Cofretul pentru irigatii e gata, tot ce e de facut e sa il montez in pozitie si sa cuplez cablurile externe (o sa pun presetupele dupa ce masor cablurile). O sa vad cum fac cu controlul nivelului de apa, deocamdata am un releu cu intrari digitale si analogice si o sa fac niste teste pe viitor. Intre timp a plecat in beci. Cablurile cu manta siliconica au venit aseara, sunt ok, dar surprinzator de mici si par cam subtirele, chiar daca sunt AWG20. Pentru ce curenti si tensiuni am acolo nu e nici o problema si se lucreaza foarte usor cu ele. Mi-as fi dorit mai multe culori, dar ma multumesc cu ce gasesc.
Apoi am facut si tabloul tri-monofazic. Nu sunt prea multumit de rezultat, dar pe moment asta e. Am ramas cu mai putin de 50cm de cablu la sfarsit, trebuie sa reaprovizionez.
Dezechilibrul intre faze e din cauza ca e posibil sa fie cuplat la panouri solare cu invertor care are backup pe baterie doar pentru o faza, asa ca am pus toate chestiile mai importante pe faza din mijlocul tabloului.
Clemele alea albastre de la Schrack sunt destul de proaste si incomode, ca sa le insurubezi cu o surubelnita normala (PH2) trebuie sa dai jos capacul de plastic care se deschide pe partea opusa intrarii pentru cabluri. De asemenea suruburile sunt cam proaste, merg greu si pozitia de prindere spre lateral e incomoda. Exista optiunea
Hager, dar e de aproape 5 ori mai scumpa (cu adaptor cu tot) si necesita mult spatiu in tablou.
In stanga jos am lasat loc pentru un descarcator tip 1/2. Inca nu sunt hotarat daca il pun aici sau in beci, unde vine conexiunea de la distribuitor. Problema montarii in tablou e ca nu prea mai e loc de cleme de distributie pe sina de jos.
Clemele de jos din dreapta, tot de la Schrack, sunt asa si asa. Au prindere pe 2 suruburi la fiecare conductor, ceea ce e bine, dar prinderea pe sina DIN e cam proasta si se rupe urechea de plastic pentru ca trebuie sa o fortezi ca sa intre.
Tabloul e ABB. Mai prost decat Schneider Electric, am facut cateva SE in ultimul an sau doi si plasticul e mai solid prin punctele cheie (asta flexeaza enorm) si se pot trage usor cabluri de 6mm pe sub sinele DIN la tablourile SE, dar nu la ABB; la ABB trebuie demontata sina, pus cablul si apoi stransa sina este cablu - fiind plastic flexibil incape sub sina in modul asta. Sunt cam dezamagit de ABB.
Barele alea de cupru orizontale sunt functionale, dar o sa le schimb cu unele la 90 de grade care ocupa semnificativ mai mult spatiu, dar nu mai aveam prin casa. Tabloul e destul de inghesuit cu ele.