Salutare! Asa cum scrie prin reclamele de pe diferite site-uri de componente PC, atunci cand (inevitabil) HDD-ul e plin de "informatie" trebuie sa te gandesti la achizitionarea unui "storage" extern. Cum tehnologia a avansat mai repede decat am avut eu timp sa tin pasul cu actualitatea din domeniul stocarii de informatii, v-as ruga sa-mi recomandati o solutie pentru urmatoarea situatie: 1) Componente existente: - laptop - av receiver yamaha rxv-673 (network port, hdmi, airplay etc.) - smart tv (wifi, usb, hdmi) - wireless modem netgear vmdg280 2) Cerinte: - 1 unitate de stocare (muzica in diferite formate audio, poze, cateva filme) - sa aiba durata de viata cat mai mare, gen: cumpar produs pe care sa-l folosesc si la batranete - capacitate: 1TB- 2TB - sa nu trebuiasca neaparat conectat la priza. M-as bucura daca aparatul s-ar alimenta prin USB. De ex., as putea conecta un USB HDD la av receiver prin usb si sa nu fiu nevoit sa alimentez HDD-ul de la priza? 3) Intrebari: - cu ce m-ar ajuta in plus un NAS fata de USB external HDD conectat la av receiver? De pe telefon/laptop pot accesa av receiver-ul si implicit selecta usb storage sau internet (net radio, server media player=windows media player de pe laptop). - daca in plus as dori sa transmit video+audio de pe laptop catre TV sau av receiver, dar sa zicem ca e vorba de un videoclip de pe youtube, ce ar fi mai avantajos? Stiu ca o astfel de cerinta scoate din schema HDD-ul extern si ca ar fi necesar un "ceva" TV (Apple, Roku, WD etc). Dar acestea nu au capacitate de stocare. Multumesc.