Medii optice de stocare cu probleme

jarod

Super Moderator
Ce-am găsit eu în comerţ au fost preponderent MCC003 (-) şi MCC004 (+). Am găsit la un moment dat nişte --uri care erau TY, dar nu m-au impresionat.
 

Spawn

Membru Senior
Verbatim nu foloseşte Taiyo Yuden?
Ba da, dar numai cele MIJ.
MIJ=Made in Japan
MIT=Made in Taiwan
MII=Made in India
Anyway, nevermind, am luat şi sunt naşpa. Adică sunt mai slabe decât cele taiwaneze. 1700-1800 PIF. :frown: Batch TH...38.
Aşa că văzând MII la Muzica am făcut o încercare şi sunt f bune. Codurile pt MII nu sunt catalogate, încă (nu se cunosc batch-uri bune/proaste).
În legătură cu codurile: din păcate nu au nici o relevanţă. Am luat MIT PAPN acum vreo lună şi au fost naşpa, PIE mari etc. Am luat şi săptămâna trecută de încercare tot un PAPN şi e f bun. Dar mulţi se plâng de inconstanţa noilor dvd-uri Verbatim.
-R tot n-am găsit klumea.
 

jarod

Super Moderator
Se pare c-am dat de un lot prost de tot (deşi le iau la bucată) de +-uri (MCC04). Prost în sensul că nu le pot scrie deloc. Am încercat deja cu vreo 5 şi degeaba. Aşa că mi-am luat diverse alte mărci, atât + cât şi - şi am dat peste un Maxell (RITEKF1) care mi se pare destul de decent (pentru un RITEK). A ieşit de două ori mai bine faţă de MCC03RG20.
 

Attachments

 • BENQ____DVD_DD_DW1640_BSLB_07-September-2008_17_30.png
  BENQ____DVD_DD_DW1640_BSLB_07-September-2008_17_30.png
  35.6 KB · Views: 50
 • BENQ____DVD_DD_DW1640_BSLB_07-September-2008_03_25.png
  BENQ____DVD_DD_DW1640_BSLB_07-September-2008_03_25.png
  35.8 KB · Views: 39

JustIn

Membru Senior
Bune au mai fost MCC 004 odata... Nu acelasi lucru pot spune despre MBIPG101 R05, Imation.
 

Attachments

 • ASUS____DRW-2014S1T_1.01_15-September-2008_00_03.jpg
  ASUS____DRW-2014S1T_1.01_15-September-2008_00_03.jpg
  80.7 KB · Views: 47
 • ASUS____DRW-2014S1T_1.01_14-September-2008_22_48.jpg
  ASUS____DRW-2014S1T_1.01_14-September-2008_22_48.jpg
  81 KB · Views: 42

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Am continuat să mut CD-urile vechi (1998-2002) pe HDD. Dintr-o cutie de 100, mărci diverse, am copiat cam 50, vreo 5-6 nu au putut fi citite deloc, unul singur a avut probleme cu ultimii 5%. Cele 5-6 ce nu au putut fi citite sunt Sota, TDK, Verbatim, Traxdata. Cu cele no-name (oglindă) nu am avut nici o problemă, dar nu e relevant la doar 5-6 bucăți copiate, Traxdata am avut cele mai multe și a fost unul singur picat, Sota au făcut pete în interiorul materialului transparent :frown: Mai am încă vreo 150 de copiat, revin cu informații dacă se schimbă cu ceva situația.
 

Marius '95

troubleShooter
Sugar daddy
Am facut asta de doua ori pana acum. Cele mai vechi discuri ale mele sunt Creation. Tin minte ca au costat 13 000 ROL bucata, cu carcasa cu tot. :smile: Din ~150 s-au degradat vreo 2 de-a lungul timpului.
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Cum testezi o unitate optică? A mea citește DVDuri fără niciun stress, dar am probleme cu 2 jocuri originale (Fallout 3 și Street Fighter 4). Pur și simplu unitatea parcă sparge semințe când instalează SF4 (stă deja de ~1 oră în acest moment și e pe la 3%), iar la Fallout 3 spune că "wrong disk inserted", asta după instalare + patchuire, când încerc să rulez jocul.

