Ca să încep cu începutul, e destul de evident că sunt greu de cap. So be patient with me!
În urmă cu câteva zile am decis să cumpăr şi eu o cutiuţă de-asta. Văzând preţurile de 1000 de lei pt. varianta cu G2020T şi ~1600 de lei pt. varianta cu Xeon E3-1220L, am decis să iau Xeon-u' pt. că are direct 8GB memorie. I-am făcut cunoştinţă cu un card microSD Kingmax CL10 şi tocmai am montat un Samsung HD103SJ (F3, 1TB).
Mi-a luat ceva să înţeleg (parţial) cum e cu iLO ăsta, adică după activarea licenţei trial m-am trezit cu un PDF când eu am dat Software Download. Dar am trecut peste, aparent am 60 de zile de acces remote. Documentaţia iLO nu m-a prea ajutat, mi s-au înmuiat picioarele după câteva minute de citit când am văzut că are 372 de pagini.
Am în cap să-l folosesc pt. stocare în reţeaua de acasă, share pe imprimantă şi media player. Da, de-asta caut placă video low-profile, să-l pot lega pe HDMI direct la TV.
Experienţa mea cu sisteme de operare altele decât Windows (server not included) este fix zero. Iniţial am vrut să pun XPEnology, dar mi-a cerut login şi parolă. ÎNAINTE DE INSTALARE! Moving on.
Acum se instalează driverele de Windows 2012 Server R2, care l-am instalat pe HDD-ul sus numit. Este doar pt. test, n-o să rămână aşa. O să mai scot din desktop un Seagate SV35 de 2TB (plin de date, am şanse să nu mă trezesc cu surprize?) şi o sa mai achiziţionez un alt HDD de 3TB pt. a le monta în Gen8. Caut şi un SSD minuscul, pe care intenţionez să-l alimentez cu un
Delock 60103 şi să-l leg la portul SATA de pe placa de bază. Am înţeles greşit sau nu se poate boota de pe acest port?
O să revin şi cu consumul, am la îndemână un
prizometru.
Any tips and tricks for this old fool?
PS: Deşi am activat licenţa trial pt. iLO, tot mă trezesc cu următorul mesaj.