korby's hardware ride

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Location
Cluj-Napoca
Ca o concluzie a "proiectului" cu HP Microserver, astăzi am adăugat trei HDD-uri de NB (2 buc. TOSHIBA MQ01ABD100 şi încă un ST1000LM035) prinse pe un suport printat 3D, legate la un controller made in China. Asta cred că este forma finală, cel puţin pt. moment spaţiul de stocare este suficient. În cazul în care apare nevoia de mai mult spaţiu, mai am sloturi libere în DAS-ul Orico şi HDD-urile externe recertified încă au preţuri foarte bune.

Pt. viitor, după ce o fi să moară serveraşu' (deşi nu dă semne de oboseală), am de gând să fac o soluţie home-made într-o carcasă de genul ăsta: http://noaa.ro/produs/Carcase-Rack-19_22/Carcase-Rack-19_22/Carcasa-19-TOP-METAL-rackmount-4U_741
 

Attachments

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Location
NL
Si eu ma uit dupa un controller pcie-sata, dar d'ala cu 8 porturi, as vrea sa-l inlocuiesc pe actualul de 2 porturi. Cam scump totusi, vreo 70 de dolari cu 8 porturi fata de ~20 dolari unul cu 4 porturi, asa ca ma tot gandesc la el de ceva vreme.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Location
Cluj-Napoca
Eu am luat varianta asta pt. că e cu Marvell, deci bulletproof că n-o să am probleme în Microserver, şi pt. că încă 4 porturi sunt cam la limită, altfel tre' să o dau în modificări de carcasă.
După ce trec la carcasa de rack am în vizor aşa ceva:
Sau mno, există şi varianta hardcore: https://www.aliexpress.com/store/pr...PCI-e-Controller-Card/900661_32546377052.html :biggrin:

Dacă eşti pe desktop şi îţi permite spaţiul (mai multe sloturi PCIe), categoric este mai OK financiar să iei controller cu 4 porturi. Pe Microserver Gen8, în schimb, e discutabilă treaba din cauză că este un singur slot.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Location
Cluj-Napoca
Băăă, de când n-am mai postat pe-aici. :smile: Dacă ţara tot arde... baba se piaptănă cum poate.

La versiunea anterioară au existat îngrijorări că ar putea apărea scurgeri, aşa că la varianta asta am luat măsurile necesare. :hihi:
 

Attachments

Top Bottom