Microlab SOLO 7c tweaking

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Daca tot curentul vine pe aceeasi faza si din tabloul de la intrarea in apartament se separa pe mai multe circuite da, are efectul de a cauza discutii. Daca intra faze separate si cele doua prize sunt fiecare pe alta faza atunci se pot intample diverse, de la nimic la groaznic. De aceea daca nu stii ce intra in casa e preferabil sa le alimentezi din acelasi loc.
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Location
the past.
Scantei nu ies cand bagi mufa in placa audio? :smile: Cu brumul cum stai (cand dai volumul la maxim)? Radio Antena Satelor prinzi (in fundal)?
 

Jaffar

Wizard
Joined
Oct 20, 2003
Location
Giurgiu
Bai, cam ai dreptate. Scantei nu ies, dar un brum exista. Mai puternic daca PC-ul este oprit, dar cablul audio (scula hi-fi de 11m :biggrin:) conectat in PC, si mult mai mic cand e si PC-ul pornit. Asta pe langa un efect de "spart" cand sunt basii mai puternici si volumul cam peste jumate. Nu este efectul ala de distorsiune normal, se aude efectiv spart, nu stiu cum sa explic. Cam astea ar fi motivele pentru care as vrea sa le fac pasive, si cam de asta as fi vrut sa pun boxa pasiva pe un amplif, pentru ca logica mea imi zice ca e ceva de la amplificarea lor.
Sa vad ce iese dupa ce schimb placa audio si cablul.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Location
Dream Theater
Brumul e aproape sigur de la interconect; cand pornesti sistemul se inchide circuitul si de mai reduce, dar nu are cum sa dispara cat timp cablul nu este ecranat.
 

Jaffar

Wizard
Joined
Oct 20, 2003
Location
Giurgiu
Ciudat e ca brumul ala slab de tot se aude permanent, si cu cablul scos din boxe si cu boxele oprite din telecomanda.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Location
Dream Theater
Ah, daca se aude si fara cablu interconect conectat atunci este amplificarea de vina; cablul care duce la boxe nu are nicio treaba, ala capteaza mai greu interferente. Se mai aude si cu boxele scoase din priza? :goofy:
 

Jaffar

Wizard
Joined
Oct 20, 2003
Location
Giurgiu
Ok, update. Am pus placa de sunet si cablul de la Cosmin si am mutat alimentarea de la boxe in priza din care se alimenteaza si PC-ul. Se aude extraordinar, nu pot explica, dar simt imbunatatirea pana si eu. Testat cu niste flac-uri, neimportant cu ce, si inainte si dupa. S-a dus si brum-ul de care povesteam mai sus, nu se mai aude nimic, nada, nici la volum mare, nici cu cablul scos, nici cu el bagat, nici daca stau in cap.
Parti proaste acum.
Placa acopera jumatate din ventilatoarele placii video si alt slot PCI nu am. Stiu, nu a murit nimeni din asta :biggrin:
Efectul acela de spart a ramas la acelasi volum ca si inainte. Am ascultat mai atent si se aude cam pe toate difuzoarele, pe ambele boxe, deci e clar de la amplificarea boxelor desi nu am idee ce ar putea fi. Din fericire are Cosmin si o amplificare pe care o sa o imprumut pentru inceput pentru o zi, si daca problema dispare o sa o si cumpar.
Asta in cazul ala fericit, in care nu ma apuc de captusit incinte si schimbat difuzoare, ca d-abia m-am pornit :biggrin:
 
Last edited by a moderator:

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Păi brumul ăla posibil să fi fost de la placa de sunet model jăg (aka integrată) :smile: Nu ai probleme dacă acoperă pe jumătate ventilatoarele, DXul meu a fost în situația asta la mine în PC și acum în PCul prietenei și nicio placă de sunet sau video nu și-a dat duhul din cauza asta :smile:

Efectul ăla de spart nu dispare dacă te joci oleac' cu butoanele de bass/tre de pe spatele boxelor? Sau Solo 7C nu le au? Eq flat la placa de sunet și pus din drivere pe hi-fi.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Location
Dream Theater
Ma bucur sa aflu ca s-au rezolvat o parte din probleme, mai exact cele care puteau fi rezolvate cu o placa de sunet si cablu decent. Dupa testele cu amplificatorul sper sa poti lua mai usor o decizie ce-i de facut in continuare... mai exact sa-ti iei niste boxe hi-fi, for gods sake :biggrin: pentru ca daca ai auzit asa usor diferentele de la o placa de sunet inseamna ca vei auzi fara problemele si diferentele aduse de niste boxe adevarate. :goofy:
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Location
the past.
Ideea era ca brumul nu apare din cauza audio onboard ci din cauza cablarii, a interconectului, etc...
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Băi, nu faceți mișto de Q, doar fiindcă voi nu înțelegeți cum e aia să simți muzica direct pe osciloscop. :tongue: :biggrin:
 

Jaffar

Wizard
Joined
Oct 20, 2003
Location
Giurgiu
Oh my god, oh my god :muzica:. Am un amplif de la Cosmin, Technics SA-GX230D, am ocolit amplificarea lor interna si parca am alte boxe. Revin cu detalii dupa ce ma satur de ascultat piesele pe care nu le puteam asculta ca orce om :biggrin:
 

dreamer

Little Devil
Joined
Mar 22, 2004
Location
Bucuresti
Tinand cont ca Wharfedale-urile comandate intarzie cam prea mult, incep sa cred ca o sa raman cu Microlab-urile si o sa fac la fel ca tine, le pun pe amplificator dedicat, poate poate. Oricum, e de bine daca zici ca e asa diferenta. :biggrin:
 

Jaffar

Wizard
Joined
Oct 20, 2003
Location
Giurgiu
Macar incearca sa vezi cu urechile tale, trebuie sa tai doar 2 fire. I haz no skillz, daca as fi trait in lumea boxelor eram acuzat de viol cu agravante :biggrin:
BTW, si lu' Bob Seger si B.B. King le place mai mult cu amplificarea asta :biggrin:
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Location
Dream Theater
Ma bucur sa aflu ca exista diferente notabile de sunet; nu ai spus daca a disparut acel efect neplacut de care te plangeai inainte, dar banuiesc ca da. Chiar daca ai obtinut imbunatatiri eu "votez" pentru a le face la loc, vinde si lua niste boxe hi-fi pentru amplificatorul ala - sau pentru celalalt, daca iti va place mai mult. Sunt cateva oferte interesante la publicitate pe computergames (oameni pe care-i cunosc adica, altfel sunt mii de oferte pe alde mercador dar sa trecem peste astia) sau de exemplu aici mai sunt 2 perechi de boxe la pret bun.
 
Top Bottom