1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

RaspberryPi

Discussion in 'Ajutor: Gadget-uri și electronice' started by IceCub, Jul 11, 2017.

 1. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  Salutare,

  Zilele astea m-a rugat un amic sa-i instalez un Rpi3 sa-l folosească pe post de media player, light browsing, youtube, etc. Amicul meu a primit pi-ul cadou și nu știe ce e aia linux sau cu ce se mănâncă.
  In mintea mea, rezolvarea era simpla: Ubuntu Mate. Problema e ca desktop Linux (încă) suferă de probleme ale copilăriei (drivere, accelerare video, etc) și drept urmare m-am poticnit. Am încercat câteva distribuții (Ubuntu, Raspbian, LibreELEC) și fiecare face "ceva" bine dar suge la restul. Pe semne ca e posibil sa ai un pi complet funcțional, doar ca trebuie sa încui developerii tuturor distribuțiilor la grămadă undeva într-o camera pentru o luna și sa arunci cheia.

  Daca careva din voi și-a mai bătut capul cu un astfel de gadget am rugămintea sa-mi spună și mie ce distribuție/player/drivere a folosit.

  Mulțumesc.
   
 2. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  OSMC.tv, care e un debian cu kodi, foarte ușor de folosit pentru acest scop și cu actualizări lunare. Descarci un installer, conectezi microSD-ul, face el tot.

  Bonus, instalezi Yatse pe smartphone și are remote control la player prin rețeaua de acasă, inclusiv din aplicația youtube - share to - yatse, și playerul face playback pe tv.
   
 3. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  De obicei lumea care folosește așa ceva are mai multe raspi-uri, cu funcții diferite, plus că dacă te apuci să tragi de el ajungi la diverse limitări - de-aia nu e neapărat o distribuție bună la toate. Adică vrei media player - ai distribuții specifice pentru media players, cum e OSMC, dacă vrei internet stuff ai distribuții "normale" etc. Dar n-o să ai un browser și youtube așa de smooth ca pe un pc.

  OSMC din câte știu nu avea Internet browser, s-a rezolvat?
   
 4. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  N-am văzut să aibă, că nu e desktop gui ci kodi cu skin-uri ca front-end. Poate fi extins prin plugin-uri de multe feluri, de la vimeo la subtitles, dar browser nu știu să aibă. Nici screen mirroring, dacă te tentează ideea.

  Ps: cred că poți face dual boot cu osmc și altă distribuție mai desktop-like, dar n-am investigat. Probabil îți trebuie noobs ca boot loader și de acolo vezi tu.
   
  Last edited: Jul 11, 2017
 5. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  Momentan am ajuns la dual boot Raspbian & LibreELEC. O sa incerc maine si OSMC dupa ce mai iau un card SD ca nu vreau sa-l sterg din nou.