Am comis-o ieri. La Altex. E un LG LCD TV Full HD de 106cm, model 42LD420, ce m-a păgubit de 2400 lei.
Ecranul e mat

iar carcasa, deși neagră lucioasă, nu e atât de flashy ca la Samsung. Are o ditamai talpa fixată în 4 șuruburi, iar talpa se poate înșuruba în masă pentru stabilitate suplimentară (de fapt se recomandă chiar și ancorarea lui de perete). Dacă se fixează pe perete cu o montură de 20x20cm, are un capac din plastic ce obturează gaura pentru piciorul de susținere. În spate, corpul are încorporat un ghidaj pentru cabluri în dreptul piciorului, pentru puțină estetică.
Intrări în spate: TV (tuner analogic și DVB-T/DVB-C), SCART pentru intrare/ieșire, componente, 1 HDMI, VGA + intrare audio stereo de 3,5mm pentru conectare la PC, un port serial RS232 și o ieșire audio S/PDIF optică.
Intrări în laterala stângă: audio-video compozit pe RCA-uri, al doilea HDMI, interfața CI și o mufă USB.
Am avut de ales dintre mai multe modele ale aceleiași serii: 420, 450 și 465. 420-ul e singurul stereo; celelalte sunt doar bifonice (2 difuzoare, dar amplificator mono). 465-ul vine de la mama lui cu player multimedia încorporat; 450-ul se poate upgrada firmware neoficial ca să facă asta. 420 nu știu dacă se poate upgrada; poate reda de pe USB muzică și imagini, dar având un media player separat nu prea mă interesează acest aspect.
Imaginea este impecabilă; panelul e ceva MVA, vizibilitate perfectă de oriunde. M-am uitat repede la el azi-noapte când l-am instalat și lampa dă lumină uniform, fără bleeding și pete. Imaginea se poate corecta foarte detaliat; are un wizard prin care setezi intensitatea sursei de lumină (la care se adaugă 3 trepte de reducere a luminozității pentru a economisi energie), contrastul, luminozitatea, claritatea, culoarea, nuanța, temperatura de culoare. Pe lângă asta, are setări avansate ce variază de la ajustarea culorii pielii la reglaj separat pe R/G/B.
Și pe audio face ceva procesări deștepte, de exemplu ClearVoice II ce îmbunătățește vocea (pare mai mult decât un simplu egalizator) și Infinite Sound ce face un stereo enhancement surprinzător de bun. Are două difuzoare de 10W, dar intenționez să scot sunet analogic prin SCART în combina audio de 2x40W cu boxe de lemn pe 3 căi cu care ar trebui să sune un pic mai bine
Și acum, softul. Telecomanda și meniurile sunt foarte ușor de folosit și intuitive. De fapt, noroc cu buna organizare și help-ul încorporat, că manualul gros de 2cm are doar instrucțiuni de montare în țâșpe limbi. Am ales interfața în limba română și nu e chinuită deloc, însă selectând România ca țară am avut doar opțiunea de antenă. Cu asta a făcut o căutare de programe, însă pe digital nu a găsit nimic; presupun că setarea Antenă l-a pus în modul DVB-T (terrestrial). Apoi am ales Finlanda la țară, și subit am fost întrebat dacă am antenă sau cablu. Selectând cablu a trecut în DVB-C (cable, alte frecvențe) și mi-a găsit mai bine de 100 de canale digitale (unele codate, cere CI), câteva de radio, și restul de 50+ analogice ale RDS. Merge inclusiv TV guide, și asta fără set-top-box RDS. Sunt câteva canale HD, 1080i.
Și cu asta, m-am liniștit. Prima impresie e foarte bună, o s-o completez când pun playerul pe HDMI și combina stereo pentru audiție.