@
LNT
Da, am plasma, chiar LG-ul pe care ti l-am recomandat. Nici eu nu sunt fan LG, dar plasma asta e chiar reusita, cel mai probabil isi vor lua si parintii mei una.
E adevarat, plasma nu se descurca bine intr-un mediu foarte luminos (adica daca bate soarele direct in ecran) din cauza sticlei. Nu vei avea probleme intr-o camera normala, dar e de preferat sa o pui intr-o camera mai intunecata.
De fapt, cred ca asta e singurul dezavantaj. O plasma
moderna nu
prea mai sufera de rententia imaginii (fenomenul apare doar in cazuri extreme, la mine a aparut vara trecuta, cand ma uitam la Turul Frantei si TV-ul era dat pe Eurosport 10 ore pe zi, dar a fost o problema temporara, s-a curatat frumos), iar consumul e comparabil cu al unui LCD: plasma consuma in functie de imaginea afisata, de exemplu pe alb are comsumul maxim, pe negru comsumul minim (mai mic ca la un LCD), in timp ce un LCD are un consum constant.
Dezavantajele LCD-ului ar fi: nivelul de negru (0.5-1 cd/mp la LCD, sub 0.05 la plasme, unele modele au chiar si 0!), constrastul (=luminozitatea pe alb / luminizitatea pe negru, la LCD-urile bune poate fi ~1000:1, la plasma poate fi si infinit), timpul de raspuns, unghiurile, bleeding. Unele sunt glossy (deci reflexii de plasma), unele au panel TN (probabil stii deja cat de prost e), unele au IPS (mai bun ca TN, dar sufera de probleme specifice: IPS glow, contrast slab <700:1, consum destul de mare pentru un LCD, ba chiar unele IPS-uri consuma in medie mai mult decat o plasma),etc. Iar faptul ca unele au iluminare LED nu reprezinta un avantaj, ba dimpotriva.
Apropo,
Samsungii aia pe care i-ai ales au iluminare LED si am impresia ca sunt si glossy.
Dupa cum vezi, plasma castiga detasat, atata timp cat nu te te uiti la TV pe bloc, ziua in amiaza mare.
Din punctul meu de vedere, ia LG-ul si il poti returna daca nu iti place.