RaspberryPi

Discussion in 'Ajutor: Gadget-uri și electronice' started by IceCub, Jul 11, 2017.

 1. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  Salutare,

  Zilele astea m-a rugat un amic sa-i instalez un Rpi3 sa-l folosească pe post de media player, light browsing, youtube, etc. Amicul meu a primit pi-ul cadou și nu știe ce e aia linux sau cu ce se mănâncă.
  In mintea mea, rezolvarea era simpla: Ubuntu Mate. Problema e ca desktop Linux (încă) suferă de probleme ale copilăriei (drivere, accelerare video, etc) și drept urmare m-am poticnit. Am încercat câteva distribuții (Ubuntu, Raspbian, LibreELEC) și fiecare face "ceva" bine dar suge la restul. Pe semne ca e posibil sa ai un pi complet funcțional, doar ca trebuie sa încui developerii tuturor distribuțiilor la grămadă undeva într-o camera pentru o luna și sa arunci cheia.

  Daca careva din voi și-a mai bătut capul cu un astfel de gadget am rugămintea sa-mi spună și mie ce distribuție/player/drivere a folosit.

  Mulțumesc.
   
 2. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  OSMC.tv, care e un debian cu kodi, foarte ușor de folosit pentru acest scop și cu actualizări lunare. Descarci un installer, conectezi microSD-ul, face el tot.

  Bonus, instalezi Yatse pe smartphone și are remote control la player prin rețeaua de acasă, inclusiv din aplicația youtube - share to - yatse, și playerul face playback pe tv.
   
 3. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  De obicei lumea care folosește așa ceva are mai multe raspi-uri, cu funcții diferite, plus că dacă te apuci să tragi de el ajungi la diverse limitări - de-aia nu e neapărat o distribuție bună la toate. Adică vrei media player - ai distribuții specifice pentru media players, cum e OSMC, dacă vrei internet stuff ai distribuții "normale" etc. Dar n-o să ai un browser și youtube așa de smooth ca pe un pc.

  OSMC din câte știu nu avea Internet browser, s-a rezolvat?
   
 4. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  N-am văzut să aibă, că nu e desktop gui ci kodi cu skin-uri ca front-end. Poate fi extins prin plugin-uri de multe feluri, de la vimeo la subtitles, dar browser nu știu să aibă. Nici screen mirroring, dacă te tentează ideea.

  Ps: cred că poți face dual boot cu osmc și altă distribuție mai desktop-like, dar n-am investigat. Probabil îți trebuie noobs ca boot loader și de acolo vezi tu.
   
  Last edited: Jul 11, 2017
 5. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  Momentan am ajuns la dual boot Raspbian & LibreELEC. O sa incerc maine si OSMC dupa ce mai iau un card SD ca nu vreau sa-l sterg din nou.
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice