korby's hardware ride

Discussion in 'Bloguri publice' started by korby, Apr 30, 2013.

 1. korby

  korby The Cleavemaster Sugar daddy

  Ca o concluzie a "proiectului" cu HP Microserver, astăzi am adăugat trei HDD-uri de NB (2 buc. TOSHIBA MQ01ABD100 şi încă un ST1000LM035) prinse pe un suport printat 3D, legate la un controller made in China. Asta cred că este forma finală, cel puţin pt. moment spaţiul de stocare este suficient. În cazul în care apare nevoia de mai mult spaţiu, mai am sloturi libere în DAS-ul Orico şi HDD-urile externe recertified încă au preţuri foarte bune.

  Pt. viitor, după ce o fi să moară serveraşu' (deşi nu dă semne de oboseală), am de gând să fac o soluţie home-made într-o carcasă de genul ăsta: http://noaa.ro/produs/Carcase-Rack-19_22/Carcase-Rack-19_22/Carcasa-19-TOP-METAL-rackmount-4U_741
   

  Attached Files:

 2. LNT

  LNT Meşter Strică-Tot Sugar daddy

  Si eu ma uit dupa un controller pcie-sata, dar d'ala cu 8 porturi, as vrea sa-l inlocuiesc pe actualul de 2 porturi. Cam scump totusi, vreo 70 de dolari cu 8 porturi fata de ~20 dolari unul cu 4 porturi, asa ca ma tot gandesc la el de ceva vreme.
   
 3. korby

  korby The Cleavemaster Sugar daddy

  Eu am luat varianta asta pt. că e cu Marvell, deci bulletproof că n-o să am probleme în Microserver, şi pt. că încă 4 porturi sunt cam la limită, altfel tre' să o dau în modificări de carcasă.
  După ce trec la carcasa de rack am în vizor aşa ceva:
  Sau mno, există şi varianta hardcore: https://www.aliexpress.com/store/pr...PCI-e-Controller-Card/900661_32546377052.html :biggrin:

  Dacă eşti pe desktop şi îţi permite spaţiul (mai multe sloturi PCIe), categoric este mai OK financiar să iei controller cu 4 porturi. Pe Microserver Gen8, în schimb, e discutabilă treaba din cauză că este un singur slot.
   
 4. hori

  hori Membru Sugar daddy

 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice