde la ping sau nu. Si normal ca iti cere parola, ca orice acces se face pe un cont in caz ca nu ai prostia aia de Home network creata si configurata, caz in care trebuie sa adaugi si computerul cu 8.1 acolo si atunci o sa mearga.

De asemenea pentru ca un computer sa fie vizibil in retea trebuie sa ai activata Network printing and sharing, in ultimele versiuni de Windows e dezactivata la instalare.
 
Top Bottom