RDS - PPPoE share

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Location
Cluj-Napoca
Ignorând titlul topicului şi urmând discuţia, în cateva zile "pornesc" al doilea sistem din casă, tot conexiune RDS, tot PPPoE. Am înţeles că soluţia 'eftină (pt. că nu prea am chef să dau 150 de lei pe un rutăr) e o placă de reţea în sistemul principal şi dat share.
'ntrebare: cum?
Ce sistem de operare? Daca e windows, citeste in help despre ICS - Internet Connection Sharing.
Network Connections - selectezi conexiunea la internet (adica dial-up RDS, neconectat) - proprietati - advanced - allow other users... - mapezi porturi daca ai nevoie, etc. - ok.
Pe celalalt PC setezi un IP manual de forma 192.168.0.x si niste DNS-uri (preferabil aceleasi pe care le primeste primul PC de la RDS).
Win7 pe sistemul principal, WinXP pe al doilea. Săr'na, o să văd în vreo două zile când pun treaba pe picioare.
Făcut. Pe primu' sistem am 3 conexiuni, RDS+WAN şi LAN-u' cu celălalt PC, pe al doilea am LAN-u'. Aceeaşi brânză îmi spune şi Help-u' să fac. Nu merge.

What did I miss?
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Este posibil sa se uite la TTL si atunci ... well ... nu-i bine deloc. De pe computerul direct conectat merge? Pe celelalte computere ce IP-uri/DNS-uri ai?
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Location
Cluj-Napoca
Pe PC-ul principal merge, altfel nu puteam să postez. :smile: Pe al doilea PC am încercat atât cu IP de genu' 192.168.1.2 şi DNS-urile care-s la RDS pe PC-ul principal, dar şi cu setări automate, n-a mers. Pe primu' PC sunt puse IP/DNS automate în LAN-ul făcut între PC-uri. Am încercat şi cu IP/DNS fixe, de genu' 192.168.1.1, dar degeaba.

Later edit: mă îndoiesc că chiar contează, dar RDS-u' e înfipt în placa de reţea pe PCI (un ST Lab cu chip Realtek, nici n-a avut nevoie de driver), iar cablul dintre PC-uri e pus pe plăcile integrate.
 

IceCub

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 27, 2005
Location
/dev/urandom
Trebuie sa dai share la conexiunea PPPOE, iar daca iti cere sa alegi placa prin care sa faca share, selectezi LAN-ul cu ST Lab.
Daca sistemul principal este Win 7, atunci ip-urile vor fi de forma 192.168.137.x
Pe PC-ul principal (Win 7) sistemul va seta automat 192.167.137.1. - nu modifica nimic.
Pe al doilea PC lasi DHCP sau pui manual IP: 192.168.137.x / netmask: 255.255.255.0 / gw: 192.168.137.1 / dns: 192.168.137.1, cele de la rds sau 8.8.8.8/4.2.2.2
Da un ping de pe al doilea PC la 192.168.137.1 si vezi daca raspunde primul.

P.S. Ai grija in Win7 ca LAN-ul dintre PC-uri sa fie de tipul Home/Work, nu Public.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Un rutăr jalnic SH ce-are? Scapi de dureri de cap și nu mai zbiară consoarta că i-a picat netul pe laptop când dai un restart :smile:
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
LAN-ul pe PC-ul principal ce IP a primit? Nu cumva 192.168.0.1? Atunci pune 192.168.0.2 la calculatorul secundar. Nu uita gateway-ul si DNS-ul.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Location
Cluj-Napoca
Evident că am dat share la conexiunea RDS. :smile: Pus setările date de IceCub, ping <1ms între PC-uri, tot nu merge internetu' pe al doilea. Dar pt. că-s paralel, mai exact unde trebuie puse IP-urile primului sistem, în v4 sau v6? De asemenea, cum verific dacă LAN-uă e public sau privat? S-a creat singur, prin setările pe care m-am uitat nu am observat o astfel de opţiune.
Rutăr nu este, placă de reţea este. Du dă math. :goofy: Da' de unde laptop, "campeonul" E6700 înfipt într-o placă AsRock cu G31, 2 giei UMAX şi x1900XTX-u' buclucaş.
Încercat şi cu 192.168.0.x, n-a vrut.
 

IceCub

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 27, 2005
Location
/dev/urandom
Dar pt. că-s paralel, mai exact unde trebuie puse IP-urile primului sistem, în v4 sau v6?
La primul sistem nu trebuie sa pui nici un IP. In momentul in care faci sharing prin acea placa de retea, windows-ul ii atribuie automat 192.168.137.1
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
La al doilea sistem pui IP 192.168.137.2, mask 255.255.0.0, gateway 192.168.137.1 si DNS 82.76.253.115 si 8.8.8.8.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Location
Cluj-Napoca
Mda, iDumb™ după cum ziceam. Merge, mulţămesc pt. ajutor.


Şi dacă tot habar n-am ce fac, cum dau share la imprimantă, ca să pot printa direct de pe al doilea sistem?
 

IceCub

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 27, 2005
Location
/dev/urandom
Click dreapta share :smile:
Daca are noroc, o sa mearga asa, dar de obicei in Win 7 mai trebuie ceva setari aditionale:
- Control Panel -> Network and Sharing Center: te asiguri ca LAN-ul dintre cele doua calculatoare este de tipul Home network sau Work Network (sa nu fie Public Network)
- tot in Network and Sharing Center -> Change advanced sharing settings -> Home or Work -> bifezi:
+ Turn on network discovery
+ Turn on file and printer sharing
+ Turn off password protected sharing

- Start -> devices and printers -> click dreapta pe imprimanta -> see what's printing -> dupa care din meniu in fereastra aparuta: -> Printer -> Sharing -> bifezi Share this printer -> te duci in tabul Security -> te asiguri ca "Everyone" are dreptul de a tipari.

Dupa toate astea, treci pe calculatorul cu XP si faci urmatoarele:
Start -> run -> scrii \\192.168.137.1 -> Run
In fereastra aparuta o sa-ti apara imprimanta pe care dai dublu click si probabil o sa-ti ceara driverele de Win XP.
Done.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Location
Cluj-Napoca
Haida bre... :smile:

Am dat share this printer cu numele "Samsung SCX-4300 Series", mă duc pe celălalt sistem - nimic. Refresh, nimic. Add printer, network, "Samsung SCX-4300 Series", Windows cannot connect to the printer. Wut R I doin' wrong?


Edit: 'nţeles IceCub, revin în cateva minute.
 

IceCub

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 27, 2005
Location
/dev/urandom
Network and Sharing Center -> Change advanced sharing settings -> Home or work -> Turn off password protected sharing ???
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Location
Cluj-Napoca
Relax, îi răspundeam lui Mr. Anderson :smile: şi am postat cam în acelaşi timp. Mulţumesc încă odată pt. ajutor, merge.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Mah, nu stiu, dar icon-uri frumos colorate sigur are.
O tabela de rutare in format text se poate?
 
Top Bottom