1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Medii optice de stocare cu probleme

Discussion in 'PC Hardware' started by Rabbit, Jul 23, 2004.

 1. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Ce-am găsit eu în comerţ au fost preponderent MCC003 (-) şi MCC004 (+). Am găsit la un moment dat nişte --uri care erau TY, dar nu m-au impresionat.
   
 2. Spawn

  Spawn Membru Senior

  Ba da, dar numai cele MIJ.
  MIJ=Made in Japan
  MIT=Made in Taiwan
  MII=Made in India
  Anyway, nevermind, am luat şi sunt naşpa. Adică sunt mai slabe decât cele taiwaneze. 1700-1800 PIF. :frown: Batch TH...38.
  Aşa că văzând MII la Muzica am făcut o încercare şi sunt f bune. Codurile pt MII nu sunt catalogate, încă (nu se cunosc batch-uri bune/proaste).
  În legătură cu codurile: din păcate nu au nici o relevanţă. Am luat MIT PAPN acum vreo lună şi au fost naşpa, PIE mari etc. Am luat şi săptămâna trecută de încercare tot un PAPN şi e f bun. Dar mulţi se plâng de inconstanţa noilor dvd-uri Verbatim.
  -R tot n-am găsit klumea.
   
 3. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Se pare c-am dat de un lot prost de tot (deşi le iau la bucată) de +-uri (MCC04). Prost în sensul că nu le pot scrie deloc. Am încercat deja cu vreo 5 şi degeaba. Aşa că mi-am luat diverse alte mărci, atât + cât şi - şi am dat peste un Maxell (RITEKF1) care mi se pare destul de decent (pentru un RITEK). A ieşit de două ori mai bine faţă de MCC03RG20.
   

  Attached Files:

 4. JustIn

  JustIn Membru Senior

  Bune au mai fost MCC 004 odata... Nu acelasi lucru pot spune despre MBIPG101 R05, Imation.
   

  Attached Files:

 5. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Verbatim-urile MCC004 made in Taiwan > made in China. Din păcate, nu mai prea găsesc MIT... :frown:
   
 6. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Am continuat să mut CD-urile vechi (1998-2002) pe HDD. Dintr-o cutie de 100, mărci diverse, am copiat cam 50, vreo 5-6 nu au putut fi citite deloc, unul singur a avut probleme cu ultimii 5%. Cele 5-6 ce nu au putut fi citite sunt Sota, TDK, Verbatim, Traxdata. Cu cele no-name (oglindă) nu am avut nici o problemă, dar nu e relevant la doar 5-6 bucăți copiate, Traxdata am avut cele mai multe și a fost unul singur picat, Sota au făcut pete în interiorul materialului transparent :frown: Mai am încă vreo 150 de copiat, revin cu informații dacă se schimbă cu ceva situația.
   
 7. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Am facut asta de doua ori pana acum. Cele mai vechi discuri ale mele sunt Creation. Tin minte ca au costat 13 000 ROL bucata, cu carcasa cu tot. :smile: Din ~150 s-au degradat vreo 2 de-a lungul timpului.
   
 8. Spawn

  Spawn Membru Senior

 9. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Cum testezi o unitate optică? A mea citește DVDuri fără niciun stress, dar am probleme cu 2 jocuri originale (Fallout 3 și Street Fighter 4). Pur și simplu unitatea parcă sparge semințe când instalează SF4 (stă deja de ~1 oră în acest moment și e pe la 3%), iar la Fallout 3 spune că "wrong disk inserted", asta după instalare + patchuire, când încerc să rulez jocul.

  Idei?
   
 10. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Pui alta şi vezi dacă face la fel.
  Eu am 3 unităţi optice care au "bube" şi zac pe-acasă prin dulapuri, colţuri şi pungi. Una citeşte bine dar scrie cu probleme, alta scrie bine dar nu poate citi nimic din ce-a scris (dar orice altă unitate citeşte ce-a scris asta!), a treia citeşte bine, scrie bine, dar numai când vrea ea.
  La 65 RON cât mai e un DVD Writer, să mă bată dacă mai merită chinul. Cum dă semne de oboseală, merg şi iau alta. Măcar nu-mi mai fac nervi :smile:
   
 11. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Mai foloseste cinve unitati optice? Stiu ca mai sunt inca jocuri distribuite astfel (Fallout 3 e pe Steam btw), dar sunt mai ieftine decat descarcarea sau instalarea online?
   
 12. Cosmin_C

  Cosmin_C melomaniac

  Pot spune ca in momentul asta orice brand de unitate optica a devenit consumabil, este o provocare sa gasesti un exemplar vechi de un an care sa treaca toate testele - e vorba de 9 discuri CD si DVD, toate formatele, citire si scriere unde se poate. Acesta e si motivul pentru care am renuntat la a mai folosi asa ceva, am o unitate pe care-o folosesc de 2-3 ori pe an pentru a citi discuri mai vechi... nici nu mai am Nero sau vreun alt soft de scriere instalat pe PC.
   
 13. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  Totul a devenit "consumabile". Asta e trendu'. Astept cu interes garsoniera cu durata de viata de 30 de ani, care sa se descompuna exact dupa ce iti achiti creditul.
   
 14. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Exista deja, doar ca nu ai citit the fine print din contract :frown:
   
 15. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Să ştii că sunt şi eu de părerea că nu e normal. I mean... un CD Writer Teac (parcă) 4X merge şi acum perfect într-un Pentium 133 MHz; pe când un DVD Writer vechi de un an, pe care au fost scrise 11 DVD-uri (ştiu sigur fiindcă au fost scrise dintr-un foc) s-a buşit de la al 12-lea... cam penal.
   
 16. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Fallout 3 am loat cu revista Level, 35 RON revista + jocul retail. Pe Steam e coughcough 29.99EUR varianta normală și 49.99EUR varianta Game of the Year. Street Fighter 4 este roflwtf 29.99EUR pe steam, eu l-am luat cu 29.9 RON.

  Da, sunt mai ieftine, și dacă le prinzi când faci cumpărături gen mâncare sau altele le strecori ușor în coș :biggrin:
   
 17. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Fallout 3 la 35 de lei cu tot cu revista pare a avea un motiv sa nu mearga - suna a fi o "copie" nu tocmai reusita a unui joc recent si foarte bun. Adica suna a warez.
   
 18. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Nu nenea, nu este bundle cu revista în sensul de jocul pe suportul DVD pe care mai sunt și alte tâmpenii gen demos, utilitare, etc, este retail copy și nu-s singurul la care face fițe. Din câte am înțeles este de vină securom căruia nu-i convine ceva. Oricum în altă ordine de idei, Street Fighter IV s-a instalat în ~1 oră. Ceea ce numai normal nu e.
   
 19. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Nici nu imi imaginam ca o sa puna pe DVD si balariile lor, eventual langa folderul "crack - reloaded/class/deviance", dar nu mi se pare realist sa gasesti cu 35 RON (inclusiv revista) un joc bun si vechi de doar un an. E mult prea nou pentru Sold-out, ar fi macar in promotie pe Steam la 10 Euro macar o data la 3 luni si eu il pandesc de asta-primavara si nu a fost in nici o promotie, vreodata, nici macar la 20 EUR.
   
 20. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Păi a fost ediție super limitată, comandă direct la chip pe site cu vreo 2 săptămâni înainte să apară revista etc bla bla bla. Dacă-ți arăt carcasa, nu o poți deosebi de cea din Cora/Real/whatever. Deci explicația ta oricum pică.