Is this fun or what? :D

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Nu e chiar aşa; ce e acolo e o înşiruire de stereotipuri cu un mic sâmbure de adevăr.
Am văzut enorm de mulţi angajaţi la multinaţionale care sunt la origine copii de bani gata puşi de părinţi (patroni pe ici, pe colo) să "înceapă de jos". O freacă toată ziua şi şefii îi tolerează pentru că ştiu pe cine au angajat. Cunosc trei cazuri (unul în Alba Iulia, două în Bucureşti) de astfel de angajaţi care îşi donau voluntar salariul (mare!) manager-ului (român!) ca să dea bine şi foarte bine la evaluări. Sunt genul de oameni care muncesc din plictiseală şi prost şi pe care îi doare la banană dacă rămân fără job (ceea ce e al naibii de improbabil).
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
8,105
Ciudat, nu auzisem niciodata pana acum de asa ceva. Cred ca parintii colegilor mei sunt mai inteligenti si nu ii suporta material, chiar daca pot, si atunci oamenii chiar isi iau treaba in serios, mai ales ca pentru evaluarile anuale se ia input si de la colegi si participa si seful sefului, asa ca un asemenea personaj ar zbura instant de ar contrazice teoriile general valabile despre viteza luminii si usurinta de a propulsa o persoana cu asemenea viteza :biggrin:
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Depinde de companie. În unele locuri, evaluările se fac fiindcă trebuie şi fără chef, fiindcă nu aduc nimic anyway.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
8,105
Pai atunci sa-ti dau o idee buna: decat sa le faceti degeaba mai bine stati degeaba. Serios, decat sa muncesti fara rost mai bine te distrezi in timpul respectiv. Fun, nu?
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Nu se poate, e comandă de sus, appraisal-urile se discută, se pun note, se introduc în baza de date, totul la modul "serios" - dar nu influenţează nici development path-ul, nici măririle, nici bonificaţiile, nimic. Şi nimeni nu a putut să îmi spună concret la ce ajută. Oh well...
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,689
Sistem de dragul sistemului. Corporatism ce-și permite luxul de a lucra ineficient, tipic pentru industria software unde ai muncit o dată la un produs infinit replicabil cu costuri infime și dup-aia doar vinzi licențe.
 

jarod

Super Moderator
Joined
Nov 27, 2003
Messages
1,656
Fuck, ce m-am speriat la primu` counter (ăla de ajunge până la 100% :biggrin:)!!
36%
Loosen up my straight mate! These days women like a man with some softer edges to grab onto.
 
Top Bottom