wirespot
Membru Senior
Aveţi ataşate rezultatele urmăririi memoriei RAM în general şi cea ocupată de Firefox în special. 2-4 ferestre de firefox, pe două profile diferite, diverse taburi şi diverse tipuri de pagini. Am 35 de extensii instalate.
Un grafic arată efectul unui restart pe toate Firefox-urile. Celălalt grafic arată memoria în cursul săptămînii. Găurile gri sînt zone neurmărite, fie din cauză de computer în standby fie dinainte să încep graficul.
Am folosit rrdstorm.sh pe Linux. Scriptul pentru calcularea memoriei Firefox e dat mai jos. Restul e luat din /proc/meminfo. Colectarea pe toate valorile s-a făcut la fiecare 15 secunde.
Concluzie: se caţără pe tine pînă-l ucizi.
Dar pe o maşină cu 2 GB de RAM poate fi folosit perfect confortabil. Linux îşi face cache în RAM la tot felul de chestii, share la lib-urile folosite şamd. Ar trebui probabil să menţionez că pe ea rulează un desktop full de Ubuntu, Eclipse, player de muzică, sunbird, Pidgin, Liferea, Claws Mail şi diverse alte animale.
Nu aş recomanda deci Firefox pe 1 GB de RAM decît cu un profil fără multe extensii şi restart periodic (există extensie pentru "Restart" în File menu).
Un grafic arată efectul unui restart pe toate Firefox-urile. Celălalt grafic arată memoria în cursul săptămînii. Găurile gri sînt zone neurmărite, fie din cauză de computer în standby fie dinainte să încep graficul.
Am folosit rrdstorm.sh pe Linux. Scriptul pentru calcularea memoriei Firefox e dat mai jos. Restul e luat din /proc/meminfo. Colectarea pe toate valorile s-a făcut la fiecare 15 secunde.
Code:
#!/bin/bash
SUM=0
for PID in $(pidof firefox-bin); do
MEM=$(pmap -d $PID|tail -1|awk '{print $4}'|cut -dK -f1)
SUM=$((SUM+MEM))
done
echo $SUM
Concluzie: se caţără pe tine pînă-l ucizi.

Nu aş recomanda deci Firefox pe 1 GB de RAM decît cu un profil fără multe extensii şi restart periodic (există extensie pentru "Restart" în File menu).