Noul Abonament DigiMobil

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,486
Din pacate nu. Adica o sa mearga doar daca scoti sim-ul din telefon si-l bagi in stick.

Nu are rost, mai bine conectez telefonul la USB sa se incarce cat timp fac tethering prin WiFi.
 

Foxter

Membru Senior
Joined
Aug 22, 2006
Messages
1,758
Din ciclul aventuri cu RDS-ul si promotile lor:
Ce mi-a dat un prieten pe Pidgin:

Am nevoie de putin ajutor cand ai timp.Suntem abonati de multi ani la Rds-Rcs si au avut un program de fidelizare ( poate ai auzit de el ) pt prelungirea abonamentului cu inca 2 ani iti dadeau in rate o tableta sau un tv led.

Noi am optat pt un tv led, este un LG 42LB5500.

Problema cu el este ca nu toate posturile se vad HD si trebuia un decodor , o cartela Smart Cam CI+ care se pune intr-un slot in spatele tv,am luat aceasta cartela dar nu termina autentificarea ( instalarea cartelei),l-am lasat sa incarce si 3 ore dar degeaba-repeta instalarea continuu ajunge la 100% si o ia de la capat( in instructiuni scrie ca sunt suficiente cateva min)

Cei de la RDS ne-au spus ca tv este ok si suporta CI+(am revenit catre Call center de 4 ori sa cer sfaturi dar nu prea se pricep nici ei)

Am sunat apoi la LG ,mi-au spus ca tv are doar slot CI , nu CI+.Din ce ma mai citit pe forumuri diferenta este de software pt tv noi nu de hardware, dar nu stiu ce updateuri sa iau si nici cum sa le instalez, TV-ul nu are LAN, are USB in schimb.


Ceva sugestii de rezolvare va rog?
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,486
Daca diferenta e numai de soft atunci ar trebui facut un fel de "firmware mod" - presupunand ca exista asa ceva pentru modelul respectiv. Update-ul de firmware se instaleaza de pe un stick USB (fat32 de preferat): creezi pe stick un folder numit "LG_DVT" unde copiezi firmware-ul, bagi stik-ul in TV, te duci in meniu si ii dai sa faca update de pe USB. Uite ghidul de pe site-ul lor.

Vad ca inclusiv la Emag TV-ul e listat ca avand CI+...

P.S. Altii spun (aici si aici) ca modelul asta de TV functioneaza cu sart cam-ul de la RDS...
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,486
De astazi au intrat si datele mobile pe roaming-ul cu Vodafone.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,198
Doar nu-și bătea Vodafone cuie-n talpă, oferind trafic nelimitat pentru un concurent la prețuri mult mai mici decât oferta proprie. RDS și-a făcut treaba, lumea a luat abonamentele, eventual și telefoane, acum plătește.
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,486
That sucks! La sfarsitul lunii urma sa plec in concediu intr-o zona fara semnal Digi si ma bazam pe roamingul de date...
 

Jaffar

Wizard
Joined
Oct 20, 2003
Messages
904
That sucks! La sfarsitul lunii urma sa plec in concediu intr-o zona fara semnal Digi si ma bazam pe roamingul de date...

Sigur nu e semnal? Ca se instaleaza echipamente pe 900 intr-o veselie.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,198
Ar fi interesant de văzut ce prevede contractul; dacă nu zice de limitările astea probabil poate fi atacat pentru că nu au respectat condițiile contractuale, dar eu zic că e undeva un fine print unde scrie că e limitat.
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,486
Nu ai treaba cu contractul. Serviciile prestate de o parte tarta (Vodafone in cazul de fata) nu fac obiectul contractului.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,198
Tot RDS a făcut contractul cu Vodafone, nu tu; se știa că va exista acest roaming, nu e o chestie care a apărut din senin. E ca și cum eu ți-aș zice să iei apă de la mine cu încredere, că eu iau de la izvorul Carpatina. Tu faci contract cu mine, și pe urmă îți zic "ah, da, știi, îți dau doar 1 litru de apă Carpatina, restul e de pe Dunăre. Dar nu mă poți da în judecată pentru că nu e izvorul meu."
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Are treaba, dacă nu primesti ce ai plătit, nu te interesează la cine e subcontractat o parte din serviciu.
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,486
Lamuriti-ma si pe mine cu o chestie: WCDMA = 900/2100 MHz? Sau 900MHz = 2G?

Intreb asta pentru ca am setat telefonul pe WCDMA only; am zis ca nu are sens sa-l las sa caute retele 2G aiurea daca Digi foloseste doar 3G, iar acum aud ca RDS instaleaza echipamente pe 900Mhz...
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,486
Atunci sa inteleg ca telefonul se va putea lega pe frecventa de 900MHz fiind setat WCDMA only...
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
La asta ar putea sa raspunda cineva care stie cum functioneaza (si cum e configurata) reteaua DigiMobil.

Sunt mai multe plaje de frecvente folosite in telefonie, diverse generatii de tehnologii care pot folosi oricare din aceste frecvente si diverse servicii ce pot folosi aceste tehnologii. Habar nu am care e configuratia la DigiMobil si nefiind client nici nu stau sa sap ca sa aflu. @Jaffar pare ca stie multe detalii, poate stie si asta.
 

Jaffar

Wizard
Joined
Oct 20, 2003
Messages
904
900MHz nu e 2g. Poti dezvolta retea 2g, 3g sau 4g pe 900MHz. Avantajul in cazul RDS-ului care avea retea doar pe 2100MHz este ca semnalul indoor era foarte slab, pe 900MHz acoperirea o sa fie mult mai buna.
Nu stiu ce telefon ai, dar poti sa-l pui 3g only, dar si asa o sa te poti roama in vodafone 3g. Daca nu vrei sa iesi din Digi, poti pune network selection manual pe Digi.
Pe WCDMA nu o sa poti atinge decat 384 kbps max download speed. Daca vrei asa, WCDMA e 3g, HSDPA e 3,5g.
Telefonul meu in idle sta in 3g, si cand folosesc datele se muta in HSDPA.

@miahi: RDS nu a vandut nimanui prin contract servicii pe reteaua altui operator. Roaming-ul national este doar o facilitate acordata clientilor de a avea semnal acolo unde RDS n-are. Si pana-si termina de (re)facut reteaua.
 

Foxter

Membru Senior
Joined
Aug 22, 2006
Messages
1,758
Daca diferenta e numai de soft atunci ar trebui facut un fel de "firmware mod" - presupunand ca exista asa ceva pentru modelul respectiv. Update-ul de firmware se instaleaza de pe un stick USB (fat32 de preferat): creezi pe stick un folder numit "LG_DVT" unde copiezi firmware-ul, bagi stik-ul in TV, te duci in meniu si ii dai sa faca update de pe USB. Uite ghidul de pe site-ul lor.

Vad ca inclusiv la Emag TV-ul e listat ca avand CI+...

P.S. Altii spun (aici si aici) ca modelul asta de TV functioneaza cu sart cam-ul de la RDS...

Multumesc de ajutor. O sa ii informez si o sa caut si eu un firmware mai nou pe situl LG.
 
Top Bottom