Monitor LCD defect

Eu n-am avut noroc de fante din astea. Ca sa nu zic ca sunt monitoare la care trebuie sa tragi de rama care este peste direct peste LCD.
 
Acu ca tot veni vorba, de unde pot cumpara si eu niste leviere de plastic pentru genul asta de reparatii?
Am vazut kituri cu leviere de diferite dimensiuni , pensete si alte surubelnite pe amazon, dar parca nu as lua de acolo, costa cat nu face.
 
Așa a fost și aici: plăcile electronice erau fixate într-o cutie de tablă perforată lipită de capacul din spate, peste ele a intrat panelul neînșurubat în nimic, și rama frontală ține totul sandviș. Rama aia nu se închide flush mount pe capac, ci e o dungă de un milimetru ce separă (și estetic) plasticul mat rugos al capacului de plasticul neted lucios al bezelului vizibil din față.

Numa' bine, cu ocazia asta pot spăla bezelul ca lumea, că în fantele de jos de la difuzoare a ajuns cafea de vreo două ori și șampanie o dată. Don't ask :biggrin:
 
Incep sa regret ca nu am incercat sa recuperez posibile date de pe hdd-ul ala de la tine. :biggrin:

Acu ca tot veni vorba, de unde pot cumpara si eu niste leviere de plastic pentru genul asta de reparatii?
Am vazut kituri cu leviere de diferite dimensiuni , pensete si alte surubelnite pe amazon, dar parca nu as lua de acolo, costa cat nu face.
Eu folosesc un simplu briceag, cu lama neascutita. Se baga pe lat, se lucreaza cu grija, ca pe nerv... Nu am lasat nicio urma pana in prezent. Este buna si metoda Puterfixer (spaclu), dar la chestii mai mari, nu telefoane sau stickuri USB. Gen.
 
Mno bun, au venit condensatorii, i-am înlocuit pe toți patru, am reasamblat monitorul șiiiiiiiiii... tot defect e. Lumină slabă pe fundal timp de 2 secunde apoi se stinge, deși LED-ul de stare rămâne aprins și pare să funcționeze. Nivelul 2 - ducem la nește băeți care repară LCD-uri, și ne gândim dacă să cumpăr alt LCD în loc sau direct un laptop.
 
Daca gasesti pe unii unde sa merite reparatia (gen nu mai mult de 100 - 150 lei) sa spui detalii, am si eu un monitor de 24" la care jumatate de ecran e fara iluminare.
 
Verifica sursa care alimenteaza CCFL-urile daca-l mai ai acasa. De regula crapa niste condensatori de niste sute de microfarazi la circa 25/35v, dar nu intotdeauna se umfla ca sa-i vezi cu ochiul liber. Se inlocuiesc cu condensatori LowESR.
lauru'_balauru' la tine este un CCFL defect, ma refer la sursa de lumina. Poti sa-l inlocuiesti, dar in opinia mea nu merita munca daca monitorul nu are performante deosebite, pentru ca se poate schimba temperatura de culoare cu lampi diferite.
 
L-am dus la un service de monitoare, să-i facă ce or ști. Am făcut curat pe birou, am dat jos și celălalt monitor (Dell 20"), și în locul ambelor tronează acum un AOC de 27", FHD, IPS, LED și alte acronime din 3 litere.
 
Service-ul nu i-a dat de cap, m-a sunat să-l iau înapoi. O fi dus backlight-ul. Vrea cineva să canibalizeze chestii din el, sau îl dau liniștit la reciclat?
 
Deocamdată e tot în service, și va rămâne acolo săptămâna asta că am puțin alte urgențe decât să umblu cu mașina prin oraș. Dar săptămâna viitoare îl obțin.
 
Nu e nici o graba din partea mea ca si eu sunt cu casa in renovare. Da un semn cand s-a intors acasa.
 
ipman dacă vrei monitorul să te joci cu el, e al tău. Altfel, îl programez la RoRec pentru preluare și reciclare. :smile:
 
Back
Top