Microlab SOLO 7c tweaking

dreamer

Little Devil
Joined
Mar 22, 2004
Location
Bucuresti
Nu i s-ar potrivi Diamond 9.3 de care iti ziceam eu? Ca parca retin de prin ceva test ca ti-au placut mai mult decat PSB-urile...
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Location
Dream Theater
PSB-urile erau prea basoase pentru pozitia in care erau plasate in testul de care-ti aduci tu aminte; erau boxe cu potential, dar nu puteam sa le plasez mai sus in top doar dupa potential. Wharfedale Diamond 9.3 sunt niste boxe mari si usor de pilotat, nu au pretentii de pozitionare, deci da, ar fi mai potrivite decat PSB desi poate stau ceva mai prost la microdetalii...

Astea sunt boxele mentionate in ultimele 2 posturi. :smile: Vanzatorul nu a postat o poza cu culoarea corecta, Rosewood arata asa.
 

Jaffar

Wizard
Joined
Oct 20, 2003
Location
Giurgiu
Momentan o sa raman cu ce am acum, cel putin doua luni.
Mersi tuturor pentru sfaturi, /me e fericit.
Ca si concluzie, dupa ce am schimbat placa de sunet, cabluri si amplificare acum sunt multumit. Pana mi se pune pata iarasi, Diamond 9.3 alea chiar imi fac cu ochiu.
Cosmin, mersi mult man, vorbim pe PM despre ce a mai ramas, adica sa te scap definitiv de amplif :biggrin:
 

dreamer

Little Devil
Joined
Mar 22, 2004
Location
Bucuresti
Daca te tenteaza Diamond-urile alea, fa o oferta omului, nu se gasesc deloc usor 9.3. :goofy:
Sau vorbim de niste Diamond 122 daca vrei seria mai noua, doar ca nu mai sunt la fel de mari si de impozante.
 

Jaffar

Wizard
Joined
Oct 20, 2003
Location
Giurgiu
Nu e ca mi se par scumpe, doar ca am niste probleme personale care... imi capteaza toata atentia, ca sa zic asa :smile:
 
Joined
Aug 10, 2014
Buna ziua tuturor colegilor de pe acest forum.
Desi, de la ultima postare a trecut ceva timp, poate cineva mai este interesat despre modding-ul asupra Solo 7.
Din acest motiv, fara sa par increzut ori altfel, vin si eu cu cateva imbunatatiri aduse acestui sistem pe care-l am de ceva vreme. In urma acestor modificari pot spune ca boxele se aud mult mai bine. Ma limitez la aceasta afirmatie deoarece se stie ca fiecare are gustul si "urechea" lui in domeniul audio.
Ca sa nu lungesc postul rog persoanele interesate sa citeasca pe aceste forumuri ce am facut eu. Astept critici si sugestii.
Aici postul 788 :frown:livius_13)
http://forum.softpedia.com/topic/265681-microlab/page__hl__microlab__st__774
Iar aici incepand cu postul 426 (vanessamae) - de preferat sa fie citit tot topicul :
http://www.mygarage.ro/audio-foto-video/58141-microlab-pentru-micul-audiofil-din-tine-29.html

PS Referitor la o discutie anterioara despre cablul de interconectare dintre boxa activa si cea pasiva eu am confectionat ce se vede in foto. "Gogoloaiele" imbracate in tub termoretractabil sunt toruri de ferita, cablul nefiind ecranat, cu care am eliminat orice post radio, etc pe care-l auzeam in boxe.
O zi buna tuturor.
 

Attachments

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Location
Dream Theater
Din cate stiu eu la interconecti / semnal mic nu se prea pun ferrite pentru ca pot cauza probleme cu unii opamps, ci doar ecranaj. Iar la semnal mare nu prea e nevoie de ecranaj oricum. Deci nu imi place cabul ala in mod deosebit...

P.S. Mi-am luat 2 minute sa citesc si postul din link. In primul rand filtrele pe 2.5 cai se folosesc si in boxe de mii de euro, deci nu sunt o metoda de a reduce costurile ci o alegere/solutie constructiva cu avantaje si dezavantaje. In al doilea rand, cablul de boxe este de obicei cupru OFC, de ce naiba ar fi aurit numai d-zeu stie; este cupru, ca asta trebuie sa fie. Inca odata, nu-i o decizie pentru a reduce costurile si nici nu vad de ce ar pune un cablu mai bun la niste boxe asa ieftine. Ar mai fi destule de spus, dar sincer nu mi se pare corect sa comentez la ce scrie pe alt forum - daca vroiai feedback pe XF trebuia sa postezi experimentele si direct pe XF. :wink:
 
