Peste câteva săptămâni (când se-ncheie preavizul), voi începe să lucrez de-acasă. După ce mi-a trecut entuziasmul iniţial, am stat să văd care ar fi dezavantajele. Până acum am găsit trei:
V-aţi lovit de astfel de probleme? Daca da, cum le-aţi abordat?
- izolarea: faptul că sunt mai degrabă introvertit nu ajută deloc. Job-ul actual mi-a oferit ocazia să socializez într-un colectiv şi efectul a fost unul pozitiv. Chiar dacă încă nu plec din oraş şi chiar dacă voi păstra legatura cu colegii, nu va fi la fel cu venitul la serviciu în fiecare zi şi interacţionat faţă-n faţă cu diverse persoane măcar 8 ore pe zi.
- programul: flexibilitatea e cu două tăişuri. Aş vrea să-mi fac un program (pe care să-l şi respect) similar cu cel de acum. Deşteptarea să fie la o oră apropiată de ora la care mă trezesc acum, pauza tot aşa, sfârşitul programului idem. Nefiind o persoană matinală, tentaţia va fi mare să mai dorm o oră dimineaţa (eventual trezit, pus pe online, pus înapoi în pat).
- lipsa de mişcare: nu c-aş fi eu foarte activ acum, dar măcar merg pe jos la lucru, vin pe jos acasă şi ies în pauză. În total, cam 45 de minute de mers pe jos pe zi. Nu e mult, dar e mai bine decât nimic.
V-aţi lovit de astfel de probleme? Daca da, cum le-aţi abordat?