Marius '95
troubleShooter
Mi s-a umplut iarasi spatiul de stocare. Am 4 harduri de 2 TB. Unul este backup offline, unul este nou-achizitionat, doua sunt cu date si unul din ele e plin. Daca ma chinui un pic si renunt temporar la backup, cred ca pot elibera 3 dintre ele.
Intrebarea se pune: To RAID or not to RAID?
Varianta 1:
Mapez discul nou intr-un subdirector al celui plin si mut datele care erau in acel subdirector.
Varianta 2:
RAID 5 cu 3 discuri in Windows.
Varianta 3:
RAID 0 cu 2 discuri din controller-ul AMD SB710 (SATA2). Prevad ca n-o sa am power management, pentru ca nici in modul AHCI n-a mers. Deci adio hdd sleep, monitorizare temperatura, SMART, etc.
Varianta 4:
RAID 0 cu 2 discuri din controller-ul Asmedia onboard (SATA3, cred). Nu stiu daca merge power management.
PS: Cine se gandeste la Linux, *BSD, etc. sa se abtina. Nu sunt interesat.
Intrebarea se pune: To RAID or not to RAID?
Varianta 1:
Mapez discul nou intr-un subdirector al celui plin si mut datele care erau in acel subdirector.
Varianta 2:
RAID 5 cu 3 discuri in Windows.
Varianta 3:
RAID 0 cu 2 discuri din controller-ul AMD SB710 (SATA2). Prevad ca n-o sa am power management, pentru ca nici in modul AHCI n-a mers. Deci adio hdd sleep, monitorizare temperatura, SMART, etc.
Varianta 4:
RAID 0 cu 2 discuri din controller-ul Asmedia onboard (SATA3, cred). Nu stiu daca merge power management.
PS: Cine se gandeste la Linux, *BSD, etc. sa se abtina. Nu sunt interesat.
Last edited: