HP ProLiant MicroServer Gen8

Joined
Apr 12, 2014
Likes
0
#42
Salut,

Informativ .. iLO prin IP 1.60.1 a ajuns la versiunea 2.00 Jul 30 2014

Ati incercat sa instalati ESXi HP pe microSD ?

Serverul se reseteaza .. In event log am asa :
460 Informational iLO 4 11/09/2013 00:07 11/09/2013 00:07 1 Embedded Flash/SD-CARD: Restarted.
459 Critical iLO 4 11/09/2013 00:07 11/09/2013 00:03 5 Embedded Flash/SD-CARD: Failed restart..


O sa incerc cu un stick USB. Adaptorul e ok, se potriveste cu caddy-ul pentru HDD 3.5".

Cu bine
Adrian
 
Joined
Apr 12, 2014
Likes
0
#44
Eu am ESXi pe microSD și merge, dar din câte am citit e destul de pretențios la carduri. Încearcă cu mai multe.

Pun o memorie externa pe USB si Micro SDHC-ul Pro UHS-1 Clasa 10 ajunge in camera foto. Incerc cu un stick USB Kingston de pe acasa sa vedem ce iese.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Likes
1,687
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
#45
Interesant, m-am uitat în log-urile server-ului meu și văd aceleași mesaje:

Code:
1127 Informational iLO 4 11/02/2014 11:37 11/02/2014 11:37 1 Embedded Flash/SD-CARD: Restarted.
1126 Critical iLO 4 11/02/2014 11:37 11/02/2014 11:37 1 Embedded Flash/SD-CARD: Failed restart..
[...]
999 Informational iLO 4 [NOT SET] [NOT SET] 10 Embedded Flash/SD-CARD: Restarted.
998 Critical iLO 4 [NOT SET] [NOT SET] 10 Embedded Flash/SD-CARD: Failed restart..
Dar asta nu înseamnă că n-a bootat de fiecare dată :smile:.

Eu n-am mai updatat nimic, versiunea mea de iLO e 1.30 (Jul 18 2013).
 
Last edited:

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Likes
1,687
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
#48
Serverul meu a început să se umple de praf, așa că i-am pus filtru. Am desfăcut ușa și am prins între partea metalică și partea de plastic un ciorap de damă. N-a fost nevoie de alte metode de prindere, au fost suficiente clemele și șuruburile existente.

_MG_0479_small.jpg

Bonus: cum arată fibrele.

_MG_0484_small.jpg _MG_0489_small.jpg
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Likes
1,687
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
#50
E praf generic, unde stă uzual nu am acces ușor să șterg praful (deh, iLO), iar la câte un boot ține câteva minute ventilatorul la maxim => strânge tot ce era pe lângă. Acum l-am scos să mai adaug un HDD și am văzut ce-i în el - pe cuștile de HDD-uri erau "imprimate" cu praf toate găurelele de pe ușă.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Likes
1,687
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
#52
După cum se vede, doar așa se mai vinde, a fost "la reducere" când la emag când la garaj de când am luat eu. Ba văzusem și un NAS gata făcut pe undeva folosind așa ceva (cu freenas gata instalat sau ceva asemănător).
 

maxu

Membru Senior
Joined
Oct 6, 2005
Likes
15
Location
Bucuresti
#54
E ca la imprimate sau masini. Costa putin la cumparare si te usuca la consumabile.
Hint: costa 500 de lei modulul de 8GB :smile: compatibil.
 
Joined
Apr 12, 2014
Likes
0
#55
Nou adus la garaj ..

Server HP ProLiant MicroServer Gen8, Procesor Intel® Xeon® E3-1220L v2 2.5GHz Ivy Bridge, 8GB UDIMM DDR3, fara HDD, LFF 3.5 inch , in loc de G2020 + 8 GB UDIMM , mai bine un Xeon Low power cu 8 GB RAM.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Likes
132
Location
Cluj-Napoca
#57
Ca să încep cu începutul, e destul de evident că sunt greu de cap. So be patient with me!

În urmă cu câteva zile am decis să cumpăr şi eu o cutiuţă de-asta. Văzând preţurile de 1000 de lei pt. varianta cu G2020T şi ~1600 de lei pt. varianta cu Xeon E3-1220L, am decis să iau Xeon-u' pt. că are direct 8GB memorie. I-am făcut cunoştinţă cu un card microSD Kingmax CL10 şi tocmai am montat un Samsung HD103SJ (F3, 1TB).
Mi-a luat ceva să înţeleg (parţial) cum e cu iLO ăsta, adică după activarea licenţei trial m-am trezit cu un PDF când eu am dat Software Download. Dar am trecut peste, aparent am 60 de zile de acces remote. Documentaţia iLO nu m-a prea ajutat, mi s-au înmuiat picioarele după câteva minute de citit când am văzut că are 372 de pagini.

Am în cap să-l folosesc pt. stocare în reţeaua de acasă, share pe imprimantă şi media player. Da, de-asta caut placă video low-profile, să-l pot lega pe HDMI direct la TV.

Experienţa mea cu sisteme de operare altele decât Windows (server not included) este fix zero. Iniţial am vrut să pun XPEnology, dar mi-a cerut login şi parolă. ÎNAINTE DE INSTALARE! Moving on.

Acum se instalează driverele de Windows 2012 Server R2, care l-am instalat pe HDD-ul sus numit. Este doar pt. test, n-o să rămână aşa. O să mai scot din desktop un Seagate SV35 de 2TB (plin de date, am şanse să nu mă trezesc cu surprize?) şi o sa mai achiziţionez un alt HDD de 3TB pt. a le monta în Gen8. Caut şi un SSD minuscul, pe care intenţionez să-l alimentez cu un Delock 60103 şi să-l leg la portul SATA de pe placa de bază. Am înţeles greşit sau nu se poate boota de pe acest port?

O să revin şi cu consumul, am la îndemână un prizometru.


Any tips and tricks for this old fool?


PS: Deşi am activat licenţa trial pt. iLO, tot mă trezesc cu următorul mesaj.

iLO.png
 
Last edited:

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Likes
1,687
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
#58
Acces remote ai oricum, licența trial îți permite doar câteva mici chestii în plus (gen montat iso-uri de boot din rețea și acces la consolă după ce a bootat OS-ul - dar ai și alte opțiuni - remote desktop, VNC and stuff). iLO e management pentru server farm, în ideeea de a nu te duce la consola serverului că-i frig sau că-i la 5000km de tine - de-asta e stufoasă.

Delock 60103 nu te ajută, îți trebuie adaptor de la alimentare de FDD pentru discul de sus, sau acel Delock hăcuit. De bootat, bootează întotdeauna după primul disc, care e primul array RAID sau pur și simplu primul tray dacă nu setezi RAID; doar în mod RAID poți să bootezi alt disc decât primul tray - și anume pui discul într-un RAID0 dintr-un singur disc. Cred că se poate să pui doar boot loader-ul pe discul 1 și OS-ul pe SSD: dacă ai un disc în primul tray și alegi instalarea Windows pe SSD, ar trebui să se instaleze fișierele pe SSD; Windows-ul detectează care-i de fapt boot disk-ul și își pune sectorul de boot acolo - așa am eu din întâmplare pe desktop. Cu mențiunea că va trebui să păstrezi combinația asta de acum înainte - adică dacă nu mai merge HDD-ul nu poți boota direct de pe SSD nici dacă-l pui ca primul disc.

Consumul când e oprit e interesant din cauza iLO, care e pornit tot timpul (vreo 20W).
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Likes
132
Location
Cluj-Napoca
#59
Varianta asta, cel puţin, are o mufă Molex pe cablu' care merge la HDD-uri, pot să fac split de acolo, că doar nu se topesc cablurile. :smile:

Nu-s fixat pe Windows, caut orice variantă care mă poate ajuta să implementez cele enumerate mai sus. Preferabil cât mai simplu.


S-au terminat de instalat şi driverele la Windows Server 2012, a urmat restartul aferent, acum rămâne la încercarea de a boota de pe HDD...
Edit: încerc să instalez FreeNAS pe microSD sau HDD, nu contează ce aleg, îmi spune că trebuie să aleg cel puţin un disc pe care să instalez. Şi altceva nu face. Dafuq, am I that dumb?
 
Last edited:
Top Bottom