Last edited:

Jaffar

Wizard
Joined
Oct 20, 2003
Location
Giurgiu
M-a pus dracu si am ascultat aseara la un prieten un sistem audio cu cd player si amplif accuphase puse pe o pereche de opera seconda. Deci asa ar trebui sa se asculte muzica? :hmm:
 
Joined
Aug 10, 2014
.... daca vroiai feedback pe XF .....
Nu vreau absolut nimic, pur si simplu ieri am dat peste aceasta discutie cautand cu google altceva si am facut un cont aici, gandindu-ma ca poate cineva ar fi interesat de niste solutii pentru imbunatatirea sunetului la acest sistem. Am precizat de la inceput, sau daca nu am facut-o, mea culpa, nu am pretentia sa faca cineva ce am facut eu.
Pentru a evita orice fel de discutii contradictorii referitor la acest subiect vreau sa precizez urmatoarele (ar fi trebuit s-o fac de la inceput) :
- modificarile facute de mine au fost inspirate (nu copiate) dupa ce am citit un topic cu vreo 1300 pagini pe un site rusesc care aborda modding-ul asupra Solo 1,2,3,4,5,6 si 7.
- IMPORTANT - din punct de vedere financiar costurile acestui modding + sistemul in sine (chiar daca eu le-am luat cu 3 mil) depasesc cu mult costurile unei perechi de boxe "de firma", deci NU recomand. Eu am facut toate astea din pura pasiune.
Stima tuturor.
 

Jaffar

Wizard
Joined
Oct 20, 2003
Location
Giurgiu
Da. Pana sa dea omu drumu la sandrama imi spuneam in gand: "ce dracu scule sunt ma astea, accuphase, nici n-am auzit de ele". Dupa care m-am asezat pe canapea in fata lor si am ascultat. Nu stiu sa exprim cum se aude, doar ca e superb. De curiozitate am cautat azi pe net despre sculele respective. Se pare ca sunt cunoscute :biggrin:. CD Player CP 75v si amplif E 260, ambele accuphase.
 

ursamajor

Doubting Thomas
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
...este mult mai important sa asculti muzica decat s-o auzi asa cum trebuie sa se auda...
Right, mesajul artistic e mai important. Că mulți ascultă Hi-Fi doar acorduri muzicale, zdrăngăneli sau chiar manele. Evident, persoanele de față se exclud.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Nu, asa ar trebui sa se auda muzica. :smile: De ascultat se poate pe orice, dealtfel este mult mai important sa asculti muzica decat s-o auzi asa cum trebuie sa se auda...
Io tot nu pricep cum puteam asculta muzică și la casetofoane portabile și alte jighinele și eram super fericiți :biggrin:
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Location
Dream Theater
Da, sau cum ne multumeam cu o laba mica privind la pozele alea din pachetele cu desuuri. Lumea mai evolueaza, pretentiile cresc in orice domeniu... tu de ce nu ai stat in Romania s-o freci pe 300 de euro? :tongue:
 

Jaffar

Wizard
Joined
Oct 20, 2003
Location
Giurgiu
Ok, am aflat de ce se auzea ca dracu cu amplificarea lor, inainte sa iau amplif-ul de la Cosmin_C . Langa mufa care vine de la transformator sunt 2 piese maro, ca niste nasturi mici cu 2 picioare. Cea de pe exterior (unde este placa topita) lipseste cu desavarsire, cred ca a ars, iar cea de pe partea cealalta a mufei nu mai are un piciorus, s-a topit. Unul din cele 2 condensatoare are joc serios la un piciorus, trebuie lipit la loc.
Probabil cu astea schimbate se aude ok :smile:

IMAG0128.jpg
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Nasturi maro cu 2 picioare par sa fie condensatori ceramici. Dar iarasi vin si zic ca n-am vazut niciodata unul ars.
E greu sa-mi dau seama ce faceau acolo fara o schema, dar e anormal sa ai acea arsura acolo. Poate n-ar fi rau sa vezi de unde vine.
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
1000% what he ^ said. Poate are un selector 110v/220v si l-ai bagat in priza setat pe 110... Dar nici asa nu stiu cum ar crapa ceramicii aia... :confused:
 

Jaffar

Wizard
Joined
Oct 20, 2003
Location
Giurgiu
Nu exista acel selector, alimentarea este doar de 220, iar in mufa aceea de langa condensatori vine din transformator. Nu am idee ce a cauzat topirea lor ca nu le am de noi, stiu doar ca se dracia functiona cand am inlocuit-o cu un amplificator separat.
 
Top Bottom