Idei?
 

war4peace

Membru Senior
Pui alta şi vezi dacă face la fel.
Eu am 3 unităţi optice care au "bube" şi zac pe-acasă prin dulapuri, colţuri şi pungi. Una citeşte bine dar scrie cu probleme, alta scrie bine dar nu poate citi nimic din ce-a scris (dar orice altă unitate citeşte ce-a scris asta!), a treia citeşte bine, scrie bine, dar numai când vrea ea.
La 65 RON cât mai e un DVD Writer, să mă bată dacă mai merită chinul. Cum dă semne de oboseală, merg şi iau alta. Măcar nu-mi mai fac nervi :smile:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Mai foloseste cinve unitati optice? Stiu ca mai sunt inca jocuri distribuite astfel (Fallout 3 e pe Steam btw), dar sunt mai ieftine decat descarcarea sau instalarea online?
 

Cosmin_C

melomaniac
Pot spune ca in momentul asta orice brand de unitate optica a devenit consumabil, este o provocare sa gasesti un exemplar vechi de un an care sa treaca toate testele - e vorba de 9 discuri CD si DVD, toate formatele, citire si scriere unde se poate. Acesta e si motivul pentru care am renuntat la a mai folosi asa ceva, am o unitate pe care-o folosesc de 2-3 ori pe an pentru a citi discuri mai vechi... nici nu mai am Nero sau vreun alt soft de scriere instalat pe PC.
 

Quark

Zis și Brucan
Totul a devenit "consumabile". Asta e trendu'. Astept cu interes garsoniera cu durata de viata de 30 de ani, care sa se descompuna exact dupa ce iti achiti creditul.
 

war4peace

Membru Senior
Totul a devenit "consumabile". Asta e trendu'. Astept cu interes garsoniera cu durata de viata de 30 de ani, care sa se descompuna exact dupa ce iti achiti creditul.
Să ştii că sunt şi eu de părerea că nu e normal. I mean... un CD Writer Teac (parcă) 4X merge şi acum perfect într-un Pentium 133 MHz; pe când un DVD Writer vechi de un an, pe care au fost scrise 11 DVD-uri (ştiu sigur fiindcă au fost scrise dintr-un foc) s-a buşit de la al 12-lea... cam penal.
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Mai foloseste cinve unitati optice? Stiu ca mai sunt inca jocuri distribuite astfel (Fallout 3 e pe Steam btw), dar sunt mai ieftine decat descarcarea sau instalarea online?

Fallout 3 am loat cu revista Level, 35 RON revista + jocul retail. Pe Steam e coughcough 29.99EUR varianta normală și 49.99EUR varianta Game of the Year. Street Fighter 4 este roflwtf 29.99EUR pe steam, eu l-am luat cu 29.9 RON.

Da, sunt mai ieftine, și dacă le prinzi când faci cumpărături gen mâncare sau altele le strecori ușor în coș :biggrin:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Fallout 3 la 35 de lei cu tot cu revista pare a avea un motiv sa nu mearga - suna a fi o "copie" nu tocmai reusita a unui joc recent si foarte bun. Adica suna a warez.
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Nu nenea, nu este bundle cu revista în sensul de jocul pe suportul DVD pe care mai sunt și alte tâmpenii gen demos, utilitare, etc, este retail copy și nu-s singurul la care face fițe. Din câte am înțeles este de vină securom căruia nu-i convine ceva. Oricum în altă ordine de idei, Street Fighter IV s-a instalat în ~1 oră. Ceea ce numai normal nu e.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Nici nu imi imaginam ca o sa puna pe DVD si balariile lor, eventual langa folderul "crack - reloaded/class/deviance", dar nu mi se pare realist sa gasesti cu 35 RON (inclusiv revista) un joc bun si vechi de doar un an. E mult prea nou pentru Sold-out, ar fi macar in promotie pe Steam la 10 Euro macar o data la 3 luni si eu il pandesc de asta-primavara si nu a fost in nici o promotie, vreodata, nici macar la 20 EUR.
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Păi a fost ediție super limitată, comandă direct la chip pe site cu vreo 2 săptămâni înainte să apară revista etc bla bla bla. Dacă-ți arăt carcasa, nu o poți deosebi de cea din Cora/Real/whatever. Deci explicația ta oricum pică.
 
